کد خبر:۱۲۲۳۰۰۲

ایجاد ۴۵ هزار اشتغال به صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش دام و طیور قم

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به ظرفیت استان در حوزه دام و طیور گفت: باتوجه به سرمایه‌گذاری خوبی که در این بخش صورت گرفته، حدود ۱۵ هزار نفر به صورت مستقیم و ۳۰ هزار نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال دارند.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، محمدرضا حاجی‌رضا رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم امروز در گفت‌وگویی با اشاره به فعالیت‌های این سازمان در استان اظهار کرد: هدف فعالیت‌های جهاد کشاورزی قم تأمین امنیت غذایی است، این استان به‌واسطه نزدیکی به بازار پایتخت و منابع غنی ژنی در بخش دام و طیور ظرفیت خوبی دارد.

وی ادامه داد: همچنین در کنار سرمایه‌گذاری مناسبی که در بخش دام و طیور صورت گرفته، در این بخش ۱۵ هزار نفر اشتغال مستقیم و حدود ۳۰ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد شده‌است.

حاجی‌رضا در ادامه سخنان خود با اشاره به وضعیت دام زنده پیش از انقلاب، تصریح کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تعداد دام سنگین استان پنج هزار رأس و تولید هفت هزار تن بوده؛ اما امروز تعداد دام سنگین در قم ۸۰ هزار رأس و دام سبک ۳۵۰ هزار رأس و تولید ما امروز چیزی حدود ۲۹ هزار تن گوشت قرمز است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: مصرف گوشت قرمز استان که یک جامعه هدف یک و نیم میلیون‌نفری است، ۱۵ هزار تن است؛ گوشت مازاد تولیدی قم به استان‌های دیگر با محوریت تهران ارسال می‌شود.

وی توضیح داد: در حوزه تولید گوشت قرمز دامداری‌های قم پیش از انقلاب اسلامی سنتی فعالیت می‌کردند و محور تولید روستا‌ها بودند؛ اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی باتوجه به نگاه توسعه‌ای که در بخش سرمایه‌گذاری وجود داشت، گسترش واحد‌های صنعتی دام سبک و سنگین به‌خصوص دام سنگین در دستور کار استان قرار گرفت و امروز بخش مهمی از گوشت قم در داخل تولید می‌شود.

حاجی‌رضا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت فعلی استان در حوزه طیور، اضافه کرد: وضعیت تولید مرغ گوشتی در قم وضعیت بسیار خوبی است، یکی از سیاست‌هایی که در سال ۱۴۰۳ داریم این است که از تولیدکنندگان این بخش و سرمایه‌گذاران علاقه‌مند در حوزه مرغ گوشتی حمایت و زمین در راستای توسعه مرغداری‌ها در اختیار آنان قرار دهیم.

وی افزود: در حوزه تولید مرغ گوشتی قبل از پیروزی انقلاب حدود ۲۷ واحد مرغ گوشتی با تولید چهار هزار تن در قم مستقر بودند؛ اما امروز ۲۸۰ واحد فعال تولید مرغ گوشتی با ظرفیت ۲۵ هزار تن فعال است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم توضیح داد: در حوزه مرغ تخم‌گذار نیز پیش از پیروزی انقلاب اسلامی هفت واحد تولید مرغ تخم‌گذار با ظرفیت ۲ هزار و ۷۰۰ تن در قم وجود داشت؛ اما امروز بعد از ۴۵ سال از پیروزی انقلاب اسلامی ۱۸۰ واحد مرغ تخم‌گذار با ظرفیت ۱۲۰ هزار تن در استان مستقر است.

وی اشاره کرد:: مصرف کل قم در طول سال ۱۵ هزار تن است؛ اما سالانه ۱۲۰ هزار تن تخم‌مرغ تولید می‌شود، تقریباً روزانه ۴۰۰ تن تخم‌مرغ در استان تولید می‌شود، اما مصرف روزانه ۵۰ تن است این نشان می‌دهد در حوزه تولید و تخم‌مرغ سرمایه‌گذاری خیلی خوبی شکل گرفته‌است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: قم بعد از گذشت ۴۶ سال از پیروزی انقلاب اسلامی ۳.۳ درصد از گوشت قرمز کشور، یک درصد مرغ کشور، ۱.۲ درصد شیر خام کشور و ۱۰درصد تخم‌مرغ کشور را تولید می‌کند و به‌صورت میانگین با بضاعت کمی که در استان وجود دارد ۲ درصد پروتئین موردنیاز کشور را در قم تولید می‌کنیم.

وی ابراز کرد: قم مقام سوم تولید تخم‌مرغ و رتبه اول تولید نیمچه تخمگذار کشور را دارد و به‌صورت مجموع تولیدات دام و طیور استان ۳۲۲ هزار تن در سال است.

حاجی‌رضا در پایان گفت: سرمایه‌گذاری‌های خوب و ارائه تسهیلات باهدف حمایت از تولید دام و طیور جزء برنامه‌های اصلی جهاد کشاورزی بعد از انقلاب اسلامی بوده که به‌خوبی مدیریت و هدایت شده ارائه خدمات فنی، بهداشتی و درمانی به تولیدکنندگان، توسعه کارخانه‌های تولید خوراک دام، احداث کشتارگاه‌ها و توسعه کارگاه‌های فراوری مواد لبنی از جمله طرح‌های حمایتی بوده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار