آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۳۶۶۷
گزارش|

آذربایجان‌شرقی؛ پیشگام در تحقق شعار سال

آذربایجان‌شرقی یکی از استان‌های مستعد و دارای پتانسیل در حوزه‌های مختلف در راستای تحقق شعار سال می‌باشد.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، محمد مهدی اکبرزاده؛ نامگذاری سال ۱۴۰۴ به عنوان سرمایه گذاری برای تولید از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی بیانگر ضرورت توجه بیش از پیش به مسئله اقتصاد کشور است که چندین سال است رهبر معظم انقلاب تحقق حل مسائل اقتصادی و تولید کشور تأکید دارند.

مقام معظم رهبری با تعین «شعار سال» نقشه راه را مشخص کرده‌اند، حال باید در صحنه عمل حاکمیت به معنای قوای سه گانه و سایر دستگاه‌ها و سازمان‌ها به همراه بخش خصوصی وارد میدان شوند تا نتیجه مطلوب برای بهبود وضعیت معیشت مردم و رفع مشکلات جامعه محقق شود.

از عوامل اجرایی کردن موفق شعار سال در کشور است، وجود و آماده سازی زیرساخت‌های آن در همه حوزه‌ها است.

یکی از عوامل حوزه‌های اجرایی برای تحقق شعار سال، استان آذربایجان شرقی با وجود بسیاری از منابع و صنایع مختلف بوده که ظرفیت تحقق و عملیاتی کردن شعار سال " سرمایه گذاری در تولید" را داشته باشد.

آذربایجان شرقی یکی از قطب‌های مهم صنعتی کشور محسوب می‌شود. در راستای تحقق شعار سال، این استان بره افزایش تولید و حمایت از صنایع بومی تمرکز کرده است. شهرک‌های صنعتی استان به‌عنوان مراکز اصلی تولید، مورد حمایت ویژه قرار گرفته‌اند. دولت با ارائه تسهیلات مالی، کاهش بروکراسی اداری و تسهیل دسترسی به مواد اولیه، مسیر رشد صنایع کوچک و متوسط را هموار کرده است.

آذربایجان شرقی با وجود ۴۶ شهرک و ناحیه صنعتی و فعال بودن بیش از ۱۲ هزار کارگاه تولیدی و صنعتی در سطح استان، پتانسیل و ظرفیت کامل برای سرمایه گذاری در تولید را در سال ۱۴۰۴ و تحقق شعار سال را دارد.

 

آذربایجان‌شرقی؛ پیشگام در تحقق شعار سال
 
 توجه ویژه بر منابع و ظرفیت‌های عظیم مانند مس سونگون و منطقه آزاد ارس که امکان صادرات نیز به کشور همسایه وجود داشته و می‌تواند زمینه ساز سرمایه گذاری کشور مجاور برای رونق در بازارچه مرزی شود.

کشاورزی نیز به‌عنوان یکی از ارکان مهم اقتصادی آذربایجان شرقی، نیازمند به‌روزرسانی و افزایش بهره‌وری است. در سال ۱۴۰۳، رویکرد کشاورزی دانش‌بنیان در این استان تقویت شد. استفاده از فناوری‌های نوین در کشت، توسعه گلخانه‌ها، بهره‌گیری از سیستم‌های آبیاری هوشمند و اجرای طرح‌های مکانیزاسیون کشاورزی، به افزایش تولید و کاهش هزینه‌ها کمک کرده است.

البته باید در خصوص حوزه کشاورزی مسائل کم آبی را نیز در نظر گرفت چراکه این مسئله از مهم‌ترین نیاز‌ها و توجه کل کشور نیز است.

یکی از اولویت‌های مهم استان در سال جاری، ایجاد اشتغال پایدار بوده است. برنامه‌های حمایتی از کارآفرینان و کسب‌وکار‌های نوپا، افزایش ظرفیت استخدام در صنایع و توسعه مشاغل خانگی از جمله اقداماتی بوده که برای کاهش نرخ بیکاری و افزایش رفاه اجتماعی انجام شده است

آذربایجان‌شرقی؛ پیشگام در تحقق شعار سال
 

سرمایه گذاری بنیان توسعه است

مرتضی محمدزاده، معاون سیاسی و اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی در گفت‌و‌گو با خبرنگار استان‌های خبرگزاری دانشجو در خصوص شرایط تحقق شعار سال اظهار کرد: هیچ شک و شبهه‌ای وجود ندارد که بنیان توسعه در دنیا، سرمایه‌گذاری بوده و یکی از عوامل کلیدی در رده بندی کشور‌ها از منظر توسعه، سهم آنها در جذب سرمایه‌های بین‌المللی است که در مجموع منجر به رونق تولید می‌شود.

وی افزود: تا امروز آن طور که باید و شاید نتوانستیم متناسب با ظرفیت‌هایی که داریم، در مسیر جذب سرمایه گذاری‌ها و در جذب سرمایه‌های داخلی و بین‌المللی موفق عمل کنیم.

محمدزاده ادامه داد: سرمایه‌های بین‌المللی به لحاظ تاثیر، در توسعه نقش بیشتری از سرمایه‌های داخلی دارند و عمدتاً توسط شرکت‌های بزرگ سرمایه‌گذاری و چندملیتی در پروژه‌های زیرساختی و بنیادی انجام می‌گیرد و سرمایه‌های داخلی می‌توانند در موارد متعدد عامل توسعه باشند، اما عمدتا در بسته‌های متوسط و گاهی کوچک قرار می‌گیرند.

معاون سیاسی اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی تأکید کرد: نیازمند اقدامات اساسی، بنیادین و زیرساختی در حوزه سرمایه گذاری هستیم و اگر به کشور‌هایی نگاه کنیم که پس از جنگ جهانی دوم از وضعیت توسعه‌نیافتگی به کشور‌های توسعه‌یافته یا در حال توسعه تبدیل شدند، عامل موفقیت آنها جراحی‌های بنیادین اقتصادی بوده است.

وی ادامه داد: برای موفقیت باید در سطح ملی دست به اصلاحات کلان اقتصادی بزنیم و نارسایی‌های جدی موجود را برطرف کنیم و حتی در چند دهه اخیر، تجربه‌های جهانی خوبی پیش روی ما بوده است و کشور‌هایی مانند کره جنوبی، چین، هنگ‌کنگ، ترکیه و برزیل اصلاحات اقتصادی موفقی داشته‌اند، اما متأسفانه ما این اصلاحات را ناقص اجرا کردیم یا به سرانجام نرساندیم.

وی خاطرنشان کرد: تلاش برای جذب سرمایه‌گذاری داخلی و بین‌المللی نیازمند مداخلات چندسطحی از سطح منطقه‌ای تا ملی بوده و در سطح کلان، نیازمند جراحی‌های اقتصادی اساسی هستیم تا بتوانیم نظام اقتصادی کشور را از وضعیت فعلی خارج کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار