آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۶۵۰۹

بهره‌برداری از مراتع مازندران در فصل گل‌دهی و بذردهی گیاهان ممنوع شد

مدیرکل منابع طبیعی مازندران-نوشهر گفت: به‌منظور حفظ گونه‌های گیاهی، بهره‌برداری غیرمجاز از مراتع در زمان گل‌دهی و بذردهی ممنوع است.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، مهرداد خزایی‌پول روز دوشنبه در حاشیه نشست شورای کشاورزی مازندران در نوشهر با اشاره به خشکسالی‌های اخیر و اهمیت حفظ پوشش گیاهی مراتع، اظهار کرد: در راستای سیاست‌های سازمان منابع طبیعی کشور و به استناد قوانین مرتبط، هرگونه بهره‌برداری غیرمجاز از محصولات مرتعی در فصل گل‌دهی و تولید بذر ممنوع است.

وی افزود: برداشت محصولات فرعی مجاز مراتع نیز باید مطابق با ضوابط ابلاغی صورت گیرد، در همین راستا، از روستاییان و بهره‌برداران قانونی مراتع درخواست می‌شود تا در حفظ این منابع طبیعی ارزشمند همکاری کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-نوشهر تأکید کرد: تعامل دادستان‌ها و نیروی انتظامی شهرستان‌ها با منابع طبیعی یک ضرورت انکارناپذیر است تا بتوان از تخلفات احتمالی در این زمینه جلوگیری کرد.

استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.

برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند. در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.

مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد، ظرفیت این شرایط در حالی است که تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالش‌های مهم این استان محسوب می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار