به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، آیین افتتاحیه ششمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران به همت پژوهشگاه افضلیپور و انجمن علمی بذر ایران در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.
قاسم محمدینژاد رئیس ششمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران به نیابت از سرپرست دانشگاه شهید باهنر کرمان، ضمن قرائت پیام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در راستای معرفی پتانسیلهای دانشگاه و پژوهشکده تولیدات گیاهی بیان کرد: خوشبختانه دانشگاه شهید باهنر کرمان قطب علمی کشور در حوزه تحقیقات بهنژادی بهویژه در شرایط کمآبی و تغییر اقلیم محسوب میشود.
وی خاطرنشان کرد: بذر بهعنوان یک موجود زنده، یکی از نهادهای کلیدی و راهبُردی کشور در حوزه امنیت غذایی محسوب میشود و باتوجهبه پیچیدگی دانش فنی حوزه بذر نسبت به سایر نهادها کشاورزی، برگزاری اینگونه همایشها و تبادل علوم و تجربیات میتواند در پیشبرد برنامههای اصلاحی مدنظر، مثمرثمر واقع گردد.
رئیس پژوهشگاه افضلیپور دانشگاه کرمان اظهار کرد: ششمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران با شعار "همایش بذر، امنیت غذایی و تغییر اقلیم" برگزارشده است و در این همایش دوروزه آخرین دستاوردهای پژوهشی در صنعت بذر کشور از جمله ۱۵ محصول دانشبنیان تولید شده در پژوهشگاه افضلیپور معرفی خواهند شد.
محمدینژاد از محورهای اصلی این همایش را به زراعی، بهنژادی و زیستفناوری بذر، ثبت و گواهی بذر، زیستشناسی بذر، سلامت بذر، فراوری و اقتصاد بذر، فناوری و صنعت بذر عنوان کرد.
سپس آیدین حمیدی رئیس انجمن علمی بذر ایران نیز با ارائه گزارشی، به نقش بسیار مهم تولید بذر در کشورهای مختلف دنیا از جمله ایران اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در سال ۱۳۸۷ با تلاشهای صورتگرفته در کشور، انجمن علمی بذر ایران تأسیس شد و تا کنون شش همایش ملی و دو همایش بینالمللی بذر را برگزار نموده است.
وی افزود: اقتصاد کشاورزی بهعنوان جزیی از اقتصاد کلان دنیا به بذر وابسته است و ازآنجا که در حال حاضر اصلاح ارقام جدید گیاهی به تکنولوژی پیشرفت بذر در دنیا وابستگی پیدا کرده است، ضرورت دارد در ایران نیز به این موضوع توجه ویژهای داشته باشم.
حمیدی افزود: امیدواریم در این همایش دوروزه پژوهشگران، محققین، دانشمندان و میهمانان با ارائه مقالات علمی و پژوهشی در قالبهای سخنرانی و پوستر، بتوانند آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی را با یکدیگر به اشتراک گذاشته و در آینده نزدیک گامهای مؤثری در زمینه رفع نیازمندیهای کشور به واردات بذر برداریم.
در ادامه دبیر علمی ششمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران با بیان ضرورت و اهداف برگزاری این همایش، طی گزارشی از فعالیتهای دبیرخانه علمی اعلام نمود و گفت: در مجموع ۱۶۸ مقاله به وبگاه همایش ارسال شده است که هر مقاله توسط سه داور بررسی گردید و از این تعداد ۱۶ مقاله در قالب سخنرانی و ۱۴۵ مقاله بهصورت پوستر پذیرش شدند.