به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، لیلا کیان مهر گفت: قسمت بیست و یکم دوکوهه ادبیات به هرمزگان میرود و با اعظم پشت مشهدی از نویسندگان بومی این استان درخصوص اهمیتها و ظرفیتهای استان هرمزگان در دفاع مقدس و همچنین نگارش و ثبت خاطرات رزمندگان بدر بعد از جنگ به گفتوگو مینشیند.
وی افزود: خانم پشت مشهدی متولد ۱۳۶۰ و ساکن بندر عباس است که از ۱۳سالگی فعالیت ادبی خود را آغاز کرد و نخستین کتاب او با نام پرستوهای عاشق یکی از ۱۰۰ کتاب اول انقلاب اسلامی شد. از آثار او میتوان به ماهیها دلتنگ آب نمیشوند، حجله آبی آسمان، پرواز در جزیره و تو برای من نمیمانی اشاره کرد.
کیان مهر ادامه داد: همچنین موسی مولا پرست روای جنگ درباره نقش مسجد فاطمیه توضیحاتی ارائه میکند که در دوران دفاع مقدس به عنوان مرکز اعزام نیرو به جبهه بود. وی قرار است توضیحاتی درباره نقش لشکر ۴۱ ثارلله در جنگ ارائه کند.
وی اضافه کرد: در این برنامه از سردار علی حاجبی یادی میشود که شهید حاج قاسم سلیمانی او را در لشکر ۴۱ ثارالله جانشین خود قرار داده بود؛ رزمندهای که از او به عنوان یکی از نخبگان ارتباطات رزمی و مخابرات جنگ یاد میشود.
این نویسنده اضافه کرد: این استان به دلیل دارا بودن یکهزار و ۵۰۰ کیلومتر نوار ساحلی و ۱۴ جزیره راهبردی یکی از استانهای بسیار مهم، استراتژیک (راهبردی) و تاثیرگذار در دوران جنگ تحمیلی به شمار میرفت.
وی ادامه داد: یکی ازویژگیهای این برنامه این است که هر برنامه را به یک شهید تقدیم میکنیم و در این برنامه به سراغ شهدایی رفتیم که کمتر نامشان آورده شده و حتی هنوز پیکرهای مطهرشان به کشور بازنگشته است و گمنام هستند که برنامه این هفته به شهید جاوید الاثر حسن پیشداد تقدیم شده است.
کیان مهر اظهار داشت: در این برنامه با نویسندگانی همچون حجت الاسلام بهزاد پودات نویسنده کتاب سردار شهید عبدالله مسیحی و سردار شهید یوسف دقت، اسطوره دریا، شکرخند و اسماعیل در قربانگاه به گفتوگو مینشینیم و از دیگر نویسندگان این برنامه آیه باستین صاحب کتاب روایت داستانی از ازدواج شهدای هرمزگان و خواهرانه است.
وی اضافه کرد: در این برنامه همچنین به نقش مردم استان علاوه بر حضور در جبهههای جنوب و غرب کشور، مبارزه با گروهک منافقین و سایر گروهکهای ضدانقلاب در هرمزگان و مرزهای جنوبی کشور هم پرداخته میشود.
این نویسنده از تقدیم هزار و ۳۰۰ شهید در استان هرمزگان در دوران جنگ تحمیلی خبر داد و گفت: امروز از پدران و مادران آسمانی شهدای این استان حدود ۷۰۰ نفر در قید حیات هستند. البته استان هرمزگان بیش از ۳۵۰ آزاده و سه هزار و ۲۰۰ جانباز بیادعا دارد ولی با این ظرفیت بزرگ روایی، تاریخنگاری و داستان، فقط ۴۶ عنوان کتاب درباره دفاع مقدس در این استان به نگارش درآمده و جای هزاران عنوان کتاب فاخر در این میان خالی است.
برنامه «دوکوهه ادبیات» که به سفارش مرکز سیمرغ رسانه ملی و به همت موسسه فرهنگی هنری رسول آفتاب تولید شده، هر هفته، چهارشنبه شبها با اجرای جواد کامور بخشایش از ساعت ۱۹ پخش میشود و بازپخش آن پنجشنبهها ساعت ۱۲:۳۰ از شبکه چهارم سیما است.
این برنامه با دعوت از نویسندگان دفاع مقدس هر استان به شناخت و ظرفیتهای مغفول ادبیات دفاع مقدس میپردازد؛ درحالی که با گذشت حدود ۴۰ سال از جنگ تحمیلی هنوز ظرفیتهایی از جنگ هست که به هیچ اثر هنری تبدیل نشده است.
برنامه «دوکوهه ادبیات» پیرو سخنان رهبر معظم انقلاب تولید شده که فرمود «ادبیات دفاع مقدس باید چند برابری شود و تا پدران و مادران شهدا زنده هستند باید این خاطرات ثبت و ضبط شود.» در این برنامه با توجه به پژوهشهای انجام شده حدود یک میلیون نفر به طور مستقیم با جنگ در ارتباط بودندهاند و تاکنون حدود ۲۳ هزار کتاب در حوزه دفاع مقدس منتشر شده است.
تاکنون ۲۰ قسمت از این برنامه «دوکوهه ادبیات» پخش شده که یک یا دو قسمت از هر برنامه به ایثارگریهای رزمندگان هشت سال دفاع مقدس در استانهای لرستان، خوزستان، ایلام، کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، گیلان، زنجان، همدان، قزوین، استان مرکزی، قم، اصفهان، کرمان و خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، فارس و بوشهر اختصاص داشته است.