آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۳۰۹۴

تسلا در بن‌بست مواد اولیه / تولید ربات‌های انسان‌نمای ماسک نیاز به مجوز چین دارد

ایلان ماسک گفت تولید ربات‌های انسان‌نمای تسلا به‌دلیل محدودیت چین بر صادرات فلزات نادر، با تأخیر و چالش‌های جدی مواجه شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت تسلا، اعلام کرد که تولید ربات‌های انسان‌نمای این شرکت با نام «اپتیموس» به‌طور مستقیم از سیاست‌های صادراتی جدید چین تأثیر گرفته است؛ سیاست‌هایی که صادرات آهن‌رباهای مبتنی بر عناصر خاکی کمیاب را محدود می‌کند.

ماسک سه‌شنبه‌شب، در یک نشست آنلاین که برای اعلام گزارش مالی تسلا برگزار شده بود، گفت:«چین خواستار تضمین‌هایی شده که این آهن‌رباها در مقاصد نظامی به‌کار نروند و ما در حال همکاری با مقامات پکن برای دریافت مجوز صادرات هستیم.»

او در ادامه افزود:«چین فقط می‌خواهد مطمئن شود که این آهن‌رباها برای مقاصد نظامی استفاده نمی‌شوند، که از نظر من کاملاً منطقی است. این آهن‌رباها فقط در یک ربات انسان‌نما استفاده می‌شوند. این یک سلاح نیست.»

 

پاسخ چین به تعرفه‌های آمریکا؛ محدودیت‌ بر صادرات فلزات نادر

 

در ماه جاری میلادی، چین در واکنش به افزایش تعرفه‌های گمرکی آمریکا، محدودیت‌های تازه‌ای را بر صادرات فلزات نادر اعمال کرد. این اقدام باعث شد تا زنجیره تأمین جهانی در حوزه‌هایی چون سلاح‌های پیشرفته، تجهیزات الکترونیکی و کالاهای مصرفی حساس با اختلال مواجه شود.

به گفته تحلیل‌گران، این محدودیت‌ها نه‌تنها مواد خام استخراج‌شده از معادن را در بر می‌گیرد، بلکه شامل محصولات فرآوری‌شده مانند آهن‌رباها و اجزای الکترونیکی نهایی نیز می‌شود؛ محصولاتی که به‌سختی قابل جایگزینی هستند.

 

روند اخذ مجوز صادرات؛ زمان‌بر و مبهم

 

بر اساس مقررات جدید چین، شرکت‌های صادرکننده باید برای دریافت مجوز رسمی از وزارت بازرگانی چین اقدام کنند. این روند ممکن است بسته به نوع درخواست بین شش هفته تا چند ماه طول بکشد.

عدم شفافیت در مراحل صدور مجوز، یکی از عوامل نگرانی شرکت‌های فناوری غربی از جمله تسلا است؛ زیرا تأخیر در زنجیره تأمین می‌تواند به تأخیر در تولید محصولات نهایی منجر شود.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار