به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مراسم نشان ملی فردوس با حضور جمعی از مسئولان، جهادگران و گروههای منتخب جهادی در تهران برگزار شد. این رویداد به یاد زلزله ویرانگر سال ۱۳۴۷ در شهرستان فردوس در خراسان جنوبی نامگذاری شده است؛ زلزلهای که آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، به همراه جمعی از طلاب مشهد، اولین اردوی جهادی کشور را برای کمک به زلزلهزدگان آن برگزار کردند.
آیتالله خامنهای به عنوان یک روحانی مردمی و دغدغهمند، پس از اطلاع از وقوع زلزله فردوس در سال ۱۳۴۷ به این شهرستان سفر کردند و طی حضوری دو ماهه در این شهر، ضمن جمعآوری کمکهای مردمی، پایگاه امداد روحانیت را ایجاد کردند و اقدامات مهمی را در خدمترسانی به مردم زلزلهزده فردوس سامان دادند.
ایشان در بیاناتی در جلسه پایانی بازدید از مناطق زلزلهزده آذربایجان شرقی در ۲۶ مردادماه ۱۳۹۱ درباره حضورشان در زلزله فردوس گفته بودند: «من خودم شخصاً تجربه امداد در زلزله و سیل را دارم. در سالهای خیلی قدیم، پیش از انقلاب هم در ویرانیهای زلزله حضور داشتم، رفتیم آنجا، گروه امداد تشکیل دادیم. خب، آن وقت که کارهای دولتی نبود، شیر و خورشید آن روز صفر بود. در زلزله فردوس که این شهر بزرگ تقریباً با خاک یکسان شده بود، در طول دو ماه، دو بار شیر و خورشید به مردم، کمک جنسی و غذایی کرد. حالا چادر و پتو و اینها که هیچ، آنکه خیلیخیلی کم و غیرقابل ذکر بود! من همان وقت منبر رفتم و سخنرانی کردم و از مردم پرسیدم که شیر و خورشید به شماها چه داده، به نظرم گفتند در طول این دو ماه، ۱۰۰ گرم شکر دادند! به همین تناسب، اجناس مختصری داده بودند، نه اجناس لازم زندگی. خب، ما آنجا رفتیم، دیدیم و کار کردیم. موقعی که من در ایرانشهر تبعید بودم، آنجا سیل آمد و تقریباً ۹۰ درصد شهر از بین رفت. اغلب خانهها خوابید و نخلستانها خراب شد. ما آنجا باز مدتی با همان تبعیدیهایی که بودند، امداد میکردیم؛ بنابراین با مشکلات این کار آشنا هستم. کاری که این دفعه در آذربایجان انجام گرفته، بینظیر است، هم از لحاظ جستوجو و هم از لحاظ امدادهای اولیه و نصب چادر.»
حضرت آیتالله خامنهای همچنین در بیانات خود در دیدار با مسئولان حاضر در شهرستان بم در هشتم دیماه ۱۳۸۲ به زلزله فردوس اشاره کرده و گفته بودند: «بنده در کار امدادرسانی - هم برای زلزله و هم برای سیل - تجربه دارم و از نزدیک در این مناطق بودهام. البته آن جاهایی که ما بودیم، وسعت حادثه این مقدار نبود. ما در شهر فردوس بودیم که همه جمعیت آن، ۱۲ یا ۱۳ هزار نفر بود. وسعت شهر هم یکپنجم یا یکششم بم بیشتر نبود. بم واقعاً شهر بزرگی است و جمعیت زیادی دارد؛ بنابراین مصیبت آن خیلی سنگین است.»
نشان ملی فردوس به گروههای جهادی منتخب در حوزههای محرومیتزدایی، اقتصاد مقاومتی و فرهنگ و رسانه اعطا میشود. این رویداد فرصتی است برای تجلیل از ایثارگران و افرادی که در مسیر خدمت به محرومان، نقشی کلیدی ایفا کردهاند.
یکی از نکات برجسته این مراسم، تقدیر از «خبرگزاری دانشجو» بود که بهعنوان رسانه برتر در بازتاب فعالیتهای جهادی شناخته شد. این خبرگزاری در سال گذشته با پوشش گستردهای از اردوهای جهادی، فعالیتهای عمرانی، آموزشی و فرهنگی در مناطق محروم، نقش مهمی در ترویج فرهنگ جهادی ایفا کرده است. از گزارشهایی درباره بازسازی مدارس و خانهها گرفته تا انعکاس مشکلات مردم محروم و اقدامات جهادگران، خبرگزاری دانشجو همواره در خط مقدم این رسالت قرار داشته است.
ریشه این رویداد در تلاش برای حفظ روحیه جهادی و تقویت فعالیتهایی است که نهتنها به محرومیتزدایی کمک میکند، بلکه فرهنگ ایثار، خدمت و همدلی را میان جامعه گسترش میدهد. انتخاب نام «فردوس» برای این نشان، بهنوعی یادآور تاریخچه جهادی این شهرستان است؛ منطقهای که از دل مصیبت زلزله، جرقهای برای حرکتهای جهادی در کشور شد.
برگزاری چنین رویدادهایی و تقدیر از رسانههای پیشرو، نشاندهنده اهمیت انعکاس اقدامات جهادی و نقش کلیدی رسانهها در آگاهسازی و بسیج جامعه برای کمک به محرومان است. نشان ملی فردوس، یادآور این واقعیت است که ایثار و خدمت، نه تنها در میدان عمل، بلکه در قلب رسانهها نیز باید زنده بماند.