به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد اسماعیل توکلی، رییس مرکز اورژانس استان تهران روز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: از یک میلیون ماموریت انجام شده در اورژانس استان تهران ۱۵ درصد ماموریتها مرتبط با حوادث ترافیکی بوده که البته با همکاری پلیس راهور و آتش نشانی و سایر دستگاهها در این بخش با کاهش ۱۱ درصدی مواجه شدیم.
وی افزود: ۶۱ درصد مجموع ماموریتها توسط اورژانس و ۳۹ درصد توسط موتورلانس انجام شد و همچنین در حوزه اورژانس هوایی نیز امسال تاکنون ۴۰۰ مصدوم توسط بالگرد جابجا شدند.
رییس مرکز اورژانس استان تهران اظهار کرد: از ابتدای امسال تکنسینهای ما موفق به ۶۲ عمل زایمان در محل شدند و یک هزار و ۱۲۷ نفر احیا و بازگشت به زندگی داشتیم.
وی افزود: در بخش حوادث گازگرفتگی رشد یک درصدی داشتیم و تاکنون ۳۷ نفر در این حوادث کشته که ۳۵ نفر از جانباختگان در همین چند ماه اخیر ثبت شد.
توکلی از رونمایی طرح اورژانس دونده در اماکن شلوغ و برنامهها و مناسبتهای سال که با ازدحام جمعیت مواجه خواهیم شد، خبر داد و گفت: این طرح قطعا در افزایش خدمت رسانی و کاهش زمان رسیدن مصدومان به مراکز درمانی انجام میشود.
وی از اجرایی شدن طرح اورژانس اسکوتر در اماکن شلوغ پایتخت خبر داد و گفت: این طرح یک پله بالاتر از اورژانس دونده است و قطعا با این ترافیک پایتخت و پیشرفت تکنولوژی باید ماموریتها را به سمت تکنولوژی ببریم.
توکلی گفت: تنها ۲۱ درصد ماموریتها نیاز به آمبولانس است و باید با توسعه موتورلانس، اسکوتر و سایر امکانات باید زمان رسیدن را به بالین مصدومان را کاهش دهیم.
توکلی گفت: در حوزه طرح ۲۴۷ که مدیریت سکته حاد قلبی است، تمامناوگان، به تجهیزات خاص مجهز شدهاند و پایش و اخذ نوار قلب در آمبولانس انجام میشود و ماهانه بیش از ۱۲ هزار و روزانه ۴۰۰ بیمار قلبی اورژانس استان تهران دارد.
رییس مرکز اورژانس استان تهران بیان کرد: با استفاده از نرم افزار گلاسکو، نوار قلب در صحنه اخذ میشود و تفسیر اولیه توسط همکار ما انجام میشود سپس در مرکز، متخصص قلب نوار قلب را بررسی میکند و بیمار به بیمارستان مشخص اعزام میشود که این امر باعث کاهش مرگ و میرهای ناشی از سکتهها شده و متوسط فوتی ماه به روزانه ۵۶ مورد کاهش یافته است.
توکلی درباره میزان مأموریتهای اورژانس تهران در زمان آلودگی هوا نیز گفت: ما طی پنج ماه اخیر، ۱۵ هزار مأموریت قلبی و ۵ هزار مأموریت تنفسی انجام دادیم که مرتبط با میزان افزایش آلایندههای جوی است.
وی درباره سکتههای مغزی نیز اظهار کرد: با اقدامات به موقع همکارانم امسال سه هزار و ۱۲۸ نفر که دچار سکته مغزی شده بودند با طرحهای جدید به زندگی بازگشتند و میزان معلولیتهای ناشی از آن کاهش یافت.
رییس مرکز اورژانس استان تهران ادامه داد: در حوزه مزاحمتهای تلفنی، با کمک رسانهها و قوه قضاییه، میزان تماسهای مزاحم از روزی یک هزار و ۵۰۰ تماس به ۵۰۰ تماس کاهش یافت و امسال در مجموع ۱۱۲ هزار تماس مزاحم داشتیم.
رییس مرکز اورژانس استان تهران افزود: با تزریق کمترین منابع و اصلاح روند فعالیت ها، زمان رسیدن موتورلانس از ۱۷ دقیقه به ۱۱ دقیقه کاهش یافته و در آمبولانس به ۱۶ دقیقه رسید.
وی افزود: همچنین امسال ۳۰۵ پایگاه به بهره برداری رسید و به زودی ۲ پایگاه جدید افتتاح میشود.
توکلی اظهار کرد: تاکنون ۱۱ مورد حادثه چهارشنبه سوری داشتیم که مورد منجر به مرگ نیز داشتیم بنابراین از مردم درخواست میکنیم این نوع حوادث را جدی بگیرند تا با مشکلات غیرقابل جبران آن درگیر نشوند.
رییس اورژانس تهران همچنین با اشاره به اقدامات قانونی صورت گرفته در پرونده تعرض به بیمار زن در آمبولانس نیز گفت: قوه قضاییه بررسیهای لازم را انجام داده و تصمیم مقتضی اتخاذ شده بر اساس این حکم فرد مورد نظر از ادامه فعالیت در بخش اورژانس پیشبیمارستانی منع شده و دیگر در این حوزه مشغول به کار نیست.
وی در ادامه به اهمیت آگاهی عمومی نسبت به اقدامات درمانی اورژانس اشاره کرد و اظهار کرد: بسیاری از سوءتفاهمها ناشی از عدم شناخت فرآیندهای درمانی است. بهعنوان مثال، در برخی حوادث رانندگی، انجام معاینات لگنی برای بررسی آسیبها ضروری است، اما در صورت ناآگاهی از این موضوع ممکن است سوءبرداشتهایی ایجاد شود.
وی بر لزوم اطلاعرسانی صحیح و افزایش آگاهی عمومی در مورد عملکرد نیروهای اورژانس تأکید کرد تا از بروز چنین برداشتهای نادرستی جلوگیری شود.