کد خبر:۱۲۲۷۴۹۹
آخر هفته ‎با اخبار دانشگاهی |

از تبعیض در پرداخت وام شهریه تا اضافه شدن تخت‌های خوابگاهی به دانشگاه‌های علوم پزشکی

هفته‌ای که گذشت، خبر‌هایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در دانشگاه‌ها منتشر شد. برخی از این اخبار توجه دانشجویان زیادی را به خود جلب کرد، افراد بسیاری را در برگرفت و حائز اهمیت بود.
از تبعیض در پرداخت وام شهریه تا اضافه شدن تخت‌های خوابگاهی به دانشگاه‌های علوم پزشکی

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفته‌ای که گذشت، خبر‌هایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاه‌ها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیده‌‍ای از مهم‌ترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاه‌ها در هفته گذشته را مرور می‌کنیم.

 

تبعیض در پرداخت وام شهریه

در شرایطی که دانشجویان شاغل با تلاش مضاعف برای تأمین هزینه‌های تحصیل و زندگی می‌جنگند، سیاست‌های تبعیض‌آمیز و عدم پرداخت وام شهریه، به شکاف طبقاتی در نظام آموزشی دامن زده و این قشر زحمتکش را در مسیر ناهمواری قرار داده است.

 

وام کمک‌هزینه دانشجویی به عنوان یکی از ارکان اساسی توسعه‌ی فردی و اجتماعی، نقشی بی بدیل در پیشرفت جوامع ایفا می‌کند. با این حال، هزینه‌های سنگین تحصیل، به ویژه در سال‌های اخیر، بسیاری از جوانان مستعد را از دستیابی به این حق اساسی بازداشته است.

در این میان، دانشجویان شاغل، که با تلاش مضاعف هم به تحصیل می‌پردازند و هم چرخه‌ی زندگی خود را می‌چرخانند، با مشکلات عدیده‌ای رو‌به‌رو هستند. عدم اعطای وام شهریه به این قشر، نه تنها مانعی جدی در مسیر تحصیل آنهاست، بلکه تبعیض آشکاری را در نظام آموزشی کشور رقم می‌زند. این موضوع یک دغدغه جدید برای دانشجویان شاغل ایجاد کرده است.

 

/

 

۲۴ هزار تخت خوابگاهی جدید دانشگاه‌های علوم پزشکی در دست ساخت

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت از ساخت ۲۴ هزار تخت خوابگاهی جدید و افتتاح آشپزخانه‌های صنعتی به‌منظور بهبود شرایط رفاهی دانشجویان خبر داد.

 مسعود حبیبی اظهار کرد: خوابگاه‌های مناسب برای دانشجویان نقش حیاتی در رفاه و عملکرد تحصیلی آنان ایفا می‌کند و به‌طور مستقیم بر سلامت جسمی و روانی و همچنین رشد شخصیتی آنان تأثیرگذار است.

وی افزود: بیش از ۵۰ درصد از دانشجویان غیربومی هستند و به خوابگاه‌های دانشجویی نیاز دارند. در حال حاضر، ۹۲ هزار نفر از دانشجویان مجرد در خوابگاه‌ها سکونت دارند و ۱۰۶۷ زوج دانشجو نیز در خوابگاه‌های متأهلی اقامت دارند.

حبیبی با تأکید بر اهمیت ساخت خوابگاه تصریح کرد: علاوه بر کمبود فضای خوابگاهی برای دانشجویان مجرد، برخی از خوابگاه‌ها به دلیل قدمت طولانی نیاز به نوسازی و بازسازی دارند. بنابراین، لازم است در ساخت خوابگاه‌های جدید تلاشی مضاعف و مؤثر صورت گیرد تا این خلاء‌ها جبران شود.

 

/

 

سیمایی صراف: افزایش سهمیه عمره دانشجویی را پیگیری می‌کنم

وزیر علوم، در دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در مدینه گفت: افزایش تعداد سهمیه عمره دانشجویی را پیگیری خواهم کرد.

حسین سیمایی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری که به سرزمین وحی سفر کرده است، در نشست با مدیران و روحانیان کاروان‌های دانشگاهیان گفت: نسل جوان از معنویت جدا نمی‌شود و باید به آنها جهت داد تا سراغ موارد دروغین و انحرافی نروند.

وی تصریح کرد: سفر عمره باعث ایجاد ارتباط مستقیم با پیامبر (ص) و خدای رحمان می‌شود و همین در نسل جوان تحول ایجاد می‌کند.

وزیر علوم تأکید کرد: حضور دانشجو در این سن و سال در سرزمین وحی بسیار مهم و مؤثر است و من هم به اثرات آن بسیار معتقدم، اما باید تلاش کنیم که این فضا در بین دانشجویانی که این سفر را تجربه کرده‌اند؛ ماندگار شود.

وی گفت: یکی از راه‌های ماندگاری این فضا این است که روحانیون همان‌گونه که در اینجا با دانشجویان ارتباط دارند در فضای دانشگاه نیز همین ارتباط را با دانشجو داشته باشند. معاونت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها باید در این بخش فعال‌تر و مؤثرتر عمل کنند.

 

/

 

مرکز تماس پاسخگویی به متقاضیان خدمات حوزه دانشجویی راه اندازی شد

مرکز تماس پاسخگویی به متقاضیان خدمات حوزه دانشجویی با حضور رئیس سازمان امور دانشجویان در سازمان امور دانشجویان راه اندازی شد.

 مرکز تماس پاسخگویی به متقاضیان خدمات حوزه دانشجویی با حضور سعید حبیبا معاون وزیر علوم و رئیس سازما امور دانشجویان در محل این سازمان راه اندازی شد.

مصطفی صالحی مدیرکل توسعه فناوری اطلاعات، امنیت و هوشمندسازی سازمان امور دانشجویان در این خصوص گفت: با تاکید ریاست محترم سازمان و حمایت معاونت پشتیبانی در خصوص تکریم ارباب رجوع و افزایش رضایت مندی متقاضیان، مرکز تماس پاسخگویی به متقاضیان خدمات حوزه دانشجویی در سازمان امور دانشجویان راه اندازی شد.

صالحی افزود: در حال حاضر بیش از ۵۰ خدمت متفاوت از طریق پنجره واحد خدمات هوشمند سازمان به آدرس my.saorg.ir و از طریق احراز هویت متمرکز، به دانشجویان ارائه می‌شود.

 

/

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار