آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۲۶۲۵۰
در گفت‌وگو با دانشجو مطرح شد؛

جشن‌های شعبانیه، تجلی‌بخش نشاط و امید در جامعه است

جشن‌های اعیاد شعبانیه نه تنها فرصتی برای بزرگداشت مناسبت‌های مذهبی است، بلکه به عاملی مهم در تقویت نشاط، امید و همبستگی در جامعه عمل می‌کند و اساس آنها بر مبنای عشق و امید به زندگی استوار است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن موسوی‌ سخنران  کارشناس مذهبی در خصوص تاثیر برپایی جشن‌های شعبانیه بر وحدت و نشاط جامعه در گفت‌و‌گو با خبرنگار دانشجو بیان کرد: اسلام دینی است که اساس آن بر پایه عشق و رحمت است. ما این حقیقت را در اولین کلمات قرآن می‌بینیم، جایی که قرآن با عبارت "بسم‌الله الرحمن‌الرحیم" آغاز می‌شود. این عبارت به معنای شروع همه‌چیز با رحمت و عشق است. در واقع، واژه‌های "رحمان" و "رحیم" که در قرآن تکرار شده‌اند، از ریشه "رحم" آمده‌اند، واژه‌ای که الهام‌گرفته از عشق مادر به فرزند است. این خود نشان می‌دهد که اسلام یک دین امیدآفرین و شادی‌ساز است.

این سخنران دینی افزود: جشن‌های شعبانیه و به‌ویژه نیمه شعبان، نشان‌دهنده پیروی از همین آموزه‌های قرآن و سیره پیامبر اسلام است. پیامبر اسلام به‌عنوان پیامبر رحمت آمده است تا جهانی از محبت و امید بسازد. مسلمانان نیز باید با پیروی از سیره پیامبر، این پیام را در زندگی خود پیاده‌سازی کنند.

حجت‌الاسلام موسوی‌ با اشاره به اهمیت برگزاری مراسم‌های مذهبی در مساجد و هیئت‌های مردمی اظهار کرد: مراسم‌هایی مانند جشن‌های شعبانیه که در مساجد و هیئت‌ها برگزار می‌شود، به‌ویژه زمانی که توسط خود مردم سازماندهی می‌شوند، فضایی را فراهم می‌آورد که در آن مردم با همدیگر برای یک هدف معنوی و مشترک جمع می‌شوند. این تجمعات به تقویت روحیه اتحاد و همبستگی در میان مردم کمک کرده و به‌طور طبیعی احساس امید و نشاط را در جامعه منتشر می‌کند.

وی در ادامه بیان کرد: این اجتماعات، به‌ویژه پیاده‌روی‌های نیمه شعبان، اربعین و جشن‌های نیمه شعبان، نه تنها یک تجمع معنوی است، بلکه تأثیر بسیار مثبتی بر روحیه اجتماعی مردم دارد. زمانی که افراد از نقاط مختلف کشور برای شرکت در این مراسم جمع می‌شوند، در کنار هم بودنشان باعث افزایش امید، نشاط و انرژی مثبت می‌شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین موسوی‌ همچنین در بخش دیگری از صحبت‌های خود به اهمیت مفهوم "جمع" در دین اسلام اشاره کرد و گفت: در قرآن و سنت پیامبر، همواره بر اهمیت حضور در جمع مسلمانان تاکید شده است. حضور در جمع و در کنار هم بودن باعث می‌شود انسان‌ها به‌طور ناخودآگاه انرژی مثبت و امید را از یکدیگر دریافت کنند. این موضوع در جشن‌های مذهبی و مراسم‌های دسته‌جمعی مثل پیاده‌روی‌های نیمه شعبان به‌طور ویژه نمایان می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: جشن‌های شعبانیه و نیمه شعبان نه تنها یادآور مناسبت‌های مذهبی هستند، بلکه نمادی از محبت، اتحاد و امید در جامعه به شمار می‌روند؛ و موجب تقویت روحیه همبستگی و نشاط در میان مردم شده و سبب می‌شود جامعه با حفظ هویت اسلامی خود، بیشتر از همیشه به خداوند نزدیک شده و از محبت و رحمت او بهره‌مند شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار