جلوگیری از کوچک شدن سفره دانشجویان با الگوی نوین تغذیه دانشجویی/ یارانههای دانشجویی حذف نمیشود
حسین امامعلی پور مسئول اجرای الگوی نوین تغذیه دانشجویی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص الگوی نوین تغذیه دانشجویی گفت: متاسفانه شما در جریان هستید که بعد از پخش شایعهای مبنی بر حذف یارانه تغذیه از طرف دولت، این موضوع به طرح الگوی نوین تغذیه ارتباط داده شد. در واقع، برخی گمان کردند که هدف این است که بخش خصوصی وارد شود و در نتیجه یارانهها حذف شوند و همه چیز خصوصیسازی شود.
وی در ادامه بیان کرد: اما این یک سوءتفاهم است. واقعیت این است که وقتی از تغذیه دانشجویی صحبت میکنیم، دو بخش اصلی داریم یکی رستورانهای دولتی و دیگری رستوران های مکمل که در کنار رستورانهای دولتی ایجاد میشود. در این رستوران های مکملی، تنوع و رضایت دانشجو مد نظر است، اما این به معنی حذف رستورانهای دولتی یا تغییر کمکهزینه تغذیه نیست.
امامعلی پور گفت: ما به دانشگاهها توصیه کردهایم که این طرح باید بهگونهای اجرا شود که کمکهزینه تغذیه بهطور دقیق کارشناسی شود و مبلغ آن مناسب باشد. اما در عین حال، هدف این نیست که یارانه تغذیه حذف شود. بلکه ما میخواهیم رستورانهای دولتی ارتقا پیدا کنند و در عین حال رقابت بین رستورانهای دولتی و مکمل به کیفیت غذا کمک کند.
وی در ادامه بیان کرد: یکی از مشکلات ما این است که برخی فکر میکنند وقتی از مدیریت هزینه صحبت میکنیم، هدف کاهش کیفیت غذا یا کوچک کردن سفره دانشجویی است، در حالی که اصلاً اینطور نیست. ما میخواهیم کیفیت غذا بهبود یابد و در صورت نیاز، هزینهها نیز افزایش پیدا کند.
امامعلی پور خاطرنشان کرد: در این طرح، هدف این است که بخشی از هزینههای تغذیه دانشجویی به بخش خصوصی منتقل شود و این انتقال هزینه بهصورت تدریجی و حسابشده انجام شود. همچنین باید توجه داشت که مبلغ یارانه در واقع نباید ثابت بماند و ممکن است بسته به وضعیت دانشگاه، تغییر کند. برخی فکر میکنند وقتی از یارانه صحبت میکنیم، منظور ما یک مبلغ ثابت است، اما اینطور نیست.
وی در ادامه بیان کرد: یکی از اهداف اصلی این طرح این است که دانشجویان کمبرخوردار هم بتوانند از غذای دانشگاه استفاده کنند. در این طرح، حتی دانشجویی که کمکهزینه دریافت میکند، میتواند از وعدههای غذایی مختلف مانند صبحانه، ناهار یا شام استفاده کند و هیچ کسی متوجه نمیشود که او نیاز به کمک دارد. این طرح بهگونهای طراحی شده که دانشجو نیاز به بیان مشکلات مالی خود نداشته باشد و تغذیه مناسب دریافت کند.
مسئول اجرای الگوی نوین تغذیه دانشجویی گفت: در نهایت، بهطور کلی، هدف ما این است که سفره دانشجویان کوچک نشود و همه دانشجویان، اعم از کمبرخوردار یا غنی، بتوانند از غذای باکیفیت و متنوع بهرهمند شوند. این طرح بهگونهای است که دانشجویان نیازی به ابراز نیاز مالی خود نخواهند داشت و همچنان غذای خوب و مناسب خواهند داشت.