آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۲۷۷۷۹
گزارش|

حرف و حدیث هایی از سیمرغ چهل و سومین جشنواره فیلم فجر

چهل و سومین جشنواره فیلم فجر با حضور پررنگ آثار متنوع و هیئت داورانی متشکل از نام‌آوران سینما برگزار شد. در این دوره، فیلم «زیبا صدایم کن» به عنوان بهترین فیلم شناخته شد و «موسی کلیم‌الله» با کسب بیشترین جوایز، درخششی چشمگیر داشت.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، چهل و سومین جشنواره فیلم فجر با حواشی و نکات جالب توجهی همراه بود که به بررسی جوایز و سیمرغ‌های این دوره می‌پردازیم. اعضای هیئت داوران بخش اصلی مسابقه سینمای ایران شامل کمال تبریزی، رضا درستکار، بهرام رادان، علیرضا رئیسیان، علیرضا زرین‌دست، عزت‌الله ضرغامی و مستانه مهاجر بودند. اما به دلیل طولانی شدن بازگشت بهرام رادان به ایران، وی از داوری انصراف داد و هیئت داوران بدون اضافه شدن عضو جدید به کار خود ادامه داد.

در این دوره، فیلم‌های «بچه مردم» با ۱۴ نامزدی، «شمال از جنوب غربی» و «موسی کلیم الله» هر کدام با ۱۲ نامزدی و همچنین فیلم «زیبا صدایم کن» با ۱۰ نامزدی، به عنوان رکوردداران نامزدی شناخته شدند. فیلم «موسی کلیم‌الله» توانست با کسب ۵ سیمرغ، بیشتر جوایز را در بخش‌های فنی به خود اختصاص دهد.

هیئت داوران در این دوره تلاش کردند تا دل بسیاری از فیلم‌ها را به دست آورند و توزیع سیمرغ و دیپلم‌های افتخار به گونه‌ای انجام شد که هیچ فیلمی از این جشنواره دست خالی نماند. جوایز این دوره حتی شامل فیلم‌هایی شد که در مقایسه با رقبای خود، اثر ضعیف‌تری به شمار می‌رفتند، برخی فیلم ها هم از جهت نامزد نشدن در بخش سودای سیمرغ اعتراضاتی داشتند.

به عنوان مثال عوامل فیلم «خدای جنگ» به نامزد نشدن این فیلم در بخش‌های مختلف اعتراض کردند و در نامه‌ای به جشنواره اظهار داشتند: «با احترام به تصمیم هیئت داوران و دبیر، فیلمی که در هیچ رشته‌ای جز جلوه‌های بصری نامزد نشده، طبعا نمی‌تواند بهترین فیلم دبیر یا بهترین فیلم از نگاه ملی باشد. این سیمرغ را هم ذیل همان تقسیم‌بندی که در جریان نامزدی آثار اتفاق افتاد، تقسیم کنید.»

در ماجرای توزیع سیمرغ از نظر هیئت داوران این موضوع مطرح بود که بهتر است به جوانان و افرادی که تا کنون اسم و رسم کمرنگ تری نسبت به بازیگران مطرح در این جشنواره دارند، بیشتر میدان بدهید. با این حال هیئت داروان جشنواره سعی داشت طیف های گسترده ای از سن ها را در سفره بخش سمرغ های جشنواره جای دهد ، مثالی از آن هم دادن دیپلم افتخار به عنایت بخشی برای فیلم سینمایی «شاه‌نقش» است که بسیاری از منتقدان بر این باورند بهتر بود برای دیپلم افتخار یکی از بازیگران کم سن و سال را برگزینید تا در آینده تحولاتی در مسیر هنری اش اتفاق بیافتد.

همچنین با مشخص شدن بهترین بازیگر نقش اصلی مرد که به مصطفی زمانی برای «شمال از جنوب غربی» تعلق گرفت ؛ طرفدارانی از دیگر نامزد های این بخش ابراز ناراحتی کردند و منتظر شنیده شدن نام دیگری بودند ؛ هر چند این بخش با هر انتخابی موافقان و مخالفان خود را دارد و همه مخاطبان منتظر شنیده شدن بازیگر محبوب خود بودند.

نکته دیگر این بود که پیش بینی می شد فیلم سینمایی «رها» به کارگردانی سعید خانی و بازیگری شهاب حسینی و غزل شاکری بتواند جوایز بیشتری را در بخش اصلی سیمرغ از آن خود کند اما تنها توانست به عنوان بهترین فیلم اول سیمرغ کسب کند.

نتایج جوایز جشنواره

نتایج جوایز جشنواره فیلم فجر چهل و سوم به شرح زیر است:

  1. بهترین فیلم: «زیبا صدایم کن» به کارگردانی سید مازیار هاشمی
  2. بهترین کارگردانی: حمید زرگرنژاد برای «شمال از جنوب غربی»
  3. بهترین فیلمنامه: محمود کریمی و فائزه یارمحمدی برای «بچه مردم»
  4. بهترین موسیقی: کارن همایون‌فر برای «اسفند»
  5. بهترین تدوین: عماد خدابخش برای «بچه مردم»
  6. بهترین فیلمبرداری: علی‌محمد قاسمی برای «شمال از جنوب غربی» (دیپلم افتخار به میلاد پرتوی برای «بچه مردم»)
  7. بهترین چهره‌پردازی: شهرام خلج برای «موسی کلیم‌الله»
  8. بهترین طراحی لباس: آذر محمدی برای «موسی کلیم‌الله»
  9. بهترین طراحی صحنه: کیوان مقدم برای «موسی کلیم‌الله»
  10. بهترین صدا: میثم یاردی‌لو و حسین قورچیان برای «گوزن‌های اتوبان»
  11. بهترین جلوه‌های ویژه بصری: امیر ولی‌خانی برای «صیاد»
  12. بهترین جلوه‌های ویژه میدانی: حمید رسولیان برای «صیاد»
  13. بهترین بازیگر نقش مکمل مرد: فرهاد آییش برای «موسی کلیم‌الله» (دیپلم افتخار به عنایت بخشی برای «شاه‌نقش»)
  14. بهترین بازیگر نقش مکمل زن: لیندا کیانی برای «۱۹۶۸»
  15. بهترین بازیگر نقش اصلی مرد: مصطفی زمانی برای «شمال از جنوب غربی» (دیپلم افتخار به نوید پورفرج برای «گوزن‌های اتوبان»)
  16. بهترین بازیگر نقش اصلی زن: فریبا نادری برای «شوهر ستاره»
  17. بهترین پویانمایی: محمدامین همدانی و محمد خیراندیش برای انیمیشن «پسر دلفینی ۲»
  18. بهترین کارگردانی اول: محمود کریمی برای «بچه مردم»
  19. بهترین فیلم اول: سعید خانی برای «رها»
  20. بهترین فیلم از نگاه ملی: سعید سعدی برای «خدای جنگ» و مهدی فرجی برای «ناتور دشت»
  21. جایزه ویژه هیئت داوران: رضا جمالی برای «سونسوز»

خبرنگار مهلا رنجبران

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار