چهرهای دیگر از کارگردان پایتخت ۷؛ سیروس مقدم دانشجوی نقاشی بود

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، سیروس مقدم از جمله کارگردانهایی است که در روزهای پایانی سال ۱۴۰۲ اقدام به برگزاری نمایشگاه نقاشی با عنوان «شرجی» کرد و تابلوهای نقاشی و طراحی قدیمی و تازه خلق شدهاش را به معرض نمایش گذاشت.
مقدم را با سریال پرمخاطب «پایتخت» میشناسیم و شاید مخاطبان اصلاً ندانند که تحصیلات او در دانشگاه، نقاشی بوده است! او فارغالتحصیل دانشکده هنرهای زیبا در رشته نقاشی است. سیروس مقدم در دوران جوانی جزو نسلی از هنرمندان انقلابی بود که دانشجوی نقاشی دانشکده هنرهای زیبا بودند و با حمایت استاد هانیبال الخاص، تلاش کردند از مدیوم نقاشی به مثابه ابزاری انقلابی در جهت تغییر جهان و به عبارتی برای تسخیر دیوارهای شهر استفاده کنند. سیروس مقدم در طول حدود ۴ سال از ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۱ جزو حلقه اصلی این گروه از هنرمندان بود.
موضوع اصلی آثار سیروس مقدم در نقاشی در سبک اکسپرسیونیست است که هیجانات درونی هنرمند را نسبت به رویدادها، اتفاقات پیرامونش و انسانها روایت میکند، اما با تکنیکهای فردی نقاش اجرا میشود.
چهره سینمایی مقدم، از سال ۱۳۵۵ با دستیاری کارگردان و طراحی صحنه و لباس در مجموعه تلویزیونی «دایی جان ناپلئون» آغاز شد، همانجایی که خواهرش، سوسن مقدم نیز در آن مجموعه نقش «لیلی» دختر دایی جان را ایفا کرد. سیروس مقدم پسرخاله ناصر تقوایی کارگردان و نویسنده سینمای ایران است و پس از حضور در کنار پسرخالهاش زمانی که طعم کار سینما و تصویر را چشید، به نوعی نقاشی را رها و به سمت سینما سفر کرد.
فعالیت مقدم در سینمای حرفهای از سال ۱۳۶۶ با فیلم «ردپایی بر شن» به عنوان منشی صحنه آغاز شد. وی، فیلمهای سینمایی «شیخ مفید» را سال ۱۳۷۴، «شکوه بازگشت» را در سال ۱۳۷۱ و «گرگهای گرسنه» را سال ۱۳۷۰ کارگردانی کرده است. اما، سیروس مقدم در طول ۲۳ سال (از سال ۱۳۷۶ تاکنون) ۳۳ سریال تلویزیونی ساخته است که مهمترین آنها، «پایتخت» است که فصل هفتم آن در نوروز ۱۴۰۴ پخش شد. وقتی تیتراژ اولین قسمت سریال «پایتخت ۷» پخش شد، تیتراژ متفاوت سریال جلب توجه میکرد.
به نظر میرسید سیروس مقدم با توجه به سبقه هنری خود در عرصه نقاشی، این بار نخواسته از هنر سالهای جوانیاش، دوری کند و همت کرده و آثار نقاشی استوریبرد گونهاش از سکانسهای «پایتخت ۷» را روی کاغذ آورده است تا در این عرصه نیز به مخاطبان مردمی، خودی نشان دهد چراکه تا پیش از این، مخاطبان خاص، نقاشیهایش را پیگیری میکردند.