آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۸۲۵۲

افتتاح اولین مرکز تخصصی آموزش هوش مصنوعی در استان یزد

نخستین مرکز تخصصی آموزش هوش مصنوعی استان یزد راه اندازی شد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزای دانشجو، محمدحسین طالبی رئیس سازمان جهاد دانشگاهی استان یزد در این مراسم که صبح امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ با حضور معاون فرهنگی جهاددانشگاهی کشور، مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاون سازمان مدیریت استان در محل این مرکز برگزار شد، با اشاره به ظرفیت‌های هوش مصنوعی در جهت رفع نیاز‌های مختلف مجامع، استفاده از این ابزار را فرصتی مغتنم برای ارتقای بهره‌وری در بخش‌های گوناگون با توجه به محدودیت منابع و زیرساخت‌ها در راستای رفع مشکلات کشورمان دانست.

وی افزود: جهاددانشگاهی استان یزد، این مرکز که نخستین در استان یزد است را در راستای رسالت‌ها و اهدافی که در جهت همکاری‌های خود در سطح استانی و ملی دنبال می‌کند طی بازه‌ی سه‌ماهه راه اندازی کرده است. این مرکز دو رویکرد شامل «آموزش در سطوح مختلف» و «توسعه مدل‌ها» را در دستور کار دارد.

طالبی با تاکید بر این که مرکز مذکور تلاش دارد صفر تا صد هوش مصنوعی را مورد اهتمام قرار دهد، گفت: در همین راستا نیز با برخی از اساتید هوش مصنوعی در خارج کشور نیز در ارتباط هستیم و رایزنی‌هایی نیز با برخی از آنها در زمینه ممیزی بخش انرژی از طریق هوش مصنوعی دنبال می‌کنیم.

رئیس جهاددانشگاهی استان در پایان اظهار کرد: سازمان جهادددانشگاهی استان یزد در کنار ظرفیت‌های فراوانی که در اختیار دارد، از پتانسیل دانشگاه علم و هنر با بیش از ۹ هزار دانشجو نیز بهره‌مند است و در حوزه هوش مصنوعی نیز اخیراً پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد هوش مصنوعی را اخذ کرده است.

جهاددانشگاهی عمود خیمه و معین استان در هوش مصنوعی

علیرضا کلانتر معاون فرهنگی جهاددانشگاهی کشور نیز ضمن ستایش این اقدام جهاددانشگاهی یزد، سه ماموریت مهم دانشگاه را «تولید دانش»، «انتقال دانش» و «بهبود زندگی و زیست جمعی» ذکر کرد و گفت: اگر این سه ماموریت دانشگاه و در ذیل آن تعریف جهاددانشگاهی را مورد اهتمام قرار دهیم، متوجه خواهیم شد که اقدام امروز جهاددانشگاهی در همین راستا و مبتنی بر ظرفیت‌های این مجموعه است.

وی با اشاره به سبقه بالای جهاددانشگاهی در حوزه تولید و انتقال دانش در سطح کشور، گفت: هر چند این مرکز ذیل مجموعه آوزش جهاددانشگاهی استان یزد شکل گرفته ولی در صورت همراهی استان می‌تواند به خانه هوش مصنوعی در یزد تبدیل شود.

کلانتر گفت: جهاددانشگاهی نه تنها در حوزه تولید دانش و انتقال آن نقش‌آفرینی داشته، بلکه در تقویت شبکه دانش و آموزش کشور اقدامات موثری را صورت داده است و می‌توان بهبود شرایط زندگی را نیز که هوش مصنوعی ابزاری موثر برای تحقق آن است، از جهاددانشگاهی انتظار داشت.

وی با بیان این که هوش مصنوعی در بسیاری از حوزه‌های مبتلا به کشور مانند محیط زیست، علاوه بر بسیج منابع می‌تواند راهگشا باشد، عنوان کرد: خوشبختانه توانمندی‌های جهاددانشگاهی در حوزه‌هایی مانند پزشکی، فنی و مهندسی و حتی حوزه‌های فرهنگی بر همگام مبرهن است و امروز جهاددانشگاهی در استان یزد پیشتاز در حوزه هوش مصنوعی با تکیه بر ظرفیت‌های خود شده که اتفاقی مبارک و میمون است.

این مسئول در پایان با اشاره به این که جهاددانشگاهی کشور نیز قطعاً در حوزه هوش مصنوعی به زودی نوید‌های جدیدی را در سطح کشور ارائه خواهد کرد، ابراز کرد: جهاددانشگاهی باید ضمن پرهیز از اقدامات موازی با سایر دستگاه‌ها و بخش‌ها، به عنوان عمود خیمه و معین استان در حوزه هوش مصنوعی اقدام کند.

هوش مصنوعی ابزاری برای ارتقای بهره‌وری و رفاه اجتماعی

جعفر رحمانی شمسی معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد نیز در این مراسم افتتاح اظهار کرد: رفاه جامعه از مسیر رشد اقتصادی می‌گذرد و برای تحقق رشد اقتصادی نیازمند سرمایه‌گذاری هستیم که در شرایط کنونی و با توجه به محدودیت‌هایی که در این رابطه وجود دارد، ارتقای بهره‌وری می‌تواند نقش راهی میان‌بر را ایفا کند و هوش مصنوعی ابزاری مطلوب و مناسب برای این مهم محسوب می‌شود.

وی با اشاره به رقابت کشور‌ها با ارتقای بهره‌وری در صنایعی مانند کاشی و سرامیک که از ظرفیت‌های استان یزد نیز به شمار می‌رود، گفت: خوشبختانه استان یزد از منابع انسانی خوبی برخوردار است و می‌تواند با آموزش موضوعاتی مانند هوش مصنوعی، از این منابع در جهت توسعه و ارتقای عملکرد بخش‌های بهره‌گیری مناسبی داشته باشد.

رحمانی در انتها خاطرنشان کرد: اگر استان یزد بخواهد در حوزه هوش مصنوعی سرآمد کشور شود، نیاز است تا از ظرفیت تمام بخش‌ها و ابزار‌های در دسترس خود برای این مهم بهره بگیرد و این موضوع مستلزم همدلی و هم افزایی همه بخش‌هاست.

ایجاد و توسعه زیست‌بوم هوش مصنوعی در استان یزد

اکرم فداکار مدیر کل فناوری اطلاعات و ارتباطات استان هم در بخش پایانی این مراسم با اشاره به رسالت‌های جهاددانشگاهی و فعالیت‌های چند وجهی این نهاد، اظهار کرد: در استان یزد به دنبال ایجاد و توسعه زیست‌بوم هوش مصنوعی هستیم و این زیست بوم می‌تواند منجر به تعامل و همراهی همه بخش‌ها در جهت تحقق اهداف و ماموریت‌های کلان شود.

وی ابراز امیدواری کرد که نظر به محدودیت منابع در استان، این مرکز بتواند ضمن تعیین دقیق ماموریت خود در این زیست بوم، نقش آفرینی موثری در این باره داشته باشد.

فداکار در پایان عنوان کرد: امیدواریم علاوه بر توسعه زیست بوم هوش مصنوعی در استان، بتوانیم طی سال‌های آتی در چهار لایه زیرساخت، داده، مدل و کاربرد در ذیل این ابزار قدرتمند، اقدامات قابل توجه و الگو‌های موفقی را در سطح ملی معرفی کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار