کد خبر:۱۲۳۲۵۴۴

ترامپ در دیدار با مکرون: به پایان جنگ اوکراین و روسیه نزدیک هستیم

رئیس‌جمهور دونالد ترامپ در دیدار با امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، ابراز امیدواری کرد که جنگ روسیه در اوکراین به زودی به پایان برسد، در مقابل مکرون تأکید کرد که هر توافقی نباید به معنای تسلیم اوکراین باشد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ رئیس‌جمهور دونالد ترامپ در دیدار روز دوشنبه با رئیس‌جمهور فرانسه، امانوئل مکرون، در سومین سالگرد حمله روسیه به اوکراین ابراز امیدواری کرد که جنگ در اوکراین به پایان نزدیک شده باشد. با این حال، مکرون هشدار داد که هر توافق احتمالی با مسکو نباید به معنای تسلیم اوکراین باشد.

مذاکرات آن‌ها در زمانی حساس برگزار شد، زمانی که روابط فراآتلانتیکی دچار ابهام عمیقی شده است. ترامپ سیاست خارجی ایالات متحده را تغییر داده و عملاً رهبری اروپایی‌ها را نادیده گرفته است، چرا که به دنبال پایان سریع جنگ در اوکراین است.

اختلافات در سازمان ملل و دیدگاه‌های مختلف

در حالی که مکرون و ترامپ در کاخ سفید دیدار کردند، کشورهایشان در سازمان ملل متحد در مورد قطعنامه‌هایی که روسیه را متجاوز در جنگ توصیف می‌کنند، در تضاد بودند.

در اظهارنظرهای کلی درباره وضعیت جنگ، ترامپ گفت که باور دارد ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، پذیرای نیروهای صلح‌بان اروپایی در اوکراین خواهد بود.

او به خبرنگاران گفت: «بله، او آن را خواهد پذیرفت. من این سوال را از او پرسیده‌ام. نگاه کنید، اگر این توافق را انجام دهیم، او دنبال جنگ بیشتر نیست.»

ترامپ همچنین ابراز امیدواری کرد که جنگ در عرض چند هفته به پایان برسد و رئیس‌جمهور اوکراین، ولادیمیر زلنسکی، به زودی به ایالات متحده بیاید تا توافقی را امضا کند که به آمریکا دسترسی به مواد معدنی حیاتی اوکراین را فراهم کند. این مواد در فناوری‌های کلیدی استفاده می‌شوند.

فشار ترامپ برای توافقات اقتصادی

ترامپ همچنین فشار زیادی برای توافقات اقتصادی به‌منظور بازپرداخت بخشی از ۱۸۰ میلیارد دلار کمک‌های آمریکا به کی‌یف از آغاز جنگ وارد کرده است. این ده‌ها میلیارد دلار صرف تأمین تسلیحات قدیمی ارسال‌شده به اوکراین در ایالات متحده شده است.

او پیش از دیدار با مکرون به خبرنگاران گفت: «به نظر می‌رسد که خیلی نزدیک هستیم.» ترامپ افزود که ممکن است زلنسکی همین هفته یا هفته آینده به واشنگتن سفر کند تا این توافق را امضا کند.

اوکراین همچنین به‌دنبال تضمین‌های امنیتی برای آینده خود به‌عنوان بخشی از هر توافق احتمالی است. با این حال، ترامپ نگفت که آیا توافق در حال شکل‌گیری شامل چنین تضمین‌هایی از سوی ایالات متحده خواهد بود یا خیر. او گفت: «اروپا مطمئن خواهد شد که هیچ چیزی اتفاق نمی‌افتد.»

یک مقام فرانسوی که از جزئیات ملاقات مکرون و ترامپ اطلاع داشت، گفت که رئیس‌جمهور آمریکا با نیاز به تضمین‌های امنیتی ایالات متحده در توافق صلح احتمالی مخالفت نکرده است، اما جزئیات همچنان در حال بررسی است. این مقام به دلیل نداشتن مجوز برای اظهار نظر عمومی، خواست نامش فاش نشود.

موضع مکرون در برابر صلح

در کنفرانس مطبوعاتی مشترک، مکرون تأکید کرد که کشورهای اروپایی باید اقدامات بیشتری برای تقویت دفاع در قاره اروپا انجام دهند، اما او همچنین هشدار داد که نباید به روسیه تسلیم شوند.

مکرون گفت: «این صلح نباید به معنای تسلیم اوکراین باشد. نباید به معنای آتش‌بس بدون تضمین‌ها باشد. این صلح باید به حاکمیت اوکراین احترام بگذارد.»

مکرون ارتباط مستقیم خود را با پوتین قطع کرد پس از آنکه نیروهای روسیه عملیات‌های وحشیانه‌ای را در حومه کی‌یف، در بوچا، انجام دادند. اما او گفت که وضعیت تغییر کرده است و امیدوار است که تعامل ترامپ با پوتین به نتیجه مثبتی برسد.

مکرون گفت: «حالا یک شانس بزرگ وجود دارد، زیرا یک دولت جدید در ایالات متحده است، بنابراین این یک زمینه جدید است. بنابراین دلیل خوبی برای رئیس‌جمهور ترامپ وجود دارد که دوباره با رئیس‌جمهور پوتین درگیر شود.»

پوتین روز دوشنبه گفت که او هیچ بحثی در مورد حل و فصل بحران اوکراین به‌طور جزئی با ترامپ نداشته است و نه تیم‌های مذاکره‌کننده روسی و آمریکایی در دیدار خود در عربستان سعودی هفته گذشته چنین بحثی کرده‌اند.

پوتین همچنین گفت که روسیه مشارکت کشورهای اروپایی را در حل و فصل صلح رد نمی‌کند — کشورهایی که از این که خودشان و اوکراین به میز مذاکرات در ریاض دعوت نشده‌اند، ناامید شده‌اند.

چرخش سیاست خارجی آمریکا

سالگرد جنگ — و مذاکرات در کاخ سفید — در زمانی اضطراب‌آور برای بسیاری از کشورهای اروپایی برگزار می‌شود که شاهد تغییرات چشمگیر در سیاست خارجی ایالات متحده تحت رهبری ترامپ هستند.

ترامپ خواسته‌هایی برای تصاحب سرزمین‌ها مطرح کرده است — گرینلند، کانادا، غزه و کانال پاناما. فقط کمی بیشتر از یک ماه پس از آغاز دوره دوم ریاست‌جمهوری خود، رئیس‌جمهور «اول آمریکا» سایه عظیمی بر آنچه که دیپلمات‌های باتجربه آمریکایی و مقامات پیشین دولت به‌عنوان حضور آرامش‌بخش ایالات متحده در ثبات جهانی و تداوم شناخته بودند، افکنده است.

علیرغم برخی مشکلات، قدرت نظامی، اقتصادی و اخلاقی ایالات متحده در دوران پس از جنگ جهانی دوم غالب بوده است، به‌ویژه پس از پایان جنگ سرد و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی. برخی از ناظران نگرانند که اگر ترامپ به اهداف خود برسد، این اصول ممکن است از دست برود و ایالات متحده اصولی را که سازمان ملل و بسیاری از نهادهای بین‌المللی دیگر بر اساس آن‌ها تأسیس شده‌اند، کنار بگذارد.

یان کلی، سفیر پیشین ایالات متحده در گرجستان در دوران اوباما و دولت اول ترامپ و اکنون استاد دانشگاه نورث‌وسترن، گفت: «تنها نتیجه‌ای که می‌توان گرفت این است که ۸۰ سال سیاست ایستادن در برابر متجاوزان اکنون بدون هیچ‌گونه بحث یا بازتابی نابود شده است.»

رهبران اروپایی در واشنگتن

ترامپ قرار است روز پنجشنبه دیداری با یکی دیگر از رهبران کلیدی اروپایی، نخست‌وزیر بریتانیا کی‌یر استارمر داشته باشد.

ترامپ با انتقادهای مکرر از زلنسکی به دلیل عدم تلاش برای مذاکره به‌منظور پایان دادن به جنگ و رد پیشنهادات برای امضای توافقی که به ایالات متحده دسترسی به مواد معدنی حیاتی اوکراین بدهد، اروپا را تکان داده است. این مواد می‌توانند در صنایع هوافضا، پزشکی و فناوری آمریکایی استفاده شوند.

زلنسکی ابتدا ناراضی بود و گفت که این توافق فاقد تضمین‌های امنیتی است. او روز یکشنبه در X گفت: «ما پیشرفت‌های بزرگی داشته‌ایم» اما اشاره کرد که «ما به یک توافق اقتصادی خوب نیاز داریم که بخشی از سیستم واقعی تضمین امنیت برای اوکراین باشد.»

زلنسکی که روز یکشنبه در پاسخ به سوالی گفته بود که برای صلح یا پیوستن به ناتو حاضر است از مقام خود بگذرد، ترامپ را با بیان این که رئیس‌جمهور آمریکا در «فضای اطلاعات نادرست ساخت روسیه» زندگی می‌کند، عصبانی کرده بود.

در این اختلاف عمومی، ترامپ زلنسکی را «دیکتاتور» نامید و به طور نادرست کی‌یف را به شروع جنگ متهم کرد. در حالی که روسیه در واقع در فوریه ۲۰۲۲ به همسایه کوچک‌تر و کم‌سلاح خود حمله کرد.

اختلافات میان متحدان

در حالی که مکرون و ترامپ مذاکراتی داشتند و در یک نشست مجازی با دیگر رهبران گروه هفت شرکت کردند، ایالات متحده با متحدان اروپایی خود در سازمان ملل متحد اختلاف پیدا کرد، چرا که از محکوم کردن روسیه برای حمله به اوکراین در یک سری از قطعنامه‌ها خودداری کرد.

ایالات متحده از رای دادن به پیشنهاد خودداری کرد پس از آن که اروپایی‌ها به رهبری فرانسه موفق شدند آن را تغییر دهند تا روسیه به‌طور واضح به‌عنوان متجاوز معرفی شود.

قبل از ملاقات با ترامپ، مکرون گفت که قصد دارد به او بگوید که این در منافع مشترک آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها است که در برابر پوتین ضعیف نباشند.

مکرون گفت: «این شما نیستید، این برند شما نیست، این در منافع شما نیست. چطور می‌توانید در برابر چین معتبر باشید اگر در برابر پوتین ضعیف باشید؟»

با این حال، ترامپ گفت که این ماه خواهان بازگشت روسیه به گروه ۷ است. روسیه پس از الحاق منطقه کریمه اوکراین در سال ۲۰۱۴ از گروه ۸ معلق شد.

ترامپ گفت: «من واقعاً باور دارم که او می‌خواهد یک توافق انجام دهد. ممکن است اشتباه کنم، اما من باور دارم که او می‌خواهد یک توافق کند.»

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار