کد خبر:۱۲۳۲۹۳۶
دانشجو گزارش می‌دهد؛

تبدیل ۳۰ درصد زباله‌ دارای ارزش حرارتی به‌ سوخت کارخانه سیمان کرمانشاه

تفاهم نامه تبدیل زباله به سوخت کارخانه سیمان، به امضا رسید و بدین ترتیب دفن پسماند در کرمانشاه با تبدیل ۷۰ درصد آن به کمپوست و ۳۰ درصد باقی مانده به سوخت کارخانه سیمان کرمانشاه پایان می‌یابد.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، روزانه حدود ۶۵۰ تن زباله در شهر کرمانشاه جمع آوری و به شرکت بازیافت منتقل می‌شود؛ از این میزان حدود ۷۰ درصد آن تبدیل به کود کمپوست برای استفاده در کشاورزی، و مابقی آن که دارای ارزش حرارتی است دفن می‌شود؛ این دفن پسماند در سراسر کشور بوده که باعث ایجاد آلودگی در محیط زیست می‌شود.

اکنون باتوجه به وجود دانش و همچنین تجربه جهانی، با پیگیری شهرداری کرمانشاه و خرید تجهیزات توسط شرکت بازیافت، مقرر است حدود ۳۰ درصد باقی مانده زباله‌های دارای ارزش حرارتی (روزانه ۱۲۰ تن) که تا پیش از این دفن می‌شد، به‌عنوان سوخت کارخانه سیمان کرمانشاه استفاده شود.

این اقدام ضمن کمک به محیط زیست، باعث صرفه‌جویی روزانه ۶۰ هزار متر مکعب گاز در شرایط ناترازی انرژی و همچنین اشتغال زایی حدود ۶۰ نفر می‌شود.

قرارداد همکاری وزارت کشور با شهرداری کرمانشاه و شرکت بازیافت برای اجرای این تصمیم با حضور منوچهر حبیبی استاندار، نوروزی شهردار و شیرزادی مدیرعامل شرکت بازیافت تحت عنوان R.D.F به امضا رسید.

گفتنی‌است، این پروژه برای نخستین بار در کشور اجرا می‌شود که وظیفه هماهنگی آن با استانداری به‌عنوان نماینده وزارت کشور، وظیفه مدیریت با شهرداری کرمانشاه و اجرای آن با شرکت بازیافت است.

کمک طرح تبدیل زباله به سوخت به کاهش آلودگی زیست‌محیطی

شهردار کرمانشاه در حاشیه امضا این طرح با بیان اینکه یکی از طرح‌هایی که کمک شایانی به محیط زیست خواهد کرد همین پروژه تبدیل پسماند به سوخت جایگزین است، اظهار کرد: از سال ۱۴۰۱، در جلساتی با کارخانه سیمان، به دنبال جایگزینی بخشی از سوخت مصرفی این کارخانه که مازوت است بوده‌ایم.

وی افزود: دلیل این امر این است که استفاده از مازوت می‌تواند آسیب‌های زیست‌محیطی به همراه داشته باشد اما با اجرای این طرح، بخشی از این سوخت با استفاده از زباله‌های بازیافتی ساختمانی جایگزین خواهد شد.

وی با اشاره به پیگیری‌های انجام‌شده در این زمینه اضافه کرد: پس از دستور ریاست جمهوری مبنی بر اجرای طرح R.D.F و حمایت از شهرداری‌ها برای عملیاتی‌سازی این پروژه، کار را به‌طور جدی پیگیری کردیم، اکنون تفاهم‌نامه‌ای بین شهرداری کرمانشاه، شرکت بازیافت (به‌عنوان شریک شهرداری) و کارخانه سیمان، با هدایت استاندار امضا شده است.

شهردار کرمانشاه ادامه داد: بر اساس این تفاهم‌نامه، بخشی از سوخت مصرفی کارخانه سیمان از طریق R.D.F و با استفاده از پسماندهای ساختمانی تأمین خواهد شد.

نوروزی در ادامه با اشاره به هزینه‌های اجرای این پروژه گفت: این طرح برای شهرداری کرمانشاه هزینه‌هایی در بر دارد، اما بر اساس تفاهم‌نامه امضا شده، این هزینه‌ها از طریق وزارت نفت تأمین خواهد شد.

وی افزود: در حال حاضر، برای تأمین ۱۲۰ تن سوخت جایگزین در روز، هزینه‌ای معادل ۲۰۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم پیش‌بینی شده که در مجموع، روزانه ۲۴۰ میلیون تومان و سالانه حدود ۸۰ میلیارد تومان خواهد شد، این رقم باید از طریق ردیف بودجه مشخص‌شده از سوی وزارت نفت پرداخت شود تا شهرداری بتواند آن را در فرآیند بازیافت هزینه کند.

شهردار کرمانشاه در پایان تأکید کرد: این طرح نه‌تنها به کاهش آلودگی زیست‌محیطی و جایگزینی سوخت‌های فسیلی کمک می‌کند بلکه از انباشت نخاله‌های ساختمانی جلوگیری کرده و آن‌ها را به یک منبع کاربردی تبدیل می‌کند. این اقدام، گامی مؤثر در راستای توسعه پایدار و حفظ محیط زیست کرمانشاه خواهد بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار