کد خبر:۱۲۴۴۰۳۸

جشنواره‌ای با طعم کباب در بازار تاریخی جویبار

نخستین جشنواره "کباب و ماهی" یازدهم فروردین ماه همزمان با عید سعید فطر در بازار تاریخی جمعه بازار جویبار برگزار می‌شود.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، کباب و ماهی، به عنوان یکی از مهمترین غذا‌های سنتی مورد علاقه شمالی‌ها در محل جمعه بازار، فرصتی است برای هم معرفی غذا‌های سنتی و هم جذب مسافر و گردشگر در ایام پایانی تعطیلات نوروزی است.

از سوی دیگر "جمعه بازار" واقع در جویبار به عنوان بزرگترین بازار سنتی شمال کشور که سال‌ها اندر خم مشکلات و مسائل خاص قرار داشت اکنون با نگاه ویژه دولت چهاردهم و اولویت کاری مدیران این شهرستان برای بهره‌برداری از آن به عنوان یک جاذبه گردشگری منحصر‌به‌فرد باهدف توسعه اقتصادی در دستور کار قرار گرفته است.

جمعه‌بازار جویبار که یکی از قدیمی‌ترین بازار‌های محلی شمال ایران به شمار می‌آید هرچند که در کل سال حال و هوای خاصی دارد این بازار که مرداد ۱۴۰۲ با شماره ۲۰۴۷ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده، معمولا به عنوان یک جاذبه اجتماعی مورد توجه مسافران و گردشگران هم هست.

جمعه بازار در ابتدای ورودی شهر جویبار نزدیکی رودخانه سیاهرود و نزدیکی پل جمعه بازار جویبار (خشت پل) مربوط به دوره قاجار قرار دارد. بازاری تاریخی که بصورت هفتگی هر جمعه برپا می‌شود و قدمت آن به یک قرن می‌رسد.

اگر در روز جمعه به شهر جویبار بروید، در همان ابتدای ورودی شهر، می‌توانید کنار پل خشتی معروف جویبار، جمعه بازار را پیدا کنید. آنقدر ازدحام جمعیت در آن منطقه زیاد است که از دوردست‌ها نیز، جمعه بازار به چشم می‌خورد.

مسیر‌های متفاوتی برای رسیدن به جویبار و جمعه بازار دیدنی آن وجود دارد. این مسیر‌ها بسیار سرراست و بی دردسر شما را به مقصدتان می‌رسانند. یک راه این است که از سمت خط ساحلی بابلسر به سمت جویبار حرکت کنید. مسیر دوم از ساری حرکت می‌کنید و از چهارراه ساری به جویبار به سمت جویبار می‌روید و وارد جاده جویبار که می‌شوید علاوه بر دیدنی‌های این شهر و مخصوصا جمعه بازار آن لذت ببرید.

بازاری که علاوه بر رفع نیاز مردم آن منطقه، جاذبه‌ای فوق‌العاده برای این شهر به شمار می‌آید و هر آنچه که اراده کنید، مهیاست. برای خرید میوه‌جات، بد نیست بدانید که به صورت فصلی، تنوع میوه هم در جمعه بازار جویبار دیده می‌شود. مثلا در فصل پاییز، بیشتر میوه‌های پاییزه و یا در تابستان، میوه‌های بومی و تابستانه‌ی شمال کشور برای فروش عرضه می‌شوند.

در این ارتباط فرماندار جویبار روز یکشنبه در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: جمعه بازار جویبار یکی از قدیمی‌ترین بازار سنتی شمال ایران دارای قدمتی بیش از ۲۰۰ سال است که محلی است برای داد و ستد کالا‌های مورد نیاز بومیان منطقه که با رونق آن طی دو دهه گذشته مورد استقبال بسیاری از مسافران و گردشگرانی از سراسر کشور و حتی گردشگرانی از کشور‌های خارجی می‌باشد که بار‌ها نیز در رسانه‌های بین المللی مورد توجه قرار گرفت.

محمد مدانلو افزود: مهمترین جذابیت جمعه بازار برای مسافران، رسته کبابی است که بیش از ۵۰ غرفه در طی بیش از نیم قرن انواع کباب متنوع و البته خوشمزه را به صورت سنتی عرضه می‌گردد که اتفاقا مورد استقبال قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: جویبار بزرگترین مرکز تولید و استحصال آبزی پروری مازندران و همچنین تکثیر و تامین خاویار می‌باشد که پنج مزرعه با تولید سالانه ۳ هزار تن گوشت ماهی اوزون برون و ۴۵ تن خاویار، این شهرستان را به قطب صنعت شیلات کشور تبدیل نموده ضمن اینکه پنج شرکت تعاونی پره صیادی، و ۱۶ قفس پرورش ماهی قزل نیز در سواحل دریای جویبار زمینه تولید سالانه ۷۰۰ تن گوشت ماهی را فراهم می‌کند.

فرماندار جویبار اضافه کرد: به همین دلیل ما در این جشنواره ضمن معرفی ظرفیت‌های مربوط به صنایع دستی، محصولات تولید کنندگان خانگی و همچنین ارایه تصویری جهت شناساندن صنعت آبزی پروری جویبار در راستای گسترش اقتصاد دریا محور هستیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار