به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، فرشید رضایی امروز دو شنبه در نشست خبری روز جهانی داوطلبان سلامت اظهار کرد: جشنواره ملی هنر و سواد سلامت به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی، بازخوردهای مثبتی را در راستای ارتقای آگاهی عمومی در حوزه سلامت داشته است.
وی افزود: توانمندی داوطلبان سلامت در این استان مثالزدنی است و نقش آنان در تغییرات بزرگ بهداشتی و اجتماعی، غیرقابل انکار است.
مدیر کل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت گفت: دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نه تنها در حوزه علمی، بلکه در ایجاد و توسعه ساختارهای سلامت اجتماعی نیز پیشرو است.
رضایی خاطرنشان کرد: این دانشگاه با راهاندازی ۱۲ کانون سلامت محلات و مشارکت فعال در سایر کانونهای محلات سلامت، پیشرو در این حوزه است و ظرفیت بزرگی برای تبدیل شدن به شهرسالم را دارد.
وی همچنین به معیارهای ۸۰ گانه شهر سالم نظیر سلامت محیط زیست، سلامت اجتماعی، مشارکتهای محلی و سلامت حیوانات اشاره کرد و ادامه داد: شهر بجنورد با اتکا به توان مردمی و پتانسیلهای منطقهای میتواند سومین شهر سالم کشور با گواهی بینالمللی باشد.
رضایی با تمجید از نقش داوطلبان سلامت، گفت: این افراد نمایندگان اقشار مختلف جامعه هستند که با ارتقای سواد سلامت و مقابله با بحرانهای بهداشتی، به ایجاد تغییرات مثبت در سطح جامعه کمک میکنند.
وی همچنین خراسان شمالی را استان پیشرو در افتتاح اولین محله سلامت کشور معرفی کرد و بیان کرد: ۵۰۰ محله سالم در کشور وجود دارند که در آنها مشارکت مردم، محور اصلی فعالیتها است.
رضایی تصریح کرد: آغاز فرآیند سالمسازی از محلات سالم، پایهگذار تحولات بزرگتری در سطح ملی خواهد بود و خراسان شمالی میتواند الگویی الهامبخش برای سایر نقاط کشور باشد.
افشین دلشاد، سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در این جلسه با اشاره به ظرفیتهای گسترده استان در حوزه سلامت، داوطلبان سلامت را یکی از بزرگترین سرمایههای انسانی استان معرفی کرد.
وی گفت: داوطلبان سلامت در قالب گروهها و طیفهای مختلف، با توجه به نوع اقدام، به شکلی هدفمند در برنامههای بهداشتی و اجتماعی مشارکت دارند.
دلشاد با نام بردن از برخی معضلات شهری که بر سلامت عمومی تأثیر میگذارند، بیان کرد: شهر سالم، شهری است که در آن تمامی مسائل مرتبط با سلامت، اعم از سلامت محیط زیست، اجتماعی، انسانی و حتی معضلات بهداشتی کوچک و بزرگ، مورد توجه و رسیدگی قرار میگیرند.
وی با اشاره به ضرورت تمرکز بر مشارکت مردمی برای حل این معضلات افزود: داوطلبان سلامت در این مسیر نه تنها تسهیلکننده فرآیندهای بهداشتی هستند، بلکه با حضور فعال خود، پل ارتباطی مؤثری بین مردم و مسئولان ایجاد میکنند.