به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «لارس لاک راسموسن» وزیر خارجه دانمارک در نشستی مطبوعاتی اعلام کرد: ما خواسته گرینلند برای استقلال را به رسمیت میشناسیم، اما بعید است پیوستن آن به آمریکا را بپذیریم.
این مقام دانمارکی، وضعیت کنونی را وضعیتی بحرانی در حوزه سیاست خارجی ندانست و گفت: ما آماده مذاکره با آمریکاییها هستیم تا ببنیم چگونه میتوانیم برای تحقق خواستههایشان، به آنها کمک کنیم.
براساس گزارش رویترز، مقامات گرینلند امروز چهارشنبه درباره آینده این جزیره با پادشاه دانمارک در کپنهاگ، پایتخت این کشور گفتوگو کردند.
خبرگزاری دویچهوله آلمان نیز از واکنش تند فرانسه، آلمان و اتحادیه اروپا به تهدیدات روزهای اخیر «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا علیه جزیره گرینلند خبر داد.
«استفن هبستریت» سخنگوی دولت آلمان در یک نشست مطبوعاتی اعلام کرد: براساس منشور سازمان ملل متحد، مرزها نباید تغییر کنند.
«اولاف شولتس» صدر اعظم آلمان نیز از گفتوگو با دیگر رهبران اتحادیه اروپا درباره اظهارات ترامپ و وجود اجماع بین آنها درباره این موضوع خبر داد و گفت: خدشه ناپذیر بودن مرزها یک اصل بنیادین حقوق بین الملل است و فرقی نمیکند این کشور در شرق ما قرار داشته باشد یا در غرب ما.
«ژان نوئل باروت» وزیر خارجه فرانسه نیز در گفتوگو با یک رادیوی محلی این کشور اعلام کرد: اتحادیه اروپا قدرتمند است و به هیچ کشوری اجازه حمله به مرزهایش را نخواهد داد.
وی در عین حال، احتمال حمله آمریکا به گرینلند را منتفی دانست و با انتقاد از رویکرد رئیسجمهوری منتخب ایالات متحده گفت: ما در حال بازگشت به دورهای هستیم که قدرت حرف اول را میزد.
«پائولا پینهو» سخنگوی ارشد کمیسیون اروپا نیز اعلام کرد که قلمرو حاکمیتی کشورها به عنوان یک اصل، باید محترم شمرده شود.
گریلند با جمعیت ۵۶ هزار نفری دولت محلی خود را دارد و همچنان در ائتلاف با پادشاهی دانمارک است. این کشور تا سال ۱۹۵۳ مستعمره دانمارک بود و سپس تحت قانون اساسی دانمارک به طور کامل با این کشور ادغام شد و مردم آن شهروند دانمارک محسوب میشوند.