کد خبر:۱۲۳۳۳۲۱

لزوم سرعت‌بخشیدن به توسعه هوش مصنوعی در کشور/ درخواست جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد از معاون اول رئیس‌جمهور

جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد در نامه‌ای به معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر توسعه هوش مصنوعی، خواستار تسریع در برنامه‌های ملی این حوزه شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد در نامه‌ای به دکتر محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، با تأکید بر ضرورت سرعت‌بخشیدن به توسعه هوش مصنوعی در کشور، خواستار اقدامات فوری و تدوین برنامه عملیاتی دقیق برای پیشرفت این فناوری شد. در این نامه، تأمین زیرساخت‌های محاسباتی، پرورش نیروی انسانی متخصص و مدیریت یکپارچه فضای هوش مصنوعی به‌عنوان محورهای اساسی توسعه این حوزه عنوان شده است.

 

متن این نامه به شرح زیر است:

جناب آقای دکتر عارف
معاون اول محترم رئیس‌ جمهور

 

سلام علیکم؛
همانطور که مستحضرید مقام معظم رهبری تاکیدات فراوانی بر ضرورت توسعه هوش مصنوعی در کشور داشته اند. ایشان بر ضرورت مسلط شدن به لایه‌های عمیق و زیرساختی هوش مصنوعی تاکید و قرار گرفتن در جمع ده کشور دنیا را به‌عنوان یک هدف عنوان کرده‌اند.
از طرفی نیز با نگاه به روند پیشرفت هوش مصنوعی در دنیا، تلاش کشور‌های قدرتمند جهت دستیابی به این فناوری با هدف بهره‌مندی از مزایای فراوان آن به وضوح مشخص است.
به‌همین منظور جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد با تاکید بر ضرورت سرعت بخشیدن به برنامه های هوش مصنوعی کشور، انجام اقدامات فوری و تدوین برنامه عملیاتی دقیق در محور‌های زیر را اولویت هوش مصنوعی کشور می‌داند:


۱_ زیرساخت محاسباتی به مثابه مغز برای سیستم های هوش مصنوعی است و نقش به سزایی در ایجاد سیستم های قدرتمند هوش مصنوعی دارد. از سویی دیگر کمیاب بودن و دشواری فناوری تولید این زیرساخت های محاسباتی، اهمیتش را دوچندان و آن را به کالایی راهبردی تبدیل کرده است. لذا با توجه به وجود محدودیت تحریم ها، لازم است دولت محترم با بکارگیری حداکثر توان خود، در کوتاه مدت اقدام به تامین این زیرساخت از راه های ثانویه کند و در بلندمدت سعی در تولید این کالای راهبردی در داخل کشور داشته باشد.
2_ علاوه بر زیرساخت محاسباتی، یکی دیگر از الزامات توسعه هوش مصنوعی دستیابی به روش‌های نوین و الگوریتم‌های پیشرفته مورد نیاز برای ایجاد مدل‌های هوش مصنوعی است. لازمه تسلط به چنین روش‌ها و الگوریتم‌هایی وجود نیروی انسانی خبره و متخصص در کشور است.
در این زمینه نیز کاستی هایی وجود دارد که حل آنها نیازمند اهتمام ویژه نهاد‌های متولی است. مهمترین ابعاد این موضوع، تلاش برای پرورش و رشد نیروی انسانی متخصص و همچنین برنامه ریزی برای نگهداشت نیروی متخصص موجود در کشور به خصوص دانشجویان مستعد دانشگاه ها است. در راستای موارد گفته شده نقش معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت علوم حائز اهمیت بیشتری است.
۳_ یکی از مهمترین مولفه های پیشرفت در این حوزه، وجود نهاد متولی واحد و همچنین نقشه راهی جامع است. تشکیل سازمان ملی و تصویب سند ملی هوش مصنوعی، از جمله اقدامات لازم و موثر دولت شهید رئیسی در این زمینه بود. اکنون از متولیان فعلی این امر در دولت چهاردهم انتظار می‌رود در مدیریت فضای هوش مصنوعی کشور از موازی کاری و تعارض‌ها پرهیز کنند و تحت راهبری یک نهاد متولی واحد، همکاری و هم‌افزایی لازم را صورت دهند. یادآور می‌شود برای جبران عقب‌ماندگی کنونی، نیاز به اتخاذ رویکردی چابک است تا شاهد پیشبرد سریع توسعه این فناوری در کشور باشیم.
پیشاپیش قدردان توجه شما به این مسئله مهم هستیم و امید است با اتخاذ تدابیر لازم، گام‌های موثری در جهت پیشرفت ایران در این فناوری سرنوشت‌ساز برداشته شود.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار