کد خبر:۱۲۳۷۲۰۱
در نشست خبری؛

معاون بهداشت وزارت بهداشت: ۸۳ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۵۰ سال دارند

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بر اساس گزارش‌های پلیس، ۸۳ درصد فوتی‌های تصادفات جاده‌ای زیر ۵۰ سال سن دارند در حالی که گروه‌های مولد جامعه به شمار می‌روند و برای اینکه جوانی جمعیت را محقق سازیم باید از وقوع این تصادفات جلوگیری کنیم.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علیرضا رئیسی روز یکشنبه در نشست خبری که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: در قالب پویش نه به تصادف یک برنامه سه ساله برای کاهش تصادفات تدوین شده است که در گام اول و ایام نوروز امسال بر موضوع کاهش تصادفات جاده‌ای متمرکز خواهیم شد.

وی با بیان اینکه سالانه ۲۰ هزار مرگ بر اثر حوادث جاده‌ای رخ می‌دهد که می‌توان ۱۰ هزار مورد آن را با پیوستن به این پویش کاهش داد، تصریح کرد: ۵۲ درصد از عوامل موثر بر تصادفات مربوط به خطای انسانی بوده و حدود ۴۸ درصد آن مرتبط با عوامل جاده‌ای و خودرو‌های ناایمن است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه مهم‌ترین عامل کاهش حوادث ترافیکی و جاده‌ای، وجود قوانین بازدارنده است، تصریح کرد: قوانین ما در حوزه رانندگی بازدارنده نیست حال آنکه قوانین، می‌توانند رفتارساز باشند و اجرای صحیح و اعمال قوانین سخت‌گیرانه می‌تواند تا ۲۰ درصد از این آمار‌ها را کاهش دهد.

به گفته وی، تاکنون قوانین رانندگی و میزان جریمه‌ها در کشور بازدارنده نبوده و روزانه شاهد مرگ و میر رانندگان و به خصوص سرنشینان آن‌ها هستیم بطوریکه هر فوتی تصادفی برای کشور بیش از ۲۰ میلیارد تومان هزینه دارد.

رئیسی افزود: زمانی که تصادف رخ می‌دهد آمار مرگ و میر سرنشینان نسبت به رانندگان بیشتر است لذا ضروریست همانطور که استفاده از کمربند ایمنی برای راننده اجباری و به یک عادت تبدیل شده، اما سرنشینان عقب اغلب کمربند ایمنی نمی‌بندند. بنابراین، پیشگیری باید با هدف جلوگیری از وقوع تصادف انجام شود.

وی ادامه داد: اصلی‌ترین عامل مرگ‌ومیر ناشی از تصادفات، آسیب مغزی است و پس از آن شکستگی‌های متعدد، که این دو مورد بیش از ۹۰ درصد فوتی‌ها را شامل می‌شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: حدود ۲۰ درصد قربانیان موتورسواران هستند که به دلیل استفاده نکردن از کلاه ایمنی جان خود را از دست می‌دهند. از ۱۳ میلیون موتورسیکلت در کشور، حدود ۱۲ میلیون فرسوده و فاقد هرگونه ایمنی هستند.

رئیسی با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات کشور، معاینه فنی خودرو‌ها است، تاکید کرد: بسیاری از خودرو‌های فرسوده فاقد معاینه فنی هستند، اما همچنان در حال تردد بوده، که نشان‌دهنده نبود نظارت کافی است.

وی اظهار داشت: از دیگر عوامل مؤثر در تصادفات می‌توان به خواب‌آلودگی هنگام رانندگی، استفاده از تلفن همراه و بی‌توجهی به قوانین اشاره کرد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: فرهنگ‌سازی تنها به معنای اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی نیست، بلکه مجموعه‌ای از اطلاعات، رفتارها، قوانین و مقررات است که باید منجر به اصلاح رفتار‌ها در راستای یک هدف مشخص شود.

رئیسی ادامه داد: تفاوت این پویش با سایر پویش‌ها در آن است که از بالاترین سطوح، از رئیس‌جمهور گرفته تا استانداران و فرمانداران، همگی درگیر این موضوع شده‌اند و همه‌مسئولان پای کار هستند.

وی خاطرنشان کرد: این همگرایی باعث شده که وزارت بهداشت نیز مصمم باشد تا این فرایند ادامه یابد و تیم اجرایی از هم نپاشد.

به گفته رییسی، چهار ضلع اصلی در این زمینه شامل جاده، خودرو، انسان و قانون است. در سطح جهانی، به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر جاده، بین ۳ تا ۷.۵ دوربین کنترل سرعت وجود دارد، درحالی‌که این میزان در ایران کمتر است یا این دوربین‌ها نیز از کار افتاده هستند.

وی اظهار داشت: شناسایی و اصلاح نقاط حادثه‌خیز جاده‌ها بر عهده مسئولان ذیربط بوده و لازم است خودروسازان نیز در راستای ارتقای ایمنی خودرو‌ها گام بردارند و امید است در پایان این برنامه سه‌ساله، شاهد کاهش چشمگیر آمار تصادفات و تلفات جاده‌ای باشیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار