به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ رضا عامری، دبیر هشتمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان، اظهار داشت: برگزاری این جشنواره در حوزه علوم پایه، اقدامی ارزشمند است؛ چراکه بیشتر سیاستگذاران به حوزههای مهندسی یا علوم انسانی توجه دارند.
وی افزود: علوم پایه نقشی اساسی و زیرساختی برای سایر علوم ایفا میکند، اما متأسفانه کمتر مورد توجه حامیان قرار میگیرد.
دبیر هشتمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان یادآور شد: «این جشنواره برای هشتمین بار در دانشگاه تهران برگزار میشود و هدف آن حمایت از دانشمندان و اندیشمندان جوان است تا بتوانند ایدههای خود را، بهویژه در دو حوزه کلیدی محیطزیست و فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی، به محصول تبدیل کرده و از این طریق ایدهها را به ثروت مبدل سازند.
عامری خاطرنشان کرد: «شاید این تصور در بین عموم مردم وجود داشته باشد که علوم پایه چیست و چرا باید از آن حمایت کرد؟ حتی در میان برخی سیاستگذاران علم و فناوری نیز این دیدگاه وجود دارد که علوم پایه صرفاً برای پاسخگویی به کنجکاویهای فردی است.
وی ادامه داد: دولتمردان نیز در حمایت از علوم پایه احساس میکنند اولویتهای مهمتری وجود دارد. این در حالی است که در سطح جهانی، این مسأله حل شده و مشخص شده که علوم پایه به سؤالات اساسی بشر در شناخت جهان پاسخ میدهد و نقشی بیبدیل در توسعه علم، فناوری و سایر حوزهها دارد.
دبیر هشتمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان با اشاره به تجربه بیماری کرونا گفت: تولید واکسنهای ویژه کرونا نتیجه تلاش دانشمندان علوم پایه بود. تولید دانش جدید، طراحیهای مهندسی، ارائه ابزارها و تکنیکهای پژوهشی و توسعه مهارتهای گوناگون از مهمترین نقشهای علوم پایه به شمار میرود.
عامری همچنین به الگوی موفق تعامل دانشگاهها و جامعه در کشورهای توسعهیافته اشاره کرد و گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا، دانشگاهها از حمایتهای مردمی و نهادهای غیردولتی برخوردار هستند و این همکاری دوطرفه به تبدیل ایدهها به محصولات تجاری و رفع نیازهای جامعه منجر میشود.
وی در پایان خواستار توجه ویژه مسئولان به اهمیت علوم پایه و حمایت بیشتر از پژوهشگران این حوزه شد.