
چه کسی جانشین پاپ فرانسیس خواهد شد؟ / با برجستهترین کاردینالها بیشتر آشنا شوید
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ درگذشت پاپ فرانسیس در روز دوشنبه، کلیسای کاتولیک را وارد دورهای از سوگواری کرد، اما همزمان رقابت برای انتخاب جانشین او نیز آغاز شد. قرار است کاردینالهایی از سراسر جهان در مراسم تشییع پاپ فقید در رم شرکت کنند، از جمله ۱۳۵ کاردینالی که سنشان کمتر از ۸۰ سال است و بنابراین حق رأی در نشست انتخاباتی (کُنکلاو) برای تعیین پاپ جدید را دارند.
اروپا
پیترو پارولین (ایتالیا) – ۷۰ ساله: وزیر خارجه واتیکان
این دیپلمات با سابقه، در طول تقریباً تمامی دوره پاپی فرانسیس، وزیر امور خارجه واتیکان (مقام دوم پس از پاپ) بود و به عنوان دست راست پاپ و چهرهای برجسته در عرصه بینالملل شناخته میشود. پارولین به سراسر جهان سفر کرده و در میان بسیاری از رهبران سیاسی و اعضای «کوریای رومانی» (دولت مرکزی واتیکان) شناخته شده است. او در توافق تاریخی سال ۲۰۱۸ میان واتیکان و چین درباره انتصاب اسقفان، نقش محوری ایفا کرد.
پیرباتیستا پیتسابالا (ایتالیا) – ۶۰ ساله: پاتریارک لاتینی اورشلیم
پیتسابالا که متخصص امور خاورمیانه و مسلط به زبانهای عبری و انگلیسی است، از سال ۱۹۹۰ در اورشلیم حضور دارد. او در سپتامبر ۲۰۲۳ به عنوان نخستین پاتریارک اورشلیم پس از کاردینالی شدن منصوب شد. پس از آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، در مرکز توجه قرار گرفت و بارها خواستار صلح شد. او در کریسمس ۲۰۲۴ مراسم عشای ربانی را هم در غزه و هم در اورشلیم برگزار کرد.
ماتئو ماریا زوپی (ایتالیا) – ۶۹ ساله: اسقف اعظم بولونیا
این دیپلمات مجرب، بیش از ۳۰ سال در عرصه میانجیگری سیاسی فعال بوده است. او از اعضای جامعه سنت اجیدیو بود و در موزامبیک و به عنوان فرستاده ویژه پاپ برای صلح در اوکراین ایفای نقش کرد. زوپی که به دلیل استفاده از دوچرخه در سطح شهر بولونیا شناخته میشود، به دلیل خدماتش به نیازمندان محبوبیت دارد و از مهاجران و کاتولیکهای همجنسگرا حمایت میکند. او از سال ۲۰۲۲ ریاست کنفرانس اسقفهای ایتالیا را بر عهده دارد.
کلاودیو گوگیرُوتی (ایتالیا) – ۶۹ ساله
گوگیرُوتی، دیپلماتی چندزبانه، اهل شهر ورونای ایتالیاست و تخصصش در امور اسلاوی است. او در سمت سفیر واتیکان در گرجستان، ارمنستان، آذربایجان، بلاروس و اوکراین فعالیت کرده و مدتی هم در بریتانیا سفیر بود. گوگیرُوتی که در سال ۲۰۲۲ به ریاست اداره کلیساهای شرقی منصوب شد، در زمینه جنگ روسیه و اوکراین نیز مشاورههایی به پاپ داده است.
ژان مارک اوولین (فرانسه) – ۶۶ ساله: اسقف اعظم مارسی
اوولین که در الجزایر به دنیا آمده، بخش اعظم عمر خود را در مارسی گذرانده است. او چهرهای نمادین برای این شهر ساحلی جنوب فرانسه است. دوست نزدیک پاپ فرانسیس بود و در سال ۲۰۱۳ به عنوان اسقف کمکی مارسی منصوب شد و در سال ۲۰۲۲ به مقام کاردینالی رسید. وی مدافع گفتوگوی ادیان و فرهنگها و حمایت از مهاجران است؛ اصولی که در دوران پاپی فرانسیس اهمیت بسیاری یافت.
آندرس آربوریلیوس (سوئد) – ۷۵ ساله: اسقف استکهلم
آربوریلیوس در سال ۲۰۱۷ نخستین کاردینال سوئدی شد. او در کشوری با اکثریت پروتستان و جامعهای بسیار سکولار، پس از اصلاحات پروتستانی نخستین اسقف کاتولیک بود. او از مدافعان سرسخت عقاید کلیسا است و بهویژه با ارتقای زنان به مقام شماسی و اعطای برکت به ازدواجهای همجنسگرایانه مخالف است. با این حال، همچون فرانسیس، حامی پذیرش مهاجران در اروپا است.
ماریو گریچ (مالتا) – ۶۸ ساله: اسقف افتخاری غوزو
او دبیر کل شورای اسقفان است که نظرات کلیساهای محلی درباره موضوعات مهم کلیسایی (مانند نقش زنان یا افراد مطلقه) را گردآوری و به پاپ ارائه میکند. گریچ رویکردی باز و معتدل مشابه پاپ فرانسیس دارد، اما در عین حال سعی کرده است به نگرانیهای محافظهکاران نیز توجه داشته باشد.
پیتر اردو (مجارستان) – ۷۲ ساله: اسقف اعظم ازترگوم-بوداپست
اردو کارشناس حقوق کلیسایی است، به هفت زبان صحبت میکند و بیش از ۲۵ کتاب نوشته است. او که در دوران کمونیسم رشد یافته، با وجود رویکردهای محافظهکارانه در زمینه ازدواج مجدد و حقوق همجنسگرایان، طرفدار تبشیر مسیحیت و گفتوگوی دینی است. روابط او با دولت ویکتور اوربان، که سیاستهای ضدمهاجرتی دارد، پیشتر مورد توجه قرار گرفته بود.
ژان کلود هولریش (لوکزامبورگ) – ۶۷ ساله: اسقف اعظم لوکزامبورگ
هولریش، یسوعی همچون پاپ فرانسیس، بیش از ۲۰ سال در ژاپن زندگی کرده و متخصص روابط فرهنگی اروپا-آسیا و ادبیات آلمانی است. او با وجود پایبندی به اصول کلیسا، معتقد به ضرورت انطباق کلیسا با تغییرات اجتماعی است. هولریش همچنین از محیط زیست دفاع کرده و جوانان را به مشارکت بیشتر در زندگی کلیسایی دعوت میکند.
آسیا
لوییس آنتونیو تاگله (فیلیپین) – ۶۷ ساله: اسقف اعظم افتخاری مانیل
تاگله یکی از برجستهترین نامزدهای آسیایی برای پاپی است. او شخصیتی کاریزماتیک و میانهروست که پیشتر نیز در سال ۲۰۱۳ نامزد پاپی بود. تاگله مدافع حقوق فقرا و مهاجران است، به خوبی انگلیسی صحبت میکند و نقایص کلیسا از جمله رسواییهای جنسی را صراحتاً نقد کرده است.
چارلز مونگ بو (میانمار) – ۷۶ ساله: اسقف اعظم رانگون
بو نخستین و تنها کاردینال میانمار است که توسط پاپ فرانسیس در سال ۲۰۱۵ منصوب شد. او مدافع گفتگو و آشتی در کشوری جنگزده است و پس از کودتای نظامی ۲۰۲۱، از معترضان خواست که بر راهبرد عدم خشونت پایبند بمانند. بو از اقلیت مسلمان روهینگیا دفاع کرده و آنها را قربانی «پاکسازی قومی» دانسته است.
آفریقا
پیتر تورکسون (غنا) – ۷۶ ساله: اسقف اعظم کیپ کوست
تورکسون یکی از تأثیرگذارترین کاردینالهای آفریقاست و بارها از او به عنوان پاپ سیاه احتمالی یاد شده است، هرچند خودش در سال ۲۰۱۰ اعلام کرد که تمایلی به این منصب ندارد. او عضو آکادمیهای علمی پاپی است و در نشستهای اقتصادی مانند مجمع جهانی اقتصاد داووس برای هشدار درباره اقتصاد ناپایدار شرکت کرده است.
فریدولین آمبونگو بیسونگو (جمهوری دموکراتیک کنگو) – ۶۵ ساله: اسقف اعظم کینشاسا
آمبونگو تنها نماینده آفریقا در شورای کاردینالها در زمان پاپ فرانسیس بود. او رئیس نشست اسقفهای آفریقا و ماداگاسکار بود و در ژانویه ۲۰۲۴ نامهای امضا کرد که مخالفت خود را با اجازه دادن به برکت ازدواج همجنسگرایان ابراز میکرد. او در مصاحبهای در سال ۲۰۲۳ گفت: «آفریقا آینده کلیساست.»
آمریکا
رابرت فرانسیس بریفوست (ایالات متحده) – ۶۹ ساله: اسقف اعظم چیکلاویو
بریفوست که در شیکاگو به دنیا آمده، از سال ۲۰۲۳ ریاست دپارتمان اسقفان را بر عهده دارد. او سالها در پرو به تبلیغ مسیحیت پرداخته و ریاست کمیته پاپی برای آمریکای لاتین را نیز بر عهده دارد.
تیموتی دولان (ایالات متحده) – ۷۵ ساله: اسقف اعظم نیویورک
دولان، که ریشه ایرلندی-آمریکایی دارد، لاهوتشناسی محافظهکار است که با سقط جنین به شدت مخالف است. او در نیویورک تلاش کرده است مهاجران لاتینتبار را جذب کند، در حالی که پیشتر در میلواکی مسئول رسیدگی به پیامدهای یک رسوایی جنسی گسترده بود.