به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، سیدامیررضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دست در نشست سراسری استانداران دولت چهاردهم با محور توسعه همکاریهای مشترک گفت: هیچگاه میراث فرهنگی اولویت کشور نبوده و دلیل آن هم روشن است و من این موضوع را ثابت کردهام. به به دنبال صیانت از همه ظرفیتهای حوزه میراث فرهنگی هستیم و در جذابیتهای گردشگری طبق شاخصهای یونسکو جز کشورهای برتر هستیم.
وی با اشاره به آثار ثبت شده در فهرست آثار یونسکو عنوان کرد: ظرفیت در نوبت آثار ثبتی ما چنان طولانی است که نیازمند این هستیم تا هر سال فقط یک اثر ثبت کنیم، با کشورهای همسایه صحبت کردیم تا بتوانیم آثار مشترک ثبت کنیم و ۵۰ اثر در نوبت ثبت داریم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: نسل جوان ما باید ظرفیتهای میراث فرهنگی ایران را بشناسند و به آن افتخار کنند، از همه استانداران میخواهم کمک کنند و این دوگانه دروغین اسلامیت و ایرانیت را کنار بگذارند ما همه مناسبتهای دینی و ملی را جشن میگیرد و به اینها افتخار میکند، دانشآموز ما باید در مدرسه افتخار کند که در ایران زمین زندگی میکند.
صالحی امیری که سرزمین ایران را پر از رمز و رازها معرفی کرد، ادامه داد: چرا در استانهای ما دانش آموزان آثار تمدنی خطه خود را نمیخوانند در واقع این تبادل فرهنگی باعث افزایش نشاط و غرور و باز تولید هویت خواهد شد، ما امروز بیش از هر زمان دیگر به هویت احتیاج داریم.
وی با تصریح بر اینکه نتوانستیم به نسل جوان تمدن سرزمینیمان را به درستی معرفی کنیم، گفت: همین موضوع یکی از عوامل اصلی مهاجرت است، گردشگری سه مفهوم را در دل خود دارد، جذابیت، امنیت و زیرساختها و ما در جذابیت در استانهایمان هیچ کسری نداریم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: در همه استانهای ما مدام ظرفیتهای جدید گردشگری کشف میشود، مدیران کل استانها تاکید دارند تا مسئولیت میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری را در استان خود بر عهده بگیرند چرا که استانداران مسئولیت حاکمیت محلی را بر عهده دارند.
صالحی امیری بیان کرد: بنا داریم برنامه ۵ ساله و در سطح بعدی ۲۰ ساله را تدوین کنیم و هر یک از نیازها و اختیاراتی که استانداران نیاز دارند را به آنها اعطا کنیم. مطابق برنامه هفتم متعهد هستیم ۲ میلیون دلار گردشگر سلامت داشته باشیم این مسیر ۶ میلیارد دلار درآمد کسب کنیم، در حال حاضر یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار درآمد گردشگری سلامت داریم.
وی وجود بیمارستانهای پیشرفته و کادر درمان بسیار حرفهای را در کنار خدمات درمانی ارزان قیمت عامل جذابیت گردشگری سلامت در ایران عنوان کرد و ادامه داد: در این رابطه در حاشیه دولت روز گذشته با وزرای بهداشت و امور خارجه صحبت کردم و مقرر شد همکاریهای مشترک را آغاز کنیم.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به تاکید مقام معظم رهبری پیرامون اقتصاد دریامحور اشاره کرد و گفت: ما اهداف اصلیمان را در این رابطه از خرمشهر تا چابهار و از عاشوراده در گلستان تا انزلی سیاستها و ظرفیتهای خود را تعریف کردیم و اینها ظرفیتهای بکری هستند که ما استفاده نکردیم و باید به سرعت گردشگری دریایی را که از جذابیتهای گردشگری در دنیا است را فعال کنیم، کشورهای اروپایی ۳۰ درصد درآمد گردشگری ایشان را از گردشگری دریا دارند.
صالحی امیری ایران را دارای جاذبه گردشگری مذهبی معرفی کرد و گفت: امسال گردشگری مذهبی ما به بالای ۳ میلیون نفر خواهد رسید و ما نفر دوم بعد از عراق هستیم، در این رابطه با کشور عراق همکاریهایی داریم. استانهای همجوار با عراق طبق توافقنامههایی میان دو کشور مرزها باز خواهد شد و اولویت ما این است که گردشگری ما در نوار مرزی تقویت شود.
وی در بخشی از سخنانش گفت: تمرکز ما ابتدا بر روی مشهد مقدس و بعد سایر اماکن مقدس است مطالعات نشان میدهد که گردشگر مشهد هدف دومی را نیز انتخاب میکند، باید مقصد دوم گردشگران زیارتی را گسترش دهیم. نیازمند توضیح عادلانه گردشگر در ۳۱ استان کشور هستیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: باید برای گردشگری زیرساختهایمان را تقویت کنیم، اگر استانداران اراده کنند که برای توسعه زیرساختهای گردشگری سرمایهگذاری جذب کنند موفق خواهند بود.
صالحی امیری به تلاش رسانههای غربی برای ارائه چهره ناامن از ایران پرداخت و افزود: برای این منظور هزینه سنگینی میکنند تا واقعیتهای ایران را جعل کنند. راهکارهایی را برای خنثسازی ایران هراسی به عنوان یک پروژه ملی باید از همه دستگاهها کمک گرفت.
وی با اعلام اینکه مراودات ایران با عربستان آغاز شده است، اعلام کرد: خبر خوب این است که از بحرین پرواز مستقیم خواهیم داشت و میتوانیم شیعیان حوزه خلیج فارس را که به ایران میآمدند بازسازی کنیم. همینطور پرواز از کویت و عربستان راهاندازی میشود و مردم این کشورها تقاضای زیادی دارند برای زیارت، طبق ارادتی که به اهل بیت علیهم السلام دارند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین به توسعه گردشگری میان کشورهای همسایه اشاره کرد و ادامه داد: ۴۰ میلیون علوی داخل و خارج ترکیه مشتاق حضور در ایران هستند و همینطور کشورهای دیگر از همسایگان ما علاقه زیادی به سفر به ایران دارند، استانداران نمایندگان وزارتخانهها هستند و میتوانند به نمایندگی از دولت و وزارت میراث، حوزه گردشگری را توسعه دهند.
صالحی امیری ادامه داد: من دیروز در جلسه دولت گزارش دادم و هر مجوزی را که استانداران نیاز داشته باشند برای آنها صادر میکنیم، هیچ چیزی مانع استانها نباید باشد هر یک از استانهای ما از دیگر استانها زیباتر هستند و همه اینها ظرفیتهای بسیار بزرگی برای گردشگری هستند که باید زیرساختهای آن را توسعه داد. ما تنها کشوری هستیم که کلیساهای ارمنی را در یونسکو ثبت کردهایم، زیرا به مذاهب احترام میگذاریم و از آنها خواستهایم که مساجد ما را ثبت کنند و این ارزش تاریخی مهمی دارد.
وی به ظرفیت ۳ میلیون نفری گردشگری از آذربایجان پرداخت و گفت: در استانهای غربی نیز ظرفیتهای عظیمی داریم و اگر این اتفاقها بیفتد، استانها دچار تحول و توسعه بزرگی خواهند شد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خاطرنشان کرد: باید به جمعیت چند میلیونی ایرانیان خارج از کشور برای توسعه گردشگری افزایش درآمد و اشتغال در استانها توجه کنید البته این رفت و آمدها به انسجام ملی کمک خواهد کرد.
صالحی امیری بخش خصوصی را عامل مؤثر در توسعه برنامههای گردشگری در کشور دانست و گفت: در حال حاضر ده همت با بانک مرکزی و ۵ همت با صندوق توسعه رایزنی کردهایم تا پروژههای بالای ۷۰ درصد را تکمیل کنیم، قرار است سالانه ۱۰۰ هتل به بهرهبرداری برسانیم. بخش خصوصی نیز با شعار نمیشود. دغدغه همه سرمایهگذاران در بخش خصوصی این است که موانع را از پیش پای ما بردارید.
وی خطاب به استانداران گفت: از تک تک شما میخواهم با سرمایهگذاران بخش خصوصی تشکیل جلسه دهید و مشکلات آنها را برطرف کنید. آنها از دستگاههای مختلف با موانع بسیاری مواجه هستند. خوب است که جلسات مستمری حتی در بازههای هفته یکبار تشکیل دهید. همینطور از وزیر کشور تقاضا دارم جلسات ثابتی را با حضور سایر وزرا و استانداران به طور مرتب برگزار کنند تا موانع توسعه گردشگری را برطرف کنیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به رشد ۱۷ درصدی گردشگری ماهه سال ۱۴۰۳ نسبت به زمان مشابه در سال گذشته گفت: باید به سرعت به مرز ۱۵ میلیون گردشگر برسیم، ما طبق برنامه هفتم توسعه این تعهد را دادهایم. ۱۴۳۰ هتل در ایران داریم و از این میان ۱۵۰ هتل ۴ ستاره داریم بر رتبه ما از نظر تعداد گردشگر در سال ۲۰۲۳ سی و چهارمین کشور است.
صالحی امیری به برگزاری نمایشگاه گردشگری با حضور رئیس جمهور اشاره کرد و گفت: برای اولین بار تمام سالنهای نمایشگاه بینالمللی تهران برای برپایی نمایشگاه تخصیص داده خواهد شد.
وی صنایع دستی را مهمترین ظرفیت مغفول در ایران خواند و ادامه داد: در این حوزه ۵۷۰ هزار و ۸۵۳ شغل ایجاد شده است و ۲۲۴ میلیون یورو صادرات صنایع دستی داریم. در مجموع بیش از ۴۰۰ رشته صنایع دستی در کشور فعال است و ۷۹ شهر و روستا در این عرصه فعال هستند که ۱۶ شهر و روستا به رتبه جهانی رسیدهاند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و بیان کرد: تعهد ما این است که تعداد شاغلین در حوزه صنایع دستی را به یک میلیون نفر برسانیم. لازم است که هدف گذاری از سطح استانها به سطح ملی بعد از آن به سمت صادرات سوق یابد.