آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۳۶۰۶۵

آغاز کاشت ۸۰۰ هزار اصله نهال در کرمانشاه

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه جنگل‌های زاگرس ریه ایران هستند، گفت: ۴۰ درصد منابع آبی کشور از زاگرس تامین می‌شود که تخریب آن‌ها بحران جدی را به وجود خواهد آورد لذا حفظ و صیانت از جنگل‌های زاگرس وظیفه همگانی است.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، آیین روز درختکاری و آغاز کاشت ۸۰۰ هزار اصله نهال که امروز (۱۵ اسفندماه) با حضور فرمانده قرارگاه نجف اشرف سپاه و جمعی از مدیران و اقشار مختلف مردم به‌ویژه دانش آموزان در محدوده پارک جنگلی روستای چشمه سفید مرکز استان برگزار شد.

منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه در این آیین، اظهار کرد: نامگذاری ۱۵ تا ۲۱ اسفند به عنوان هفته درختکاری فرصتی است تا توجه بیشتری به این ثروت خدادادی داشته باشیم و سنت حسنه کاشت درخت که برکات مادی و معنوی فراوانی دارد را نیز حفظ کنیم.

وی با تاکید بر لزوم حفاظت و حراست از جنگل‌ها افزود: چند آسیب جنگل‌های زاگرس را تهدید می‌کند که از جمله آن می‌توان به آفت بلوط اشاره کرد که گریبان‌گیر جنگل‌ها شده است؛ برای مقابله با آن تمهیداتی اندیشیده و به همین منظور اقدامات مطالعات و تحقیقاتی در حال انجام است.

استاندار کرمانشاه افزود: یکی دیگر از مهم‌ترین این آسیب‌ها خطر آتش‌سوزی است که بیشتر در فصل تابستان روی می‌دهد و باید در کنار نیروی انسانی که بسیار مهم است و در اختیار داریم، امکانات و تجهیزات متناسب بیشتری را برای مقابله با حریق تامین کنیم؛ در این راستا در شورای برنامه ریزی استان تصمیماتی گرفته شده ضمن‌اینکه حضور در میدان دهیاران و مجموعه های مردمی می‌تواند موثر باشد.

حبیبی با اشاره به موضوع قطع درختان بلوط به ویژه در روستاها افزود: استان کرمانشاه به لحاظ گازرسانی استان سبزی است و بیشتر روستاهای استان از این نعمت بهره‌مند شدند لذا ضرورتی به قطع درختان وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه جنگل‌های زاگرس ظرفیت کم‌نظیر برای کشور است که باید قدردان آن بود، ادامه داد: بلوط نماد زاگرس است و حیات جنگل‌های زاگرس به بلوط بستگی دارد و اگر امیدی به زاگرس وجود دارد به واسطه بلوط‌های آن است. 

استاندار کرمانشاه در ادامه به مزایای درختکاری اشاره و خاطر نشان کرد: جنگل‌های زاگرس به نوعی ریه ایران هستند و اگر این جنگل‌ها از دست بروند، برای تنفس با مشکل مواجه خواهیم شد.

وی بیان داشت: ۴۰ درصد منابع آبی کشور از زاگرس تامین می‌شود که تخریب آن‌ها بحران جدی را به وجود خواهد آورد لذا حفظ و صیانت از جنگل‌های زاگرس وظیفه همگانی است.

استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ درصد جنگل‌های زاگرس از نوع بلوط هستند، گفت: مدیریت متمرکز جنگل‌های زاگرس اهمیت ویژه دارد که در این راستا دفتر احیا جنگل‌های سازمان در سازمان برنامه و بودجه کشور راه‌اندازی شده است. 

حبیبی با بیان اینکه نماد جنگل‌های زاگرس در استان کرمانشاه است، بیان کرد: در راستای احیای جنگل‌های زاگرس باید نهالستان‌ها متناسب با آن راه‌اندازی شود که اداره کل منابع طبیعی استان این مهم را دنبال کند و برای توسعه نهالستان‌ها کمک خواهم کرد‌.

استاندار کرمانشاه بر ضرورت تشکیل تعاونی‌های محلی و تشکل‌های مردمی برای حفاظت از جنگل‌های زاگرس تاکید کرد و گفت: اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است که باید این جریان را تقویت و کمک کرد.

حبیبی عنوان کرد: در کاشت نهال اولویت با درختان مثمر باشد اگر چه میوه درختان بلوط نیز استفاده دارویی دارد.

استاندار کرمانشاه گفت: از ظرفیت مدارس، دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و پژوهشی نیز برای صیانت از جنگل‌های زاگرس در زمینه‌های مختلف به ویژه انجام کارهای مطالعاتی و تحقیقاتی استفاده کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار