آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۷۰۲۲

تالاب بین‌المللی گاوخونی اصفهان همچنان بحرانی است

معاون محیط زیست طبیعی اصفهان گفت: تالاب گاوخونی در رهاسازی‌های موقت زاینده‌رود، حقابه‌ای دریافت نکرده و همچنان در وضعیت بحرانی است.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، حسین اکبری معاون محیط زیست طبیعی اصفهان گفت: در رهاسازی آبی که اخیرا برای کشاورزی شرق اصفهان انجام شد به‌دلیل محدودیت های شدید ذخایر سد زاینده‌رود و خشکسالی، حقابه‌ای برای محیط زیست لحاظ نشده است.

وی افزود: هم اکنون سطح تالاب گاوخونی صد درصد خشک و تنها بخش ورودی رودخانه زاینده‌رود به تالاب در حد لکه های محدود با مقدار بسیار ناچیزی از پساب و زهاب‌ کشاورزی مرطوب است.

معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان تاکید کرد: با توجه به اینکه بارش های موثر بهاری نیز در شرق اصفهان اتفاق نیفتاده و روان‌آب و سیلاب‌های سطحی که به گاوخونی برسد وجود نداشته، وضعیت کلی تالاب کاملا خشک و بحرانی است.

اکبری گفت: پیگیری‌های لازم برای تخصیص و تأمین حقابه‌های محیط زیستی متناسب در طول سال به‌صورت مکتوب و در سطوح ملی و استانی انجام شده است که مستندات آن وجود دارد.

وی افزود: مطالبه اداره کل محیط زیست استان اصفهان این است که در هر سال آبی، حقابه محیط زیستی در جداول منابع و مصارف زاینده رود پیش بینی شود تا متناسب با ذخایر سد زاینده رود و میزان بارش‌ها، آب رهاسازی بشود.

اکبری تاکید کرد: احیای زاینده رود و تالاب گاوخونی نیازمند یک کار چند وجهی است چراکه این موضوع ابعاد مختلف و پیچیده‌ای را در بر می‌گیرد.

وی افزود: برای رسیدگی به این موضوع به هم‌افزایی و همکاری منظم بین بخشی نیاز است تا بتوان گام‌ها را یکی پس از دیگری در جهت احیای رودخانه زاینده رود و تالاب گاوخونی برداشت.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان تصریح کرد: احیای زاینده رود نیازمند اولویت بخشی به حق‌آبه‌های زیست محیطی در وزارت نیرو و عزم ملی در این زمینه است.

اکبری با بیان اینکه شرایط بارشی سال زراعی جاری در کل حوضه آبریز زاینده رود خوب نبود و در سطح استان اصفهان خشکسالی شدیدی حکمفرماست، ادامه داد: این شرایط ذخایر سد زاینده رود را نیز به حداقل رسانده است.

وی تصریح کرد: کسری سد زاینده‌رود بسیار زیاد است و جبران کردن آن با بارندگی‌ها در حالی که به فصل گرما و شدت گرفتن تبخیرها نیز نزدیک می‌شویم بسیار دشوار خواهد بود.

اکبری با بیان اینکه بارش ها از ابتدای سال آبی جاری (مهر ۱۴۰۳) تا این لحظه بسیار کم بوده و نسبت به سال قبل و میانگین دراز مدت، روند کاهشی داشته است، گفت: شرایط سختی به لحاظ آبی در پیش است و مدیریت آن به برنامه‌ریزی ویژه نیازمند است.

وی اظهار امیداری کرد که در فصل بهار شاهد بارندگی اثربخش در حوضه زاینده رود باشیم تا بخشی از کسری ذخائر سد و تنش‌های آبی جبران شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار