به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، لیلا قاسمی فوق تخصص روماتولوژی کودکان در قزوین گفت: تاکنون هیچ مورد فوتی ناشی از ابتلا به آنفولانزا در قزوین وجود نداشته اما این بیماری منجر به بستری شدن تعدادی از بیماران شده که مبتلایان روند درمانی خود را در مراکز درمانی استان طی کردند.
وی افزود: آنفولانزا بیماری ویروسی است که که شیوع آن در تمام سنین اتفاق می افتد اما در کودکان و افرادی که جز گروه های حساس و درگیر بیماری های تنفسی، دیابتی و ریوی هستند، علایم شدیدتری ایجاد می کند که تهدید کننده حیات و سلامت آنها خواهد بود.
قاسمی تصریح کرد: این بیماری علائمی همچون سرماخوردگی، ویروسی دارد که تب سنگین، بدن درد شدید، سرفه، آب ریزش بینی، دردهای چشم و علایم گوارشی (اسهال، استفراغ و تهوع) را شامل می شود و در فصل پاییز و اوایل زمستان نیز شیوع آن آغاز می شود.
به گفته این مسئول، تشخیص این بیماری به صورت شناسایی علایم بالینی بیماران در مراکز درمانی صورت می گیرد و در مواقعی خطر آفرین است که سن کودک بسیار پایین باشد و اگر سیستم ایمنی ضعیفی هم داشته باشد بیشتر در معرض تهدید قرار می گیرند که نیاز است تا اقدامات درمانی بیشتری مثل بستری شدن در بیمارستان برای آنها صورت بگیرد.
وی ادامه داد: درمان این بیماری به صورت کنترل تب کودک، استفاده از مسکن ها برای کاهش درد و کاهش علایم تنفسی صورت می پذیرد اما اگر بیماری کودک شدیدتر باشد داروهای آنتی ویروسی نیز برای آنها تزریق می شود.
قاسمی در خصوص راهکارهای پیشگیری از این بیماری گفت: رعایت دستورالعملهای بهداشتی، از جمله فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک برای پیشگیری از بیماری بسیار مهم است و همچنین اگر دانش آموزی درگیر این بیماری شود، از رفتن به مدرسه تا زمان بهبود، برای کنترل شیوع بیماری به دانش آموزان دیگر، باید خودداری به عمل آورد.
این فوق تخصص روماتولوژی کودکان در قزوین، روند ابتلا به آنفلوآنزا از ابتدای مهر ماه و با شروع فصل سرما در استان قزوین را افزایشی اعلام کرد و بر رعایت پروتکل های بهداشتی توسط شهروندان تاکید داشت.