گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- سیدمحمد علوی*: نباید چنین وانمود کرد که اگر پشت میز مذاکره بنشینیم، فلان مشکل حل میشود. واقعیت این است که مذاکره با آمریکا هیچ تأثیری در رفع مشکلات کشور ندارد.
تجربهی منفی دههی ۹۰ و حدود دو سال مذاکره با آمریکا و چند کشور دیگر که به انعقاد معاهدهی هستهای انجامید، دلیلی بر بیفایده بودن مذاکره با آمریکاست. دولت وقت ایران با آنها نشست، رفتوآمد کرد، مذاکره کرد، خندید، دست داد و روابط دوستانهای برقرار کرد؛ اما در نهایت، معاهدهای شکل گرفت که در آن، طرف ایرانی با سخاوتی بسیار، امتیازات زیادی به طرف مقابل داد، اما آمریکاییها به آن معاهده عمل نکردند.
حتی قبل از ترامپ نیز دولت پیشین آمریکا که معاهده را پذیرفته بود، به آن پایبند نماند و تحریمهایی که قرار بود برداشته شود، لغو نشد. مسئلهی سازمان ملل نیز همچون زخمی باقی ماند که همواره مانند تهدیدی بر سر ایران سایه افکند.
آمریکا همان معاهده را، با وجود تمام نواقص آن، نقض کرد و از آن خارج شد. بنابراین، مذاکره با چنین دولتی غیرعاقلانه، غیرهوشمندانه و غیرشرافتمندانه است و نباید با آن وارد مذاکره شد.
راهبرد رهبر انقلاب:
تأکید آشکار و صریح رهبر معظم انقلاب بر خسارت مذاکره و ممنوعیت مذاکره با آمریکا، راهبردی کلیدی برای برونرفت از مشکلات کشور است. ایشان تصریح میکنند:
آنچه مشکلات را برطرف میکند، عامل داخلی یعنی «همت مسئولان متعهد و همراهی ملت متحد» است. مظهر این اتحاد ملی، راهپیمایی ۲۲ بهمن است که انشاءالله امسال نیز جلوهگر خواهد شد.
آقایان و مسئولان غافل، پیام رهبر انقلاب واضح و صریح است:
مذاکره با آمریکا غیرعاقلانه، غیرهوشمندانه و غیرشرافتمندانه است و هیچ تأثیری در رفع مشکلات کشور نخواهد داشت.
دلخوشی به دشمن، نشاندهندهی ضعف اراده و ایمان است. تجربهی تاریخی بارها نشان داده است که جز همت داخلی، هیچ دستی از خارج به یاری ملت ایران نخواهد آمد.
یادآوری به رئیسجمهور محترم:
شما موظفید مطابق قانون اساسی عمل کنید. یادآور میشوم که بر اساس اصول ۵ و ۵۷ قانون اساسی، اطاعت از ولیفقیه امری ضروری است. همچنین به وزارت خارجه و تیم مذاکرهکننده نیز اکیداً توصیه میکنم که این امر را مدنظر داشته باشند.
سیاست آمریکا: افزونطلبی و سلطهجویی
بازگشت مجدد آمریکا به ایران، در صورت غفلت از سیاستهای توسعهطلبانهی این کشور، امری محتمل خواهد بود. سیاست آمریکا در ۲۵۰ سال گذشته همواره بر اساس افزونطلبی و تسلط بر دیگر کشورها بوده است.
آمریکا امنیت داخلی خود را از طریق مداخله در کشورهای دیگر و افزایش مناطق نفوذ تأمین میکند. این سیاست را در منطقهی غرب آسیا، ایرانِ دوران طاغوت، کشورهای همسایهی ما و در برابر شوروی سابق نیز به کار گرفت. اندکی غفلت پس از پیروزی انقلاب میتوانست باعث بازگشت دشمنی شود که از در بیرون رانده شده بود، اما امام خمینی (ره) با قاطعیت مانع این اتفاق شد.
ایستادگی در برابر آمریکا، دفاع از ارزشهای انسانی
ایستادگی در برابر آمریکا به معنای دفاع از ارزشهای انسانی است، نه فقط ارزشهای اسلامی. امروز، حتی خود آمریکاییها نیز اعتراف میکنند که نظام این کشور از ارزشهای انسانی فاصله گرفته است.
«مرگ بر آمریکا» یعنی مرگ بر تبعیض، نژادپرستی، پایمال کردن حقوق بشر و سیاستهای استکباری.
توصیهی پایانی به رئیسجمهور محترم:
فریاد ما باید بر سر آمریکا باشد، نه بر سر دولت شما. اما شما نیز باید سخنان رهبر معظم انقلاب را بشنوید و به آنها عمل کنید.
شهید رجایی گفته است:
در قیامت، رئیسجمهور را بهخاطر آسیبهایی که تصمیماتش به جامعه وارد کرده، مورد بازخواست قرار میدهند.
پس مراقب باشید که با اتخاذ تصمیم غلط مذاکره با آمریکا، عذاب آسیب و اتلاف عمر ۹۰ میلیون ایرانی را توشهی زندگی جاودانهی خود در آخرت نکنید.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
*دبیر جامعه اسلامی دانشجویان جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد همدان
*انتشار یادداشتها به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است