به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، علی مستوفیان امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: توسعه گردشگری، مدیریت مقصد سفر و جذب گردشگر برای ماندگاری در شهر یکی از اقدامات مهمی است در میراث فرهنگی پیگیری میشود.
وی افزود: جهت به تحقق پیوستن این امر پارامترهای مختلفی همچون ایجاد جاذبهها، تسهیلات کمکی و دسترسی مناسب، موثر است.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری خراسان شمالی گفت: ۲۳ دستگاه در امر توسعه گردشگری وظایفی دارند که اگر همه این دستگاهها کنار هم به تکالیف خود عمل کنند، نتیجهبخش خواهد بود.
مستوفیان به موضوع اهمیت برقراری پروازها اشاره کرد و بیان داشت: تاکنون دو سرمایهگذار بومی و غیر بومی جهت راهاندازی ایرلاین شهری اختصاصی جذب شده است که در تلاش توجیه اقتصادی آنان جهت فعالیت در فرودگاه بجنورد هستیم.
وی ادامه داد: در این ایرلاین شهری سه الی چهار فروند هواپیما خریداری میشود که مسافت بجنورد تا تهران و سفرهای خارجی کوتاه مسیر مثل ترکمنستان و تاجیکستان را پوشش میدهد.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری خراسان شمالی تصریح کرد: در سفر هیئت دولت به استان تسهیلات سرمایهگذاری هزار و ۹۰۰ میلیاردی به گردشگری برای ۴۰ طرح اختصاص داده شد.
وی به اقدامات حوزه گردشگری اشاره کرد و گفت: برای فرش دو رو به عنوان یکی از صنایع دستی مهم استان در حال پیگیری هستیم تا ثبت جهانی شود.
مستوفیان بیان کرد: تا پایان برنامه هفتم ۱۵ میلیون گردشگر خارجی باید جذب شود که از اقدامات تاثیرگذار برای تحقق این امر، افزایش آثار ثبت شده جهانی است.
وی توضیح داد: گردشگران خارجی برای انتخاب مقصد سفر معمولا از آثار ثبت شده جهانی کمک میگیرند تا برای دیدن این آثار سفر کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری خراسان شمالی افزود: تا زیرساختهای حمل و نقل هوایی، ریلی و جاده مناسب در استان مطلوب نباشد، توسعه گردشگری اتفاق نمیافتد.
مستوفیان ادامه داد: زیرساختهای حمل و نقل مناسب تنها پارامتر دسترسی را پوشش میدهد و باید در کنار اینها خدمات گردشگری مناسب مثل راهنمای تور، جاذبهها و امکانات ماندگاری مسافر هم فراهم شود.
وی به مناسب نبودن شرایط گردشگری در کل کشور اشاره کرد و اظهار داشت: نبود خدمات گردشگری مناسب باعث افزایش چادرنشینی در سفرها شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری خراسان شمالی بیان کرد: کمبود آب یکی دیگر از مسائل تاثیر گذار در ارائه خدمات گردشگری چه آب مصرفی در هتلها و چه ایجاد خدمات تفریحی مثل قایقرانی، پارکهای آبی و استخرها دارد.
مستوفیان گفت: سرمایه گذار بومی خوبی برای ایجاد پارک آبی در استان با ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار اعلام آمادگی کرده است، اما مشکلاتی که ممکن است به علت کمبود آب پیش بیاید مانع کار شده است.
وی خاطرنشان کرد: خراسانشمالی به عنوان یک مفصل بین دو قطب گردشگری بزرگ کشور یعنی تهران و مشهد باید بیشتر به ظرفیتهای آن پرداخته شود.