آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۲۴۲۹۴

نشست کمیسیون فرهنگی مجلس با حضور معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد

در نشست کمیسیون فرهنگی مجلس با معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دغدغه‌های کمیسیون در بحث رعایت حوزه‌های تمدنی در فرهنگ و هنر مورد تأکید قرار گرفت.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، نشست روز یکشنبه (۱۴ بهمن‌ماه) کمیسیون فرهنگی مجلس با حضور نادره رضایی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار و مسائل و موضوعات مربوط به این حوزه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت؛ همچنین خانم رضایی گزارشی از اقدامات و فعالیت‌های خود در وزارتخانه درخصوص برگزاری جشنواره‌ها و سازوکار‌های لازم برای توسعه فرهنگ و هنر ارائه داد.

از دغدغه‌های مهم اعضای کمیسیون فرهنگی که در این نشست به آن اشاره شد، توجه به ارتقای جشنواره‌های تئاتر و موسیقی فجر و همچنین سایر جشنواره‌های مربوطه در طول سال بود که کمیسیون بر مواردی از آن تأکید داشت. از جمله مهم‌ترین موضوعات که کمیسیون بر آن تأکید داشت این بود که در برگزاری جشنواره‌ها باید سهم مشارکت فعال استان‌ها و شهرستان‌ها در مشارکت ملی افزایش پیدا کند و رویه‌ای که از سال‌های قبل در حمایت از فعالیت‌های جوانان در عرصه‌های فرهنگی و هنری هدف‌گذاری شده است، با همین رویکرد مورد توجه و حمایت جدی قرار بگیرد.

گفتنی است با توجه به اینکه در جشنواره تئاتر فجر ۱۴۰۳، صد و چهارده اجرا پیش‌بینی شده بود و ۹۵ درصد آثار با متن ایرانی انجام شد، تأکید کمیسیون بر این بود که نسل جوان هنرمند که امروز نقش اصلی و مهم را در جشنواره‌های تئاتر و موسیقی فجر به عهده دارند، باید مورد توجه و حمایت ویژه قرار بگیرد و موضوعات هویتی و فرهنگی، منطبق بر هویت و فرهنگ ایرانی و اسلامی در رأس فعالیت‌های فرهنگی و هنری باشد. همچنین پرداخت به بخش مقاومت، به‌عنوان یکی از اجزای مهم جشنواره‌ها و توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری باید مورد تأکید و حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار بگیرد.

بر‌اساس گزارشی که معاون فرهنگی و هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کمیسیون ارائه داد، یکی از موضوعات مهم، دغدغه‌های اعتباری این حوزه در حمایت از اهالی فرهنگ و هنر است که موضوع مورد توجه کمیسیون فرهنگی هم در مجلس شورای اسلامی بود؛ اما سهم حوزه فرهنگ در اعتبارات و لوایح بودجه که به مجلس می‌آید، سهم کمی است و طبیعتاً این سهم کم سبب می‌شود حمایت‌های لازم به‌صورت ویژه مورد توجه قرار نگیرد و همواره بخش فرهنگ و هنر دچار مشکل شود.

در بخش جشنواره‌های موسیقی، به‌خصوص جشنواره موسیقی فجر ۱۴۰۳ باتوجه به گرازشی که معاون فرهنگی هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه کرد، ۱۱۹ اجرا از شهرستان‌ها و استان‌های مختلف و همچنین آثار ۶ گروه برای ۷ اجرا از کشور‌های خارجی دریافت شد و آن چیزی که در جشنواره موسیقی فجر ۱۴۰۳ دیده شد، رشد موسیقی سنتی بود که در گزارش معاون هنری به آن تاکید شد.

از دیگر دغدغه‌های مورد توجه کمیسیون در این بخش، بحث توجه به موسیقی نواحی و توجه به اقوام مختلف بود که کمیسیون بر آن تاکید داشت، چراکه باتوجه به هویت و فرهنگ غنی ایران در سراسر کشور، توجه به موسیقی نواحی می‌تواند استعداد‌های هنری را در سراسر کشور شناسایی کند و از دیگر سو موسیقی نواحی می‌تواند گامی برای توسعه فرهنگ و هویت منطبق بر خرده‌فرهنگ‌ها در سراسر کشور باشد.

در این جلسه همچنین دغدغه‌های کمیسیون در بحث رعایت حوزه‌های تمدنی در فرهنگ و هنر مورد تاکید اعضای کمیسیون فرهنگی قرار گرفت.

از دیگر مسائل مورد توجه اعضای این کمیسیون توجه به هنر انقلابی و هنر اصیل ایرانی و همچنین ظرفیت‌هایی است که در بزنگاه‌های مختلف در حمایت از آرمان‌ها و اندیشه‌های امام انقلاب در میدان حضور دارند. همچنین بی‌مهری نسبت به برخی نخبگان اصحاب فرهنگ و هنر که در همه عرصه‌ها در دفاع از آرمان‌ها و اندیشه‌های امامین انقلاب، در میدان حضور دارند، اما مورد کم مهری قرار می‌گیرند و بعضاً اصحاب و اهالی فرهنگ و هنر که تعهد خود را نسبت به برخی از آرمان‌ها و اندیشه‌های انقلابی کمتر نشان می‌دهند و مورد توجه بیشتری قرار می‌گیرند از آسیب‌ها و چالش‌های جدی است که در حوزه فرهنگی و هنری باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به آن توجه کند

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار