
ایران جایگاه خوبی در مبارزه با مواد مخدر در دنیا دارد

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حسین ذوالفقاری دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور عصر روز گذشته در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر استان قم که در سالن جلسات استانداری قم برگزار شد، بیان کرد: باید مسیر طی شده برای مبارزه با مواد مخدر را مورد توجه قرار دهیم، کار با جدیت دنبال شود تا به نتیجه برسد.
وی ادامه داد: پس از جنگ تحمیلی، حضرت امام (ره) فرمودند، در کشور مسالهای مهمتر از مبارزه با مواد مخدر وجود ندارد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب نیز در چند سال گذشته، شخصا جلسههای اجرایی مربوط به آسیبهای اجتماعی را به عهده گرفتند، و با حضور مسئولان نظام در سطح عالی برگزار کردند.
وی در ادامه آسیبهای اجتماعی را معلول عوامل متعددی دانست و گفت: این آسیبها اگر کنترل نشود و بهبود پیدا نکند، منجر به پیدایش آسیبهای دیگری میشود، یک فرد معتاد فقط معتاد نیست.
وی ابراز کرد: در سال ۱۴۰۳، با جمعآوری معتادان متجاهر، آمار سرقتها، به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کرد.
ذوالفقاری با ذکر این نکته که نباید به کارهایی که تاکنون در بحث مبارزه با مواد مخدر انجام دادهایم بسنده کنیم، گفت: طبق دستور رهبر معظم انقلاب، هر اقدامی که در این زمینه انجام شده، باید ۱۰۰ برابر افزایش یابد.
وی افزود: طبق گزارش سازمان ملل متحد و تجربههایی که از کشورهای مختلف به دست آمده است، ایران از نظر مقابله و همچنین اقدامهای کارشناسی، جز پیشروترین کشورها در مبارزه با مواد مخدر به شمار میآید.
ذوالفقاری با اشاره به این نکته که میخواهیم کمپهای ترک اعتیاد را به عنوان دهکده امید و زندگی توسعه دهیم بیان کرد: باید به شرایطی دست پیدا کنیم که این چرخه معیوب متوقف شود.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور همچنین با تاکید بر اهمیت اشتغال افراد بهبود یافته از اعتیاد گفت: افراد باید پس از مراحل غربالگری، سَمزدایی، درمان، مهارتآموزی و توانمندسازی از نظر روانی و فیزیکی وارد مرحله جدیدی شوند.
وی در ادامه افزود: باید در مراکز ترک اعتیاد، فضای لازم برای تفریح، ورزش و اشتغال را در نظر بگیریم و بستر مورد نیاز جهت ماندگاری غیرالزامی افراد در این مکانها و بازگشت مجدد آنان به زندگی را فراهم کنیم.
دبیرکل مبارزه با مواد مخدر با اشاره به این مطلب که استفاده از داروهای تولید شده با فنآوری نانو، تحول و انقلابی را در حوزه درمان اعتیاد ایجاد میکند خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی اطلاعات دقیقی در این زمینه دارد که میتواند در اختیار شورای مبارزه با مواد مخدر قرار دهد.
ذوالفقاری رفع نیازمندیهای دارویی جهت درمان معتادن، در چارچوب قانون و کنوانسیونهای بینالمللی را از اولویتهای کاری ستاد مواد مخدر دانست و گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز خواستار این بوده که یک تدبیر عالمانهای صورت بگیرد.
وی همچنین کمپ ترک اعتیاد کرامت قم را از الگوهای موفق ترک اعتیاد در کشور ذکر کرد و گفت: با استفاده از ظرفیتهای استانی و ملی، قرار است این مرکز را در چهار استان به وضعیت کاملی برسانیم تا استانهای دیگر هم از این الگو استفاده کنند.