آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۳۸۴۵۳

بحران آب در البرز کاهش ۴۱ درصدی بارندگی و مصرف ۲.۵ برابری شهروندان!

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان البرز با اعلام کاهش ۴۱ درصدی بارندگی در سال جاری، نسبت به وضعیت بحرانی آب شرب در استان هشدار داد.
بحران آب در البرز کاهش ۴۱ درصدی بارندگی و مصرف ۲.۵ برابری شهروندان!

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، داود نجفیان مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان البرز عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، وضعیت آب در استان را بحرانی توصیف کرد و اظهار کرد: در سالی که گذشت شرایط آبی البرز بحرانی‌تر از ۵۷ سال گذشته بوده و کمترین میزان بارندگی در این استان به ثبت رسیده است.

وی با اشاره به اهمیت صرفه‌جویی در مصرف آب افزود: مصرف امروز کشور، دست‌اندازی به منابع نسل‌های آینده است. بارگذاری بیش از حد جمعیتی در استان البرز عامل اصلی این بحران است. ما دیگر توان پذیرش جمعیت بیشتری را نداریم و باید نرخ مهاجرت به استان کنترل شود.

مصرف ۲.۵ برابری آب نسبت به استاندارد جهانی
مدیرعامل آب منطقه‌ای البرز با انتقاد از مصرف بالای شهروندان عنوان کرد: متوسط مصرف آب شهروندان البرزی ۲.۵ برابر مصرف جهانی و ۴ تا ۵ برابر کشورهای پیشرفته است. در برخی روستاهای استان، سرانه مصرف حتی به ۴۰۰ لیتر در روز رسیده، درحالی‌که میزان استاندارد ۱۶۰ لیتر است. در مجموع، متوسط مصرف آب در البرز ۲۶۰ لیتر برآورد شده که بسیار بیشتر از حد نرمال است.

نجفیان همچنین به کاهش چشمگیر بارندگی‌های پاییز و زمستان گذشته اشاره کرد و افزود: در شرایط کنونی، تأمین آب استان از منابع سطحی امکان‌پذیر نیست و چاه‌های آب به کمک ما آمده‌اند، اما در بسیاری از مناطق حتی جایی برای احداث چاه جدید هم باقی نمانده است.

وی با بیان اینکه ۳۲ درصد آب مصرفی از منابع سطحی و ۶۸ درصد از منابع زیرزمینی تأمین می‌شود، خاطرنشان کرد: بحران آب باید به‌عنوان یکی از مهم‌ترین معضلات کشور مورد بررسی قرار گیرد. کم‌آبی نه‌تنها تأمین آب شرب، بلکه تولید و تأمین انرژی را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان البرز همچنین از کاهش ۲۹ درصدی پوشش برفی در سد کرج نسبت به سال گذشته خبر داد و ادامه داد: پوشش برفی در این سد منفی ۲۵ درصد ارزیابی شده که این موضوع تأثیر مستقیمی بر کاهش حجم ذخایر آبی استان دارد.

وی خاطرنشان کرد: برای عبور از بحران آب در استان مدیریت صحیح منابع،اصلاح الگوی مصرف و کنترل مهاجرت ضروری است. در غیر این صورت در سال‌های آینده با چالش‌های جدی‌تری مواجه خواهیم شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار