آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۲۳۴۵

برداشت‌ غیرمجاز عامل اصلی کاهش ورودی آب به سد الغدیر است

فرماندار ساوه گفت: برداشت‌ غیرمجاز از منابع بالادستی، عامل اصلی کاهش ورودی سد الغدیر است و انتظار می‌رود دستگاه قضا ورود کند.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، سیدمهدی حسینی پیش از ظهر دوشنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آب شهرستان ساوه اظهار کرد: به منظور انتقال آب از سد کوچری به ساوه، مجلس و دولت پای کار هستند بنابراین باید از این فرصت برای عبور از مرحله مدیریت بحران و حرکت به سوی پایداری منابع بیشترین بهره را برد.

فرماندار ویژه ساوه با بیان اینکه تأخیر تاریخی در تکمیل خط انتقال آب از سد کوچری به ساوه مهم‌ترین دغدغه در شرایط فعلی است، افزود: این طرح از سال ۱۳۸۵ مطرح شده و سال گذشته تخصیص اعتباری مصوب آن ۱۰۰ درصد بوده، اما هنوز به شکل عملیاتی محقق نشده است و میزان آبی که باید به این شهرستان برسد، تأمین نشده است.

حسینی با بیان اینکه شهرستان ساوه در شرایطی دشوار از نظر تأمین آب شرب و صنعتی قرار دارد، گفت: به لحاظ فنی و مدیریتی، نگرانی‌های جدی در حوزه آب این شهرستان وجود دارد و پیگیری‌های انجام‌شده نیز در مسیر ایجاد شرایط کیفی و پایدار برای مردم ساوه در جریان است اما برخی چالش‌ها همچنان وجود دارد که باید برای آن‌ها چاره‌اندیشی فوری کرد.

وی با ابراز نگرانی عمیق از وضعیت منابع آبی این منطقه گفت: تأخیر طولانی در تکمیل خط انتقال آب از سد کوچری و برداشت‌های بی‌رویه و غیرمجاز از عوامل تشدید کننده بحران آب در این شهرستان است.

فرماندار ساوه، برداشت‌های غیرمجاز از منابع آبی بالادستی را یکی از دلایل اصلی کاهش ورودی آب به سد الغدیر عنوان کرد و افزود: این برداشت‌ها در سکوت و بی‌توجهی، به تدریج ضربات جبران‌ناپذیری به منابع آبی ساوه وارد کرده‌اند و انتظار داریم دستگاه‌های متولی با همکاری دستگاه قضائی همانند زمستان برخورد لازم با این موضوع را داشته باشند.

حسینی افزود: طبق اعلام شرکت منابع آب استان مرکزی پیش بینی می‌شد که دبی ورودی به این سد هم اکنون حدود ۲ هزار لیتر در ثانیه باشد اما به دلیل این برداشت‌ها ورودی حدود ۴۰۰ لیتر است.

وی گفت: اگرچه در حال حاضر، مجموعه مدیریت استان و شهرستان در حال مدیریت بحران آب هستند، اما این شیوه نمی‌تواند پایدار باشد و نیازمند تصمیمات بزرگ، هماهنگ و راهبردی است.

فرماندار ویژه ساوه با اشاره به موضوع پساب افزود: هم اکنون حدود ۸۰ لیتر بر ثانیه پساب از شهرستان خارج می‌شود و بدون تردید اگر این میزان به چرخه بازگردد، نقش مهمی در تأمین نیازهای صنعتی شهرستان خواهد داشت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار