
استاندار: ظرفیتهای معدنی مازندران در توسعه استان نادیده گرفته شدهاند

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، مهدی یونسی رستمی روز چهارشنبه در جلسه شورای معادن مازندران به وجود معادنی نظیر فلورین، زغالسنگ، شن و ماسه، روی، سیلیس، سنگهای زینتی و مرمریت در این استان اشاره کرد و گفت: معدن یکی از زیرساخت های اصلی رشد اقتصادی در استان محسوب می شود و باید در حوزه معادن سیاست گذاری های مناسبی را انجام بدهیم.
وی با توضیح این نکته که نگرش نوینی در فعالیتهای معدنی در مازندران به وجود آمد و باید با حمایت دولت از سرمایه گذاران از این ظرفیت استفاده شود، ادامه داد: در حالی که میانگین اکتشاف معدنی در جهان ۶ درصد است اما متوسط اکتشاف در مازندران کمتر از یک درصد است که باید به سمت اکتشاف فلزات کمیاب مانند فلورین، سیلیس، روی، مس و طلا برویم.
استاندار مازندران به وجود ۱۲ نوع ماده معدنی در مازندران اشاره کرد و توضیح داد: ماده معدنی فلورین در مازندران با پیش بینی ذخیره ۲۳۰ هزار تن که برابر با هشت درصد ذخیره کشور است، ظرفیتی مهم بریا سرمایه گذاری است.
یونسی رستمی به کیفیت بالای فلورین مازندران با خلوص ۸۰ درصد به عنوان یک ظرفیت بالای سرمایه گذاری اشاره کرد و گفت: اگرچه سرمایهگذاری سنگین برای اکتشاف در این بخش نیاز است، اما توجیه اقتصادی مناسبی بریا استان و کشور دارد.
نماینده عالی دولت در مازندران مهمترین کاربرد ماده معدنی فلورین را کمک برای واحد های صنعتی از جمله ذوب آهن عنوان کرد و افزود: از آن جایی که این ماده معدنی در زیر زمین و به صوتر رگه ای وجود دارد، نیازمند سرمایه گذاری هنگفتی است.
وی به وجود ماده معدنی سیلیس به عنوان دیگر ظرفیت معدنی استان مازندران اشاره کرد و توضیح داد: وجود ذخیره ۱۴ میلیون تنی سیلیس که برابر با ۲۰ درصد ذخیره کشور است، می تواند در اختیار سرمایه گذران قرار بگیرد.
یونسی رستمی به وجود معادن طلا در مناطق صعبالعبور مازندران نیز اشاره کرد و بیان کرد: سرمایهگذاری سنگینی برای اکتشاف نیاز است.
وی به اهمیت استفاده از ژیوفیزیک هوایی برای اکتشافات معادن در مازندران اشاره کرد و گفت: کمبود منطقه ای معادن شن و ماسه در مازندران به خصوص در مرکز استان از دیگر دغدغه ها است که در حال رفع این مشکل برای مردم شهرستان ساری و شرق استان هستیم.
استاندار مازندران با اظهار این که ما شرمنده مردم هستیم و همواره کم کاری ها سبب انباشته شدن مشکلات زیادی در استان شده است، گفت: امروز باید با تعامل و همکاری همه جانبه چالش های احصا شده را حل و فصل کنیم.
طبق آمار اداره کل صنعت، معدن و تجارت مازندران از مجموعه ۲۰۸ معدن استان، اکنون ۱۴۸ معدن فعالیت دارند که طبق برنامه توسعه هفتم باید به رشد ۱۳ درصدی فعالیت های معادنی برسیم که مهمترین برنامه استان هم سرمایهگذاری در بخش اکتشاف است.