به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو ، احسان علیخانی پس از برنامه عصر جدید در تلویزیون به سراغ فعالیت در شبکه نمایش خانگی رفت و در این ۳ سال گذشته با برنامه «جوکر» در این پلفرم ها حضور داشت.
وی تا کنون با اجرای ایده های برنامه های خارجی در ایران توانسته مورد توجه بسیاری از مخاطبان قرار بگیرد ؛ از عصر جدید که تولیدات بسیار برنامه سازان جهان بود تا الگوبرداری از نمونههای واقع نما با ایده و اجرای "هیتوشی ماتسوموتو"، کمدین ژاپنی به سبک ایرانی!
براساس آمار منتشر شده توسط مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع) «جوکر» با ۲۹.۵ درصد بازدید در صدر جدول پربیننده ترین برنامه های شبکه نمایش خانگی قرار دارد ، پس از آن «شب آهنگی» در جایگاه دوم و به ترتیب «شام ایرانی» و «گل یا پوچ» در جایگاه سوم و چهارم قرار دارند.
همچنین «جوکر» جزو برنامه هایی بود که در آن میزان پیگیری مخاطبان نسبت به پخش اول آن کاهش نداشت. با این آمار احسان علیخانی پیروز میدان رقابت در میان برنامه های تولید شد.
احسان علیخانی در آذر ماه ۱۴۰۰ با فصل اول جوکر در پلتفرم های شبکه نمایش خانگی به میدان رقابت آمد و در تیر ماه ۱۴۰۱به پایان رسید. فصل دوم جوکر نیز در حال پخش است.
اولین مزیت فعالیت در ژانر طنز که در میان مردم که از محبوبیت بسیاری برخوردار است میزان مخاطبی است که در ابتدا جذب اثر می شود، این که برنامه ای با محتوای طنز و ایده ای اجرا نشده در ایران برای اولین بار رقم توانست نظر بسیاری از مخاطبان را جذب کند اما در عین حال نیز باعث شد تا انتقاد هایی را هم رقم بزند.
جوکر هم بدون انتقاد باقی نماند و اولین بار پس از اینکه در جوکر دو تن از شرکتکنندگان برای خنداندن رقبا حالت افراد معلول را به خود گرفتند ، کمپین معلولان از جوکر انتقاد کرد.
در ابتدای پخش فصل دوم نیزبا تغییر سیامک انصاری به عنوان مجری و جلوی دوربین آمدن احسان علیخانی، انتقاد های شدیدی به وی بابت حضور زیادش جلوی دوربین بود که بیشتر ناشی از مخالفت ها با رویه و شوک تغییر ستاره است. ماجرا این جاست که انتقاد ها به همین موضوعات فنی خلاصه نشدند ، جوکر با شیب عجیبی به سمت حرکت به محتوای مبتذل است.
بسیاری از منتقدان به سمت محتوای مبتذل و دیالوگهای حاوی شوخیهای جنسی و منشوری اشاره کردند. این سؤال مطرح است که چگونه برنامهای با این نوع محتوا توانسته است چراغ سبز وزارت ارشاد را برای پخش دریافت کند.
با توجه به این که جوکر در میان کودکان و نوجوانان نیز محبوبیت پیدا کرده است در خصوص محتوای آن باید وسوال بیشتری خرج شود، محتوایی که از جملات رکیک ، فحش و یا حرف هایی با محوریت جنسی است نمی تواند تایید المان های اخلاقی را از آن خود کند. مخاطب جوکر تنها یک رده سنی خاص نیست ، بلکه این برنامه در محیط خانواده با همه گروه های سنین در حال دیده شدن است پس باید به شرایط سنی دقت شود.
تاکنون جوکر بانوان با شروع خود با وجوداین که تعجب بسیاری را برای کسب مجوز در پی داشت ؛ توانست از نظر محتوایی نسبت به شوخی ها و دیالوگ هایی رد و بدل می شود بیشتر پیرو موضوعات اخلاقی باشد. دیالوگ های منشوری و جنسی در پخش بانوان شنیده نمی شد.
یکی از موضوعات دیگری که با حضور آقایان رقم می خورد خلاء هایی از زمان بود که سعی می کردند با رقصیدن جبران کنند ، رقص هایی که نمونه های آن در هر فیلمی که روی پرده سینماست دیده می شود؛ رقصیدن در تولیدات فیلم و سریال و برنامه های نمادی کلیشه ای برای جذب مخاطب است.
هر کجا که دیالوگ و محتوا در یک موقعیت طنز کم می آورد شاهد رقصدن مردان هستیم؛ این موضوعی بود که حتی جای خالی اش هم در جوکر بانوان حس نشد!
یکی از موضوعات دیگری که با حضور آقایان رقم می خورد خلاء هایی از زمان بود که سعی می کردند با رقصیدن جبران کنند ، رقص هایی که نمونه های آن در هر فیلمی که روی پرده سینماست دیده می شود؛ رقصیدن در تولیدات فیلم و سریال و برنامه های نمادی کلیشه ای برای جذب مخاطب است.
هر کجا که دیالوگ و محتوا در یک موقعیت طنز کم می آورد شاهد رقصدن مردان هستیم؛ این موضوعی بود جای خالی اش در جور بانوان به چشم نخورد!
خبرنگار مهلا رنجبران