
مذاکره با آمریکا نباید تبدیل به ابزاری برای القای ضعف شود/ صادقانه بپرسیم؛ آیا برجام فشار را کم کرد؟

میررضا فرج اللهی، دبیرسیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: دغدغهی اصلی ما، حفظ عزت ملی، استقلال کشور و عبرت گرفتن از تجربههای پرهزینه گذشته است. متأسفانه تجربه برجام بهوضوح نشان داد که آمریکا نه تنها شریک قابلاعتمادی نیست، بلکه به محض تأمین منافع خود، تعهداتش را زیر پا گذاشت. امروز بازگشت به مسیر مذاکرات بدون عبرتگیری از گذشته، میتواند برای کشور هزینهساز باشد.
ما مذاکره را به عنوان یک ابزار در سیاست خارجی رد نمیکنیم، اما مذاکرهای که بدون چارچوب، بدون تضمین، و در تضاد با اصول انقلاب اسلامی باشد، مورد قبول نیست. هرگونه گفتوگو با طرفهای متخاصم باید دقیقاً در چارچوب سیاستهای کلان نظام، و خطوط قرمزی که رهبر معظم انقلاب تعیین کردهاند صورت بگیرد. مذاکره نباید به ابزاری برای القای ضعف یا سرپوش گذاشتن بر ناکارآمدیهای داخلی تبدیل شود. آنچه محل انتقاد ماست، رویکردیست که حل مسائل کشور را صرفاً در گروی مذاکره با غرب و نگاه به بیرون میبیند. با وجود منابع عظیم طبیعی، قشر جوان و نخبگانی پویا، اساتید و کارشناسان صاحبنظر، رهنمودهای حکیمانهی رهبر انقلاب نظیر سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی و...، گره زدن حل مشکلات به خارج از کشور، اوج بیانصافیست.
ما تجربههایی افتخارآمیز داریم که نشان میدهد هرجا به درون تکیه کردیم، موفق بودیم؛ در دوران دفاع مقدس، درحالیکه دست خالی بودیم، با روحیهی جهادی ایستادگی کردیم و پیروز شدیم. در حوزههایی مثل صنعت موشکی، فناوری نانو، ساخت پهپاد و حتی در جبهه مقاومت منطقهای، همهی اینها با تکیه بر توان داخل به دست آمد. این همان الگوی «ما میتوانیم» است که باید در اقتصاد و سیاست نیز جاری شود.
راهحل ما روشن است: بازگشت به ظرفیتهای داخلی، فعالسازی سیاستهای اقتصاد مقاومتی، میدان دادن به نخبگان جوان کشور و اصلاح سیاستهای غلط اقتصادی نشات گرفته از نظام لیبرال سرمایه داری غرب که در بدنهی بسیاری از تصمیمگیری ها و سیاستگذاری های اقتصادی کشور رسوخ کرده. ما معتقدیم اگر این سرمایههای عظیم به درستی به کار گرفته شوند، کشور نهتنها از مشکلات عبور میکند، بلکه به الگوی موفق حکمرانی در جهان اسلام نیز بدل خواهد شد. فراموش نکنیم جمهوری اسلامی امروز داعیهدار تمدن نوین اسلامیست، و این مسیر با تکیه بر عزت درونی و الگوهای مستقل از سلطهگران جهانی پیش میرود، نه با سازش و عقبنشینی.
ما بیش از هر کسی دغدغه معیشت مردم را داریم. اما باید صادقانه بپرسیم که آیا مذاکره در برجام فشار را کم کرد؟ یا بیشترش هم کرد؟ تجربه نشان داد که وقتی اقتصاد را به نتیجه مذاکرات گره زدیم، هم ضربه خوردیم و هم تحقیر شدیم.
ما بهعنوان فرزندان ملت، صدای مطالبات مردم و انقلاب را فریاد میزنیم. امروز بیش از همیشه به تصمیمهای شجاعانه، مستقل و انقلابی نیاز داریم. جوانان این سرزمین آمادهی میدانداریاند. سازندگی واقعی از درون میجوشد، نه از میز مذاکرهای که بارها تجربه شده و نتیجه نداده است. اگر قرار است ایران، پرچمدار تمدن نوین اسلامی باشد، باید به خودش متکی باشد؛ نه به لبخند دشمنان قسمخوردهاش.