کد خبر:۱۲۱۸۵۰۷

سرشاخه ارمند زباله ساز است!/مدیر روابط عمومی محیط زیست: امسال دو بار پاکسازی کردیم و باز هم انجام خواهد شد+فیلم

مدیر روابط عمومی اداره‌کل محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: توجه به فصل زمستان و حرکت روان آب‌ها، شاهد حجم بیشتری زباله در این مکان هستیم.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، با توجه به منتشر شدن فیلمی از وضعیت اسفناک سرشاخه ارمند در کارون ۴ استان چهارمحال و بختیاری در فضای مجازی که ساحلی پر از زباله را به نمایش گذاشته پیگیر علت این موضوع از محیط زیست استان شدیم.

فتاحی، مدیر روابط عمومی محیط زیست چهارمحال و بختیاری در پاسخ به این مطالبه چنین گفت: با توجه به فصل زمستان و حرکت روان آب‌ها، شاهد حجم بیشتری زباله در این مکان هستیم.

وی ادامه داد: این محیط سال گذشته هم یکی دو نوبت پاکسازی شده و برنامه پاکسازی مجدد را پیش‌رو داریم.

اما با رصدی که انجام شده سرشاخه ارمند در کارون ۴ به دلیل پر زباله شدن محیط، استفاده غیرمجاز از تورهای صیادی و رها کردن ماهیان گرفتار با آلودگی‌های مختلفی روبرو شده است.

این موارد باعث شده‌اند که سطح آب پوشیده از زباله شود و ماهیگیران درخت موجود را قطع کنند. طبق اعلام مسئولان برای رفع این مشکلات، عملیات گشت و کنترل و پاکسازی گسترده انجام شده است. 

در عملیاتی که ۷ خرداد سال جاری به منظور مقابله با صیدهای غیرمجاز و حذف محیط از زباله انجام شد، ۶۰۰ متر تور غیر مجاز جمع‌آوری و ماهیان گرفتار رهاسازی شده‌اند. همچنین، ۴۵ کیسه زباله با همکاری دوستداران محیط‌زیست جمع‌آوری شده‌اند.

اما آیا واقعاً وظیفه محیط زیست حفظ و نگهداری از منابع طبیعی و محیط‌های زیست نیست؟ اگر این وظیفه در قانون برای این اداره‌کل تعیین شده است دیدن فضاهای طبیعی استان با این حجم زباله نشان از مدیریت صحیح و عمل به وظایف است ؟

کد ویدیو

تاثیر آلوگی محیط زیست بر روی آبزیان

لازم به ذکر است که آلودگی‌های ایجاد شده موثر بر ماهیان رودخانه و محیط اطراف آن است.

این آلودگی‌ها می‌توانند دمای PH، اکسیژن محلول و میزان فوق‌اشباعیت با گاز محلول آب را تغییر دهند، مواد شیمیایی مانند آفت‌کش‌ها، حلال‌ها و فلزات سنگین می‌توانند باعث مسمومیت و مرگ آبزیان و حتی باعث اختلال در رشد و تولیدمثل آبزیان شوند.

همچنین زباله‌های جامد مانند پلاستیک‌ها و لاستیک‌ها می‌توانند باعث آلودگی سواحل و انسداد راه‌های تنفسی آبزیان، تخریب زیستگاه‌های دریایی و بر تنوع زیستی تأثیرگذار باشند.

یادآور می‌شود، سد مخزنی کارون چهار در فاصله ۱۸۰ کیلومتری جنوب غربی شهرکرد و چهار کیلومتری پایین دست محل تلاقی رودخانه‌های ارمند و بازفت واقع شده و بلندترین سد بتنی دو قوسی و بزرگترین نیروگاه آبی کشور محسوب می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار