آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۱۸۴۸

برنامه‌های پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم در حفظ مالکیت فکری حوزه هوش مصنوعی

محمدحسین ایمانی‌خوشخو، رئیس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی از برنامه‌های این پارک درباره حفظ مالکیت فکری در حوزه هوش مصنوعی خبر داد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمد حسین ایمانی خوشخو، رئیس پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی امروز در نشست خبری رویداد تخصصی هوش مصنوعی کیش آی‌ویژن که در محل این پارک برگزار شد گفت: طی سال‌هایی که پارک علوم فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی در ۵ سال فعالیت داشته در زمینه فناوری‌های نرم بوده است.

وی گفت: از آنجایی که هوش مصنوعی یک پدیده نوظهور نه در ایران بلکه در دنیا است اگر بخواهیم عقب نیفتیم باید فرصت‌هایی که این پدیده به وجود می آورد را عزیمت بشماریم. ما باید با ضرب‌الاجل و آمادگی بتوانیم با این مقوله مواجه شویم.

وی با بیان اینکه همه مقوله ها سه راس دارد که مردم، دست‌اندرکاران و حاکمیت را س های آن هستند، ادامه داد: در بخش حاکمیت وظیفه قانون گذاری مطدح است.من این انتقاد را دارم که دستگاه‌های مختلف که به قانونگذاری هوش مصنوعی مربوط میشوند (مثل مجلس، دولت، شورای انقلاب فرهنگی، شورای عالی فضای مجازی و ...) جدا کار می‌کنند یا با هم؟ ما سابقه خوبی از این دوگانگی ها نداریم. از این رو باید جلوی آلوده شدن موضوع هوش مصنوعی به این آفت را بگیریم تا سرعت کار کاهش پیدا نکند.ایمانی‌خوشخو اضافه کرد: همانطور که گفتم راس دوم مردم هستند که در حوزه هوش مصنوعی بدون توجه به دولت و حاکمیت کار خود را پیش میبرند چون حوصله منتظر ماندن برای قانون گذاری را ندارند.به نظر بنده،به هیچ وجه دولت نباید در قانون گذاری، حمایت و نظارت نباید وارد شود و اجرا کننده باشد.

وی ادامه داد: در حال حاضر هم ما به عنوان پارک ملی علوم با همکاری موسسه عصر جدید برنامه کیش آی‌ویژن را در حوزه هوش مصنوعی خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه دولت مباحث حمایتی و نظارتی را باید داشته باشد، ادامه داد: ما قعپطعا باید از موازی کاری ها جلوگیری کنیم.ما به هیچ وجه دنبال موازی کاری نیستیم. کارهایی که روی زمین مانده و هیچکس انجام نمیدهد یا توجهی ندارد را می‌توانیم به عنوان متولی انجام دهیم.

ایمانی خوشخو تاکید کرد: کار دیگری که در پارک ملی علوم، فناوری های نرم در پیش گرفتیم مالکیت فکری صنایع فرهنگی و هوش مصنوعی است.

رابطه بین هوش مصنوعی و مالکیت فکری از آن مسائلی است که یقیناً در آینده از اهمیت بالایی برخوردار می شود.

وی اضافه کرد: یک زمانی اینترنت جدید بود که سرعت رشد و توسعه آن هم بالا بود اکنون هوش مصنوعی مطرح است که باید سرعت داشته باشیم‌.

هوش مصنوعی یک فناوری تحول‌گراست

حبیب الله اصغری؛ دبیر علمی رویداد تخصصی هوش مصنوعی کیش آی‌ویژن اظهار کرد: این روزها تب هوش مصنوعی در کشور بسیار داغ شده، تا جایی که تعداد رویدادهای مرتبط با آن از تعداد متخصصان این حوزه بیشتر شده است. وی گفت: اما نگاهی که ما در این رویداد در پیش گرفته‌ایم، ابتدا شامل بیان تفسیر شخصی من از هوش مصنوعی است. هوش مصنوعی در واقع یک فناوری تحول‌گرا محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: دلیل این نامگذاری این است که هوش مصنوعی نه‌تنها به‌عنوان یک فناوری، تأثیر مستقیمی بر زندگی بشر می‌گذارد (مثلاً در پردازش صوت، تصویر و متن)، بلکه علاوه بر خودِ فناوری، یک ابزار توسعه و خلق فناوری‌های جدید نیز هست. به عبارت دیگر، هوش مصنوعی هم یک فناوری است و هم ابزاری برای پیشبرد فناوری‌های دیگر.

اصغری تصریح کرد: بر اساس سند ملی هوش مصنوعی (که البته می‌دانید این سند در حال حاضر مورد بحث قانونگذاران است و امروز نیز قرار است در مجلس درباره آن گفت‌وگو شود)، ما آنچه را که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده، ملاک قرار داده‌ایم.

اصغری افزود: در ماده ۵ این سند، با عنوان راهبردها و اقدامات ملی، بحث ترویج و فرهنگ‌سازی به‌عنوان یکی از محورهای اصلی مطرح شده است. در واقع، یکی از دلایل برگزاری این رویداد نیز همین موضوع بوده است.

وی گفت: دلیل حضور ما در پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع خلاق این است که علاوه بر پوشش فناوری‌های خلاق، حوزه‌های دیگر را نیز مورد بررسی قرار دهیم. اصغری با اشاره به پنل‌های این رویداد گفت: ۱۰ پنل تخصصی در نظر گرفته‌ایم. هوش مصنوعی در بانکداری و مالی، هوش مصنوعی در نفت و گاز ، هوش مصنوعی در توسعه نیروی کار (که تأثیر بسیار چشمگیری خواهد داشت)، هوش مصنوعی در انرژی‌های تجدیدپذیر (یکی از مباحث جدی کشور)، هوش مصنوعی در حوزه ارتباطات (تلفن)، هوش مصنوعی در بیوتکنولوژی (با بررسی اقدامات ارزشمند انجام‌شده)، هوش مصنوعی در کشاورزی هوشمند و توسعه کشاورزی، هوش مصنوعی در سلامت و امنیت غذایی، هوش مصنوعی در توسعه صنعتی می شود.همچنین، برخی از این پنل‌ها با توجه به محل برگزاری رویداد (پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع خلاق) طراحی شده‌اند.

وی اضافه کرد: این پنل‌ها شامل صنایع خلاق، اقتصاد دیجیتال (e-Commerce)، محتوای چندرسانه‌ای هوشمند، بازی‌سازی، رسانه، خط و زبان، آموزش، هنرهای تجسمی، طراحی مد و پوشاک، نظرسنجی دیجیتال و تحلیل احساسات (Sentiment Analysis)، بازاریابی فرهنگی، مقررات‌گذاری و ثبت (رجیستری)، حفظ و احیای میراث فرهنگی، علوم انسانی دیجیتال می شود. وی توضیح داد: پنل اصلی کنفرانس به کنگره اختصاص دارد، و در کنار آن، دو پنل زیرساختی1. سیاست‌گذاری و مقررات هوش مصنوعی (با حضور سیاست‌گذاران کلیدی این حوزه در کشور) 2. زیرساخت‌های اکوسیستم هوش مصنوعی (بحث‌های مربوط به زیرساخت‌های فنی و اجرایی) داریم.

وی با اشاره به کارگاه‌های آموزشی گفت: تسلط بر مهندسی تعامل انسان و هوش مصنوعی (چگونه شهروندان بتوانند با هوش مصنوعی ارتباط مؤثر برقرار کنند)، تصمیم‌گیری مبتنی بر داده در صنعت با استفاده از هوش مصنوعی کارگاه‌های این رویداد هستند.

اصغری گفت: در جلسه شورای سیاست‌گذاری، تأکید ویژه‌ای شد که برای افزایش آگاهی عمومی، به‌ویژه برای دانش‌آموزان و دانشجویان مستقر در کیش، اقداماتی انجام دهیم. بر این اساس، یک کلاس آموزشی ویژه برای دانش‌آموزان کیش طراحی کردیم تا سواد هوش مصنوعی آن‌ها را ارتقا دهیم.

وی همچنین از برگزاری مسابقاتی در این رویداد خبر داد و گفت: مسابقه طراحی ابزارهای هوش مصنوعی، مسابقه کاریکاتور و ایده‌پردازی خلاق در حوزه هوش مصنوعی از مسابقات این رویداد است. هدف از این مسابقات، جلب توجه افکار عمومی و تشویق خلاقیت در این حوزه است. در دانشگاه‌ها و نهادهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی باید توجه ویژه‌ای به هوش مصنوعی شود. به‌عنوان مثال، دانشگاه تهران یک دوره عمومی هوش مصنوعی برای تمام رشته‌ها طراحی کرده است. ما نیز قصد داریم این استارت را در مدارس کیش بزنیم و سازمان‌های فرهنگی و آموزشی را نیز درگیر این موضوع کنیم.

نمایشگاهی برای دستاوردهای نسل جوان

علی خواجه نژاد مدیر اجرایی رویداد تخصصی هوش مصنوعی آی‌ویژن امروز در نشست خبری گفت: بر اساس اینکه کیش افراد بسیار با استعدادی دارد و دستاوردهای بسیار خوبی دارند این رویداد تخصصی را در کیش برگزار کردیم.

وی با بیان اینکه هیچ وقت کیش‌وندان امکان عرضه این استعدادها را نداشتند که به دلیل کمبود سرمایه یا شرایط بوده گفت: وقتی صحبت از هوش مصنوعی می شود اساتید و متخصصان و دانشگاه‌ها مطرح می شوند در حالی که هوش مصنوعی آهسته آهسته در کل جهان زندگی روزمره مردم را تحت تاثیر قرار داده است.

وی ادامه داد: بنا داریم نمایشگاه و چنین کنگره‌ای را برپا کنیم که بتوانیم دستاوردهای جوانان در هوش مصنوعی را در معرض نمایش بگذاریم. امیدواریم که دولت و حاکمیت حمایت کند.خواجه نژاد گفت: به واسطه این نمایشگاه جوانان. شرکت‌های خصوصی و دولتی ها به هم وصل می شوند تا سرمایه گذاری روی این موضوعات انجام بگیرد. وی اضافه کرد: دلیل اینکه کیش را برای این‌نمایشگاه انتخاب کردیم چون کیش در واقع با برنامه‌های وسیعی که در نظر گرفته شده و استارت خورده در حال تبدیل شدن به پایلوت شهر هوشمند است.خواجه نژاد گفت: امیدواریم که بخشی از دستاوردهای این کنفرانس و این نمایشگاه در همین جهت باشد.

رویداد تخصصی هوش مصنوعی کیش آی‌ویژن از ۱۱تا ۱۴ شهریور در کیش برگزار می شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار