به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، احمد حمزهزاده در نشست خبری با اصحاب رسانه در آیین رونمایی از پوستر همایش بینالمللی گردشگری سلامت در تبریز، اظهار گرد: توسعه گردشگری خارجی یکی از اهداف اصلی وزارتخانه و اداره کل میراث فرهنگی این استان است و آذربایجانشرقی پیشرفتهای قابل توجهی در تبدیل شدن از مسیر گردشگری به مقصد گردشگری داشته است.
وی ادامه داد: پیش از شیوع کرونا، سالانه حدود یک میلیون و ۸۵۰ هزار گردشگر از جمهوری آذربایجان به ایران سفر میکردند و در دهه ۹۰، آذربایجانشرقی یکی از مقاصد اصلی گردشگری سلامت برای جمهوری آذربایجان و نخجوان بود که پس از مدتی این روند کاهش یافت، اما در دوران پساکرونا مجدداً روند صعودی پیدا کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی با اشاره به مذاکرات وزیر میراث فرهنگی ایران با مقامات جمهوری آذربایجان در سفر به این کشور، افزود: در حال حاضر تنها یک پرواز مستقیم هفتگی از جمهوری آذربایجان به تهران انجام میشود و مرزهای زمینی همچنان بسته است؛ با این حال، مذاکراتی برای بازگشایی مرزها در حال انجام است و امیدواریم به زودی شاهد این امر باشیم.
حمزهزاده تأکید کرد: ایران یکی از ارزانترین مقاصد برای گردشگری خارجی است و برنامهریزی برای جذب گردشگران از کشورهای عراق، ترکیه، ارمنستان، گرجستان و حوزه قفقاز به ویژه در بخش گردشگری سلامت ضروری است.
وی ادامه داد: در هفت ماه اول سال ۱۴۰۳، حدود ۷۳ هزار گردشگر خارجی از ۶۳ کشور در هتلهای آذربایجان شرقی اقامت داشتند که این گردشگران عمدتاً از کشورهای عراق، ترکیه، جمهوری آذربایجان، چین، روسیه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، لهستان و کشورهای حوزه خلیج فارس به این استان سفر کردهاند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آذربایجانشرقی افزود: تمام گردشگران خارجی که به استان آذربایجانشرقی سفر کردهاند حداقل یکی از موزههای آذربایجانشرقی بازدید کردهاند و این امر در بلیطفروشی موزههای استان مشهود است.