
زمینهای دانشگاه سرمایه آیندگان است، نه محل ساخت دپو و پارکینگ قطار

به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، بیژن عبداللهی رئیس دانشگاه خوارزمی ظهر امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه اعلام کرد: این دانشگاه با قدمتی بیش از یک قرن، بهرغم محدودیتهای مالی، مسیر برنامهمحوری و بهرهوری را در پیش گرفته است.
وی با تأکید بر نقش برنامهریزی پیش از بودجهبندی گفت: سال گذشته برای نخستین بار برنامه عملیاتی سال آینده پیش از پایان سال تدوین شد و بودجهها بر اساس این برنامه به واحدها تخصیص مییابد.
عبداللهی همچنین از احیای پروژههایی خبر داد که سالها در رکود بهسر میبردند، از جمله «برج آموزشی ۱۵ طبقه در تهران» و «خوابگاه متأهلین در کرج» که عملیات اجرایی آنها از سال جاری آغاز شده است.
با این حال، نکته قابل توجه سخنان او، ترکیب بودجهای دانشگاه بود؛ جایی که اعلام کرد بیش از ۹۹ درصد بودجه از محل اعتبارات دولتی تأمین میشود و حدود ۹۶ درصد آن صرف پرداخت حقوق کارمندان و اعضای هیئت علمی میشود.
وی گفت: در چنین شرایطی، برای فعالیتهای عمرانی و علمی باید از خلاقیت مدیریتی و حذف فرآیندهای زائد استفاده کرد.
عبداللهی همچنین از فعالسازی سیستم «مدیریت نظارت» برای پایش عملکرد برنامهها خبر داد و در بخش دیگری از سخنانش، بر اهمیت نگاه بلندمدت به دانشگاهها بهعنوان داراییهای مولد تاکید کرد. به گفته او، دانشگاهها باید به جای صرف بودجه، سرمایهساز باشند.
وی ضمن گلایه از تخصیص زمینهای دانشگاه به طرحهایی مانند دپوی قطار شهری و تعریض خیابان گفت: «اگر امروز به نیاز شهر پاسخ دهیم، فردا با کمبود فضا برای پژوهش، نوآوری و توسعه آموزش عالی مواجه میشویم.»
عبداللهی با اشاره به رتبه اول دانشگاه خوارزمی در علوم تربیتی و حمایتهای دانشجویی در بخش تغذیه و خوابگاه، ابراز امیدواری کرد سال جدید، سالی کمچالشتر برای دانشگاه باشد.
وی با اشاره به اهمیت حفظ داراییهای دانشگاهها عنوان کرد: دانشگاهها نهفقط مراکز آموزشی که مولد سرمایههای ناملموس کشور هستند. زمینهای دانشگاهی داراییهایی ملیاند که باید در مسیر توسعه علمی و تولید دانش استفاده شوند.
وی با بیان اینکه در سالی که مزین به "سرمایهگذاری برای تولید" شده است، دانشگاهها میتوانند نقش کلیدی در تولید سرمایههای نرمافزاری و انسانی ایفا کنند، افزود: باید نگاهها از استفاده آنی و زودگذر به نگاه بلندمدت تغییر کند. زیرساختهای دانشگاهی باید برای ۵۰ تا ۵۰۰ سال آینده طراحی و حفظ شوند.
عبداللهی با اشاره به برخی فشارها برای واگذاری زمینهای دانشگاه خوارزمی جهت ساخت زیرساختهای شهری مانند پارکینگ قطار گفت: این زمینها متعلق به مردم و آیندگان است، نه رئیس دانشگاه یا مسئولان اجرایی. تصمیمگیری درباره آنها باید با اجماع، شفافیت و قانعسازی جامعه دانشگاهی باشد.
رئیس دانشگاه خوارزمی همچنین به بدعهدیهای شهرداری کرج در قبال تفاهمنامههای قبلی با دانشگاه اشاره کرد و گفت: با وجود واگذاری حدود ۸ هکتار از زمینهای دانشگاه، تعهدات شهرداری در قبال اختصاص فضای تجاری، فرهنگی و اداری عملیاتی نشده است.
عبداالهی با انتقاد از فشارهای شهرداری بر دانشگاه برای پرداخت بدهیها بیان کرد: دانشگاه مکانی برای تولید علم است، نه میدان بدهبستان مالی یا جریمههای شهرداری.