کد خبر:۱۲۳۷۵۳۵

افزایش ۱۵۵ درصدی واردات سلاح به اروپا؛ اوکراین در صدر

واردات سلاح به اروپا در بازه زمانی ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ با رشد چشمگیر ۱۵۵ درصدی همراه بوده و اوکراین پس از حمله روسیه در سال ۲۰۲۲، به بزرگ‌ترین واردکننده سلاح در جهان تبدیل شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ طبق گزارش جدید مؤسسه بین‌المللی تحقیقات صلح استکهلم (SIPRI)، واردات سلاح به اروپا در بازه زمانی ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ با افزایشی ۱۵۵ درصدی همراه بوده است. اوکراین، پس از حمله روسیه به این کشور در سال ۲۰۲۲، به بزرگ‌ترین واردکننده سلاح در جهان تبدیل شده است.

داده‌های SIPRI نشان می‌دهد که ایالات متحده همچنان تسلط خود بر بازار جهانی سلاح را حفظ کرده است. سهم آمریکا از صادرات جهانی سلاح از ۳۵ درصد در دوره ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ به ۴۳ درصد در دوره ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ افزایش یافته است.

اروپا؛ مشتری بزرگ سلاح در جهان

اروپا در دوره ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ حدود ۲۸ درصد از کل واردات جهانی سلاح را به خود اختصاص داده است. این رقم در مقایسه با ۱۱ درصد در دوره ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ رشد چشمگیری را نشان می‌دهد.

اوکراین به‌تنهایی ۸.۸ درصد از واردات جهانی سلاح را در چهار سال گذشته جذب کرده است. نزدیک به نیمی از این سلاح‌ها از ایالات متحده وارد شده‌اند؛ کشوری که در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ کمک‌های نظامی به کی‌یف را متوقف کرده بود.

تنش‌های ژئوپلیتیک و خطر جنگ جهانی سوم

تهاجم روسیه به اوکراین، بزرگ‌ترین تنش میان غرب و روسیه از زمان بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۲ تاکنون بوده است. هر دو طرف هشدار داده‌اند که هرگونه اشتباه محاسباتی می‌تواند به آغاز جنگ جهانی سوم منجر شود.

جنگ روسیه و اوکراین بار دیگر نشان داد که اروپا به شدت به تسلیحات آمریکایی وابسته است. با اینکه اتحاد فرا آتلانتیک از زمان جنگ جهانی دوم ستون فقرات استراتژی امنیتی اروپا بوده، اما اکنون با تردیدهای فزاینده‌ای روبه‌رو شده است.

طبق گزارش SIPRI، ایالات متحده بیش از ۵۰ درصد از واردات سلاح اروپا در بازه ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ را تأمین کرده است. بریتانیا، هلند و نروژ از جمله بزرگ‌ترین خریداران سلاح‌های آمریکایی در این دوره بوده‌اند.

رهبران اروپایی اخیراً از طرح‌هایی برای افزایش هزینه‌های دفاعی حمایت کرده‌اند. این تصمیم در پی کنار گذاشته شدن سیاست‌های پیشین آمریکا در قبال اروپا توسط ترامپ اتخاذ شده است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار