آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۸۹۴۳

کاهش ۵۰ درصدی تولید گندم در کهگیلویه و بویراحمد / تاکید بر ممنوعیت خروج گندم از استان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به خسارت خشکسالی به محصولات کشاورزی گفت: پیش‌بینی می‌شود تولید گندم در سال زراعی ۱۴۰۳_۱۴۰۴ کاهش ۵۰ درصدی داشته باشد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، سید علی معتمدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در جلسه برنامه‌ریزی برای برداشت گندم گفت:در سال گذشته ۲۲۰ هزار تن تولید گندم در استان تولید شد که با توجه به کمبود بارش ها و خشکسالی پیش بینی امسال ۱۳۳ هزار تن تولید گندم آبی و دیم داشته باشیم که ۹۰ هزار تن خسارت خشکسالی است و پیش بینی می‌شود با یک کاهش ۵۰ درصدی روبرو خواهیم شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه وبویراحمد افزود: در سال گذشته ۵۱ تن جو تولید داشتیم که امسال پیش بینی می‌شود ۳۶ هزار تن برداشت داشته باشیم که ۱۵ هزار تن کاهش تولید داریم.

وی بیان کرد: میزان تولید کلزا در سال گذشته ۹۱۰ تن در ۸۹ هکتار بوده که امسال در سطح ۳۷ درصد و ۵۷ درصدی کاهش را در تولید کلزا خواهیم داشتوی با بیان اینکه ۳۴ هکتار کشت قراردادی چغندر قند در منطقه دشت روم بود که هفته پیش انجام گرفت، گفت: میزان بیمه محصولات کشاورزی از ۵۰ هزار هکتار سال قبل به ۹۸ هزار هکتار یعنی ۷۰ درصد افزایش بیمه محصولات کشاورزی داشتیم.

معتمدی گفت: سال گذشته ۸۰ هزار و۵۰ تن گندم سیلویی و ۱۱ هزار تن گندم بذری خریدار شده و پیش بینی امسال خرید ۵۷ هزار ۵۰۰ تن گندم سیلیویی است.

این مسئول با بیان اینکه ۳۵ درصد گندم تولیدی به مصرف کشاورزان و خانواده های انها می رسد، افزود: برای امسال ۸ مرکز خرید و ۳۵۰ دستگاه کمباین نیاز است که ۲۷۸ کمباین خارج استان و از استان های فارس تامین می‌شودرئیس یس سازمان جهاد کشاورزی گفت:قیمت هر کیلو گندم ۲۰/۵۰۰ هزار تومان و با در نظر گرفتن هزینه بار ۲۴ هزار تومان در نظر گرفته شده است.

سید احسان عسکری، معاون اقتصادی استانداری در این جلسه گفت:گندم را ما یک زراعت میدونیم که بخشی از درامد کشاورزان و امنیت غذایی مردم استاگه کشوری دستش کوتاه بشه از گندم امنیت غذایش کاهش پیدا می.کند پس اهمیت بسیار زیادی در کشور ما دارد.

وی با بیان اینکه به همین خاطر به هیچ عنوان نباید اجازه دهیم گندم از استان خارج شود، افزود: بخش عظیمی از گندم ما در حاشیه است وجود یک مرکز خرید در مرزها ضروری است.

معاون اقتصادی استانداری ادامه داد: تیم کارشناسی متشکل از جهاد کشاورزی، شرکت غله و‌تعاون روستایی از مراکز خرید پیشنهادی در سطح استان بازدید کنند، ضمن اینکه مراکز خرید بنستان و پاتاوه راه‌اندازی شود.

عسکری خاطرنشان کرد: در ایام خرید گندم به شدت نظارت‌ها را افزایش دهیم و اگر تخلفی شکل گرفت با همه از جمله مدیران برخورد خواهد شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار