به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حسین برزگر ظهر پنجشنبه در دیدار با ناظرین ذبح شرعی کشتارگاههای دام و طیور چهارمحال و بختیاری با نماینده ولیفقیه در چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: ۵۰ سال پیش انسانها روزانه یک هزار و ۳۰۰ کالری مصرف میکردند و شاید تا ۳۰ سال پیش در ایران روند به همین صورت بود.
وی تصریح کرد: در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ بر اساس محاسبات صورت گرفته میزان کالری مصرفی به بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ کالری رسیده و این بدان معنا است که مصرف غذا به ازای هر نفر افزایش یافته است.
رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به رشد تصاعدی جمعیت در کشور در کنار افزایش میزان مصرف غذا یادآور شد: این در حالی است که رشد تولید غذا بهصورت حسابی و با آهنگ ملایمتری میباشد.
وی با بیان اینکه شکاف بین تقاضا و تولید غذا یکی از مهمترین چالشهای امروزی بشر است، افزود: برنامه هفتم توسعه قانونگذار بر سه مطلب تاکید دارد که عبارت از ارتقای امنیت غذایی، ارتقای بهرهوری در بخش کشاورزی و منابع پایه آب و خاک و ارتقای سلامت محصولات هستند.
رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: بعد از اجرای طرح مردمیسازی در سال ۱۴۰۱ وقتی به یکباره قیمت نهادههای دامی هفت برابر و بخش زیادی از جمعیت دام و طیور کشور تعدیل شد.
برزگر بیان کرد: در حال حاضر دو سال است که برای اینکه بتوانیم جمعیت دام مولد را به قبل از سال ۱۴۰۱ برسانیم در تلاش هستیم که واردات گوشت و پروژههای ترکیب ژنتیکی از جمله اقدامات صورت گرفته در این زمینه است.
رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اذعان کرد: در بحث ارتقای سلامت محصولات در کشور دو مسئله وجود دارد که یکی از آنها بحث برند حلال و دیگری سلامت غذا است.
وی ادامه داد: در این استان سه کشتارگاه طیور، سه کشتارگاه دام صنعتی و چهار کشتارگاه دام نیمهصنعتی یا سنتی فعال است.
برزگر خاطرنشان کرد: در حوزه طیور نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش جوجهریزی داشتیم و در حوزه گوشت قرمز میزان مصرف روزانه ۳۳ تن و سالانه ۱۲ هزار تن میباشد و تولید در این استان ۲۸ هزار تن است که بیش از نیاز استان میباشد.
وی با بیان اینکه روزانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ نیسان دام زنده فقط از کاروانسرای شهرکرد به سمت اصفهان خارج میشود تاکید کرد: ما تأمینکننده دام زنده استانهای فارس، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان و مرکزی هستیم که بهنوعی تأثیر بالایی بر قیمت گوشت منطقه داریم.
برزگر خاطرنشان کرد: مردم در این استان از گوشت بز و میش مصرف نمیکنند و عمدتاً قیمت گوشت مخلوط در این استان بالاتر است.
رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: با بحث واردات گوشت منجمد و گوشت گرم که بهصورت هفتگی انجام شده و تا عید نوروز هم ادامه دارد مشکل گوشت در استان رفع شده و جمعیت گوساله در دامداریها بالا رفته است و قیمت تلیسه درب دامداری نصف شده است.
وی تاکید کرد تلاش جهاد کشاورزی بر این است که وفور در بازار داشته باشیم، اما قیمتها تابع سیاستهای کلان کشور میباشد و تولیدکنندگان با همه این تفاسیر پای کار هستند و با تدابیر صورت گرفته رکود تولید رفع شد.
برزگر ادامه داد: قطع برق، نا ترازی گاز و سوخت، مشکلات تأمین منابع در شبکههای بانکی و… از جمله چالشهای پیش روی تولیدکنندگان هستند اما حتی یک ساعت هم تعطیلی در حوزه کالاهای اساسی نداشتیم.