کد خبر:۱۲۳۲۹۱۹
نود و یکمین جلسه حکمت سیاسی اسلام در قرآن؛

جلیلی: تماس سیدحسن نصرالله با من برای انصراف انتخابات از اساس کذب است/ دلیل منع رهبری نسبت به مذاکره با آمریکا، تجربه‌ی گذشته ماست

نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به یکی از حاضران در نود و یکمین جلسه حکمت سیاسی اسلام در قرآن گفت: بارها عرض کرده‌ایم که این مطلب از اساس کذب و دروغ است. چنین چیزی اصلاً وجود نداشته—نه بحثی در میان بوده، نه دیداری، و نه حتی تماسی تلفنی.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نود و یکمین جلسه حکمت سیاسی اسلام در قرآن عصر امروز با ارائه مسعود براتی، با موضوع بررسی یادداشت اخیر دونالد ترامپ در خصوص ایران و با سخنرانی سعید جلیلی، نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی، برگزار شد.

جلیلی در این جلسه گفت: یکی از بحث‌هایی که ما در زیارات ائمه معصومین (ع) به ویژه در زیارت جامعه کبیره، بسیار بیان می‌کنیم، عبارت «فَمَعَکُمْ مَعَکُمْ لاَ مَعَ عَدُوِّکُمْ» است.

یکی از مسائل مهم در اندیشه سیاسی و به تبع آن در مسائل سیاسی، مسئله‌ی تبعیت و همراهی با افراد و رویکرد‌ها است. در آیات فراوان قرآن کریم، موضوع «معیّت» مورد توجه قرار گرفته است که انسان با چه کسانی باید همراهی کند و با چه کسانی، نباید همراهی داشته باشد؟ این آیات، دارای مفاهیم عمیق سیاسی هستند.

از طرف دیگر، همراهی خدا با گروه‌هایی از افراد نیز در آیات قرآن کریم مورد تاکید قرار گرفته است. این همراهی الهی برای برخی گروه‌ها به صورت همراهی ویژه اتفاق میافتد. «إِذْ یُوحِی رَبُّکَ إِلَى الْمَلَائِکَةِ أَنِّی مَعَکُمْ فَثَبِّتُوا الَّذِینَ آمَنُوا سَأُلْقِی فِی قُلُوبِ الَّذِینَ کَفَرُوا الرُّعْبَ»

یکی از مسائلی که قرآن کریم بر آن تاکید دارد، این است که در عرصه‌ی تقابل میان جبهه‌ی حق و باطل، کسانی در جبهه‌ی حق، با همراهی با انبیاء، به مبارزه با کفر می‌پرداختند. «قَدْ کَانَتْ لَکُمْ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ فِی إِبْرَاهِیمَ وَالَّذِینَ مَعَهُ»

آن چیزی که چه در رفتار فردی و چه در رفتار سیاسی اجتماعی اهمیت دارد، ویژگی‌های همراهان جبهه‌ی حق از نگاه قرآن کریم است؛ «مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْکُفَّارِ رُحَمَاءُ بَیْنَهُمْ» ادامه‌ی این آیه‌ی شریفه، به صراحت، روش و ساختار همراهی با نبی مکرم اسلام (ص) و جبهه‌ی حق را بیان می‌کند: «ذَٰلِکَ مَثَلُهُمْ فِی التَّوْرَاةِ وَمَثَلُهُمْ فِی الْإِنْجِیلِ کَزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْأَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوَىٰ عَلَىٰ سُوقِهِ یُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِیَغِیظَ بِهِمُ الْکُفَّارَ» جبهه‌ی حق مانند یک شجره طیبه، با تغذیه‌ی مبانی به همراهان خود، آنها را به ثبات و استحکام رسانده و سپس هر یک از این همراهان، در راستای اهداف این جبهه به فعالیت می‌پردازند.

طبق آیات قرآن کریم، عدم همراهی با جبهه‌ی حق و انبیاء الهی، سبب حسرت و خسران خواهد شد. «وَیَوْمَ یَعَضُّ الظَّالِمُ عَلَىٰ یَدَیْهِ یَقُولُ یَا لَیْتَنِی اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبِیلًا»؛ در دو آیه‌ی بعد، عنوان می‌شود: «وَقَالَ الرَّسُولُ یَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِی اتَّخَذُوا هَٰذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا». همراهی با رسوال خدا، در امتداد دادن آیات قرآن کریم در زندگی‌های فردی و اجتماعی ما است.

در آیات قرآن کریم، همراهی با پیامبر (ص)، ویژگی‌هایی دارد: «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِینَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَإِذَا کَانُوا مَعَهُ عَلَىٰ أَمْرٍ جَامِعٍ لَمْ یَذْهَبُوا حَتَّىٰ یَسْتَأْذِنُوهُ»؛ کسانی که به خدا و رسولش ایمان دارند، در امور اجتماعی وارد نمی‌شوند مگر آن که آن اجازه و اذن لازم را داشته باشند. البته در آیات دیگری نیز عنوان می‌شود که عده‌ای، این اجازه گرفتن را بهانه‌ای برای فرار از مسئولیت قرار می‌دهند!

طبق آیات قرآن کریم، گاهی عده‌ای صرفا به دلیل منافع شخصی خودشان، به دنبال همراهی با جبهه حق هستند؛ در هنگام شکست، از اینکه خودشان متحمل هزینه نشوند، خوشحال می‌شوند و در هنگام پیروزی، خودشان را شریک آن پیروزی می‌دانند! «وَمِنَ النَّاسِ مَنْ یَقُولُ آمَنَّا بِاللَّهِ فَإِذَا أُوذِیَ فِی اللَّهِ جَعَلَ فِتْنَةَ النَّاسِ کَعَذَابِ اللَّهِ وَلَئِنْ جَاءَ نَصْرٌ مِنْ رَبِّکَ لَیَقُولُنَّ إِنَّا کُنَّا مَعَکُمْ» «الَّذِینَ یَتَرَبَّصُونَ بِکُمْ فَإِنْ کَانَ لَکُمْ فَتْحٌ مِنَ اللَّهِ قَالُوا أَلَمْ نَکُنْ مَعَکُمْ وَإِنْ کَانَ لِلْکَافِرِینَ نَصِیبٌ قَالُوا أَلَمْ نَسْتَحْوِذْ عَلَیْکُمْ وَنَمْنَعْکُمْ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ»

 

کد ویدیو
 

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به پرسشی در موضوع تعابیر مختلف عنوان شده در خصوص مخالفت صریح رهبر معظم انقلاب با مذاکره مجدد با ایالات متحده، گفت: در چنین موضوعاتی، باید با منظومه معرفتی رهبر انقلاب آشنا باشیم. مقام معظم رهبری از ۱۲ آبان ۱۳۹۲ بار‌ها در موضوع مذاکره به تبیین پرداختند. تصریح ایشان در بیانات ۱۹ بهمن امسال، برگرفته از منظومه معرفتی ایشان بود. دلیل منع مذاکره با آمریکا، تجربه گذشته ماست.

نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به یکی از حاضران درباره توصیه های دوران انتخابات و شایعات مطرح شده گفت: بارها عرض کرده‌ایم که این مطلب از اساس کذب و دروغ است. چنین چیزی اصلاً وجود نداشته—نه بحثی در میان بوده، نه دیداری، و نه حتی تماسی تلفنی. همان‌طور که پیش‌تر هم گفته‌ام، در این ایام که مصادف با شهادت جناب سید بود، چنین ادعایی کاملاً کذب است.

در جلسه‌ای که در مشهد برگزار شد، بنده حضور داشتم، جناب آقای قالیباف بودند و جناب آقای قائنی. نه درباره‌ی مقاومت بحثی شد، نه کسی تماس تلفنی گرفت، و نه فرد دیگری در آن جلسه حضور داشت. اساساً چنین موضوعی مطرح نبوده و آنچه ادعا شده، کاملاً کذب و نادرست است. حتی خود دوستان نیز به این مسئله اذعان داشتند و از انتشار چنین خبر دروغینی ابراز تعجب کردند.

متأسفانه، برخی افراد با نیت‌های مختلف این‌گونه اخبار کذب را دنبال می‌کنند. حتی پس از شهادت عزیزمان، سید حسن نصرالله، برخی افراد چنین دروغ‌هایی را منتشر کردند. اما شما امروز خبری کذب را مطرح می‌کنید که هیچ پایه و اساسی ندارد. حرمت شهید حداقل اقتضا می‌کند که از انتشار چنین مطالب نادرستی پرهیز شود، چه برسد به تکرار آن‌ها. بااین‌حال، هر کسی مسئول اعمال خودش است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار