روحالله ابراهیمی سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم امروز در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: باتوجه به وضعیت ناترازی انرژی که در کشور به وجود آمده در همین راستا ۲ موضوع مهم باید در دستور کار قرار گیرد
وی افزود: ۲ موضوع تولید برق و افزایش بهرهوری باتوجه شرایط موجود در دستور کار استان قرار گرفته و جلساتی هم طی روزها و هفتههای اخیر در این خصوص انجام شده است.
ابراهیمی در ادامه تصریح کرد: در بحث تولید برق قطعا توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر از اولویتهای جدی استان است که استاندار نیز بر آن تاکید جدی دارند.
وی ادامه داد: لذا در این راستا اقداماتی همچون جذب سرمایهگذار، تسهیل امر سرمایهگذاری، اخذ مجوزات مربوطه از دستگاههای ذیربط در سطح ملی و استان و... در استان ظرف چند هفته اخیر انجام شده است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم خاطرنشان کرد: درحال حاضر برنامهریزیهای لازم برای تولید ۶۰۰ مگاوات برق از نیروگاههای خورشیدی در استان انجام شده و موضوع واگذاری زمین به سرمایهگذار نیز در مراحل پایانی است.
ابراهیمی در پاسخ به سوال خبرنگار دانشجو مبنی بر نحوه محاسبه هزینههای واگذاری اراضی مورد نیاز به سرمایهگذاران چگونه خواهد بود، گفت: واقعیت موضوع این است که بخشی از این نیروگاهها در اراضی ملی بنا خواهد شد که هزینه واگذاری به حدی پایین است که تقریبا رایگان محسوب میشود.
وی ادامه داد:، اما سایر نیروگاهها که قرار است در شهرکهای صنعتی مستقر شوند، تنها هزینههای زیرساختی از آنها دریافت میشود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم تاکید کرد: علاوه بر بستههایی تشویقی که مدیریت استان برای جذب سرمایهگذار اعمال کرده است؛ سازمان انرژیهای تجدیدپذیر یا همان ساتبا که زیر نظر وزارت نیرو است هم قرارداد خوبی با سرمایهگذاران منعقد میکند.
وی اشاره کرد: برای مثال ساتبا با سرمایهگذار توافق میکند که برق تولید شده توسط پنلهای خورشیدی را به مدت ۲۰ سال خرید تضمینی کرده که براین اساس حدود ۳ سال اول مربوط به بازگشت سرمایه میشود و ۱۷ سال باقی مانده برای سرمایهگذار سودآوری دارد.
ابراهیمی توضیح داد: علاوه بر این تسهیلات بانکی نیز برای سرمایهگذاران در نظر گرفته شده که میتواند مسیر ورود آنها به این حوزه را تسهیل کند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: موضوع دیگری که عرض کردم بحث افزایش بهرهوری است که براین اساس باید اقدامات موثری مانند نوسازی صنایع، مقررات ساختمان و... انجام شود. این اقدامات کمک میکند بهرهوری ما از انرژی افزایش داشته و به نوعی مصرف نیز کاهش مییابد.