به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ وزیر امور خارجه ایالات متحده، مارکو روبیو، اعلام کرد که ایالات متحده قصد دارد در تاریخ ۲۴ فوریه جاری، یک قطعنامه برای حل و فصل مناقشه اوکراین به مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه دهد. وی افزود: «تمامی اعضای سازمان ملل باید از این قطعنامه حمایت کنند.»
روبیکو در پلتفرم "اکس" نوشت: «رئیسجمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، به پایان دادن به مناقشه متعهد است. بر همین اساس، ایالات متحده دوشنبه آینده یک قطعنامه تاریخی در سازمان ملل پیشنهاد خواهد کرد که باید توسط تمام اعضای سازمان ملل پشتیبانی شود.»
وزارت امور خارجه ایالات متحده در بیانیهای که در وبسایت خود منتشر کرده، اعلام کرد که این قطعنامه «با دیدگاه ترامپ مبنی بر اینکه سازمان ملل باید به هدف اصلی خود که در منشور آمده است، یعنی حفظ صلح و امنیت بینالمللی، از جمله از طریق حل و فصل منازعات به شیوهای مسالمتآمیز، بازگردد، همراستا است.»
در ادامه این بیانیه آمده است: «ما قویاً معتقدیم که وقت آن رسیده که به پایان دادن به جنگ متعهد شویم و این فرصت ما برای ایجاد یک حرکت واقعی به سمت صلح است.»
پیش از این، ایالات متحده که از مشارکت در تدوین پیشنویس قطعنامه ضد روسیه در مجمع عمومی سازمان ملل در خصوص اوکراین خودداری کرده بود، یک پیشنویس قطعنامه بیطرفانه به طور جداگانه پیشنهاد داده است. در این پیشنویس، واشنگتن از استفاده از عباراتی که به «تهاجم روسیه» به اوکراین مربوط میشود خودداری کرده و جنگ را به عنوان «روسی-اوکراینی» توصیف کرده است.
در تاریخ ۱۶ فوریه، خبرگزاری بلومبرگ از منابعی گزارش داد که دولت ایالات متحده «برنامهریزی میکند تا تا تاریخ ۲۰ آوریل آینده، به توافقی برای آتشبس در اوکراین برسد.» ترامپ همچنین تأکید کرد که ایالات متحده در حال انجام «مذاکرات موفقیتآمیز» با روسیه برای پایان دادن به مناقشه در اوکراین است.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، به دلیل تخریب کشورش مقصر شناخته شده است و جو بایدن، رئیسجمهور پیشین ایالات متحده، و کشورهای اروپایی به دلیل امتناع از پذیرش صلح، مورد سرزنش قرار گرفتهاند.