
ویژگیهای جشنواره پانزدهم خلیجفارس؛ توزیع جغرافیایی و تقویت بخش مردمی
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، فرخنده جلالی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان عصر دوشنبه در نشست خبری رونمایی از پوستر پانزدهمین جشنواره خلیج فارس، با تأکید بر اهمیت مستندسازی در کنار بخشهای هنری، از آغاز برنامههای این جشنواره در استان خبرداد.
وی در این نشست، رسانهها را به عنوان ارکان مؤثر در حفظ هویت خلیج فارس معرفی کرده و گفت: اگر در سالهای گذشته، نام و هویت خلیج فارس در برابر هجمههای خارجی محفوظ مانده، نتیجه همراهی اصحاب رسانه و آگاهیبخشی آنها بوده است.
جلالی از برگزاری جشنواره در پنج بخش علمی-پژوهشی، فرهنگی، مطبوعاتی، هنری-سینمایی و مردمی خبرداد و افزود: این جشنواره در شهرهای بستک، بندرلنگه، بندرعباس، حاجیآباد، جاسک، جزیره هرمز و بوموسی برگزار خواهد شد.
وی برنامههای افتتاحیه جشنواره را با تجلیل از استاد احمد حبیبی در بستک و برگزاری نشستهای تخصصی در دیگر شهرهای استان معرفی کرد.
رونمایی دو اثر مهم در روز ملی خلیج فارس
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان همچنین از رونمایی دو اثر مهم در روز ملی خلیج فارس(۱۰ اردیبهشت) خبر داد و عنوان کرد: «کتاب منابع آلمانی درباره تاریخ صفویه» و مجموعه ۴۰ سند تاریخی گردآوری شده توسط دکتر کاظم امیدی بهعنوان اسناد مهم خلیج فارس، در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
جلالی همچنین به جشنوارههای هنری اشاره کرد و از برگزاری جشنواره ملی موسیقی نواحی با حضور ۳۶ گروه از ۲۴ استان کشور در بندرعباس، از ۵ تا ۸ اردیبهشت، خبرداد و افزود: شش گروه از هرمزگان نیز در این جشنواره حضور خواهند داشت، جشنواره موسیقی بیکلام و جشنواره فیلم ۱۲۰ ثانیهای نیز از دیگر برنامههای این دوره جشنواره است که آثار آن از طریق پلتفرمهای دیجیتال پخش خواهد شد.
وی در ادامه از راهاندازی دفتر خلیج فارس و دریای مکرانشناسی در بندرعباس با حمایت استاندار و مرکز ایرانشناسی خبرداد و گفت: این دفتر به مرکزی پژوهشی و هویتی برای خلیج فارس بدل خواهد شد، همچنین اختتامیه جشنواره با سفر دریایی فرهنگی به جزیره هرمز و پاسداشت شهدای خلیج فارس همراه خواهد بود.
جلالی در پایان بر اهمیت جشنوارههای فرهنگی و هنری برای معرفی ظرفیتهای هرمزگان تأکید کرد و خاطرنشان کرد که تمام برنامهها بهصورت زنده از طریق پلتفرمهای دیجیتال پخش خواهد شد
افزایش مشارکت مردمی با همافزایی رسانهها و فضای مجازی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان، در پاسخ به پرسش خبرنگار «دانشجو» درباره چگونگی افزایش مشارکت مردم در پانزدهمین جشنواره ملی و بینالمللی خلیجفارس، اظهار کرد: تمام آیتمهای جشنواره پانزدهم از طریق سایت رسمی جشنواره، صفحه اینستاگرام و همچنین صفحات مجازی علاقهمندان در حوزههای مختلف، با مردم به اشتراک گذاشته میشود، بهعنوان نمونه همکاران ما در بخش علمی-پژوهشی از روزهای گذشته تولید محتوا را آغاز کردهاند.
وی ادامه داد: در حوزه توزیع این محتواها از رسانهها نیز درخواست همکاری داریم. از جمله از رسانه شما میخواهیم علاوه بر محتوایی که خودتان تولید میکنید؛ در بازنشر محتواهای دبیرخانه جشنواره نیز همراه باشید، این همکاری یکی از ابعاد ارتباط ما با جامعه رسانهای است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان افزود: بخش دیگری از مشارکت نیز به برنامههای میدانی مربوط میشود؛ از جمله جشنهای مردمی و اجراهای موسیقی نواحی که برای آنها برنامهریزی شده و میتواند نقش مهمی در جذب و مشارکت مردم داشته باشد.
توزیع جغرافیایی و تقویت بخش مردمی؛ از ویژگیهای جشنواره پانزدهم خلیجفارس
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان درباره ویژگیهای جدید پانزدهمین جشنواره ملی و بینالمللی خلیجفارس گفت: در این دوره تلاش کردیم بخش علمی جشنواره را با برجستگی و تأکید بیشتری دنبال کنیم، در سالهای گذشته برنامههای جشنواره عمدتاً در بندرعباس و جزیره هرمز متمرکز بودند؛ اما امسال توزیع برنامهها در شهرستانهای مختلف استان یکی از مزیتهای مهم این دوره به شمار میرود.
وی تأکید کرد: تقویت بخشهای مردمی از دیگر امتیازات جشنواره پانزدهم است، بسیاری از برنامهها تلاش کردهاند خود و محتوای تولیدیشان را از طریق شبکههای اجتماعی یا اجرای میدانی، مستقیماً در اختیار مردم قرار دهند؛ در بخش موسیقی نیز این ارتباط چهرهبهچهره و مشارکت عمومی نمود بیشتری خواهد داشت.