کد خبر:۱۲۳۳۳۲۳

ایران به چرخه کامل تولید ماده اولیه رادیوداروی ید-۱۳۱ دست یافت

با حضور معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، از پودر تلوریم دی‌اکسید غنی‌شده با ایزوتوپ پایدار تلوریم-۱۳۰ به‌عنوان ماده اولیه تولید رادیوداروی ید-۱۳۱ رونمایی شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با حضور معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، از پودر تلوریم دی‌اکسید غنی‌شده به‌عنوان ماده اولیه تولید رادیوداروی ید-۱۳۱ رونمایی شد. این دستاورد مهم، گامی اساسی در خودکفایی دارویی و کاهش وابستگی به منابع خارجی محسوب می‌شود.

رونمایی از پودر تلوریم دی‌اکسید غنی‌شده در ایران

به گزارش ایسنا، پودر تلوریم دی‌اکسید (Dioxide Tellurium) غنی‌شده از ایزوتوپ پایدار تلوریم-۱۳۰ (¹³⁰Te)، ماده اولیه‌ای کلیدی برای تولید رادیوداروی ید-۱۳۱ به شمار می‌رود. این رادیودارو در تصویربرداری پزشکی، درمان پرکاری تیروئید و سرطان تیروئید کاربرد گسترده‌ای دارد.

تولید بومی این ماده اولیه به‌عنوان آخرین حلقه از فرآیند تولید ایزوتوپ پایدار تلوریم-۱۳۰، ایران را به چرخه کامل تولید این رادیودارو رسانده است. این محصول مستقیماً در راکتور تحقیقاتی تهران تحت تابش قرار گرفته و در نهایت رادیوداروی ید-۱۳۱ از آن تولید می‌شود.

 

دستیابی ایران به تولید پایدار رادیوداروی ید-۱۳۱

با بومی‌سازی کامل تولید پودر تلوریم دی‌اکسید، ایران قادر خواهد بود رادیوداروی ید-۱۳۱ را به‌طور پایدار و داخلی تولید کند. این فناوری امکان تولید پودر تلوریم دی‌اکسید با غنای متنوع از ایزوتوپ تلوریم-۱۳۰ و با درصد خلوص بالا را برای پاسخگویی به نیازهای داخلی و صادراتی فراهم می‌کند.

 

نقش کلیدی این دستاورد در امنیت دارویی و توسعه صادرات

تولید داخلی رادیوداروهای استراتژیک، بخشی از پدافند غیرعامل کشور محسوب می‌شود و باعث کاهش آسیب‌پذیری در برابر تهدیدات خارجی خواهد شد. علاوه بر تأمین نیاز داخلی و جلوگیری از خروج ارز، این دستاورد مسیر ورود به بازارهای جهانی و ارزآوری را نیز هموار کرده است.

ایران به چرخه کامل تولید ماده اولیه رادیوداروی ید-۱۳۱ دست یافت

رونمایی از واحدهای غنی‌سازی ایزوتوپ‌های پایدار تلوریم

شایان ذکر است که واحدهای تولید خوراک و غنی‌سازی ایزوتوپ‌های پایدار تلوریم طی سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ توسط سازمان انرژی اتمی ایران راه‌اندازی شده و اکنون به بهره‌برداری کامل رسیده‌اند. این اقدام، ایران را در زمره کشورهای پیشرو در تولید ایزوتوپ‌های پایدار قرار داده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار