
تقدیر از معلمان پیشکسوت مولف/ جایزه ملی شهید باهنر تبلور باور پیرامون شغل معلمی است

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ناصر باهنر دبیر علمی جایزه ملی شهید باهنر، مدیرعامل بنیاد فرهنگی رفاه و فرزند مرحوم شهید باهنر در نشست خبری اولین دوره جایزه ملی شهید دکتر محمدجواد باهنر که در دانشکده رفاه برگزار شد با اشاره به شخصیت این شهید و انتخاب این جایزه به نام ایشان، گفت: در بین ویژگیهای متعدد شهید باهنر، سه ویژگی اهمیت بالایی دارد؛ ایشان تمام عمر خود را وقف نظام تعلیم و تربیت کرده است، شهید باهنر یک شخصیت آموزش و پرورشی و دانشگاهی بود، ایشان مصداق کاملی از مولف بودن هستند. این سه مورد باعث شد جایزه ملی به نام وی نامگذاری شود.
وی شهید باهنر را یک مولف بزرگ در جامعه مولفین دانست و درباره روند برگزاری این جایزه ادامه داد: طی فراخوانی، رزومههای تالیفی و آثار برگزیده را از افراد کسب کردیم که در مرحله اول ۱۲۲ رزومه و ۲۷۸ اثر تالیفی، به دبیرخانه جایزه ارسال شد.
وی با اعلام اینکه این آثار در ۸ محور دروس رشتههای علوم انسانی، علوم ریاضی، علوم تجربی، علوم و معارف اسلامی و قرآن، رشته هنر، دروس آموزش ابتدایی، امور تربیتی و تربیت بدنی و حوزه تربیت معلم و آموزش اولیا تقسیم بندی شده است اظهار کرد: حوزه علوم انسانی بیشترین شرکت کننده را با ۵۰ درصد داشت. بعد از ارزیابی در دو مرحله، از بین ۱۲۲ نفر، تعداد ۴۲ نفر به مرحله دوم ارزیابی رسیدند.
دبیر علمی این جایزه همچنین خبر داد: در مرحله دوم با حضور هیاتی از نخبگان آموزش و پرورش، افراد ارزیابی شدند و در نهایت ۸ نفر رتبه اول را در ۸ حوزه و ۷ نفر رتبه را در بحث شایسته تقدیر دریافت کردند. همچنین در این جایزه از ۲ نفر به عنوان پیشکسوت نامدار و یک پیشکسوت شهید تقدیر میشود.
محمدعلی سعیدی نژاد مدیرعامل موسسه فرهنگی پیام غدیر نیز در این نشست بیان کرد: در بیانیه گام دوم انقلاب ۷ توصیه برای ریل گذاری چهل سال دوم انقلاب ذکر شده که به توصیههایی درباره علم، دانش و معنویت پرداخته شده است.
وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید مطهری در آستانه هفته بزرگداشت مقام معلم افزود: در آموزش و پرورش باید به توصیه علم و دانش که در بیانیه گام دوم تاکید شده است، توجه کنیم.
سعیدی نژاد در ادامه به بیاناتی از مقام معظم رهبری و امام خمینی (ره) همچنین جملاتی از سند تحول بنیادین اشاره و اظهار کرد: در کانون مدارس اسلامی و موسسه پیام غدیر به پیشکسوتان آموزش و پرورش که نخبگان این وزارت هستند، توجه ویژه میشود.
وی همچنین از برگزاری جلساتی با حجت الاسلام ذوعلم خبر داد و گفت: در این جلسات عنوان شد که سمپات به معنای سرامدان معلم پیشکسوت آموزشی و تربیتی که خلاصه نخبگان آموزش و پرورش هستند، ذکر شود. برای سال جدید ۵۰۰ نفر به تعداد پیشکسوتان حاضر، برای تشکیل اتاق فکر اضافه خواهند شد.
برگزاری نشستهای فصلی، انتشار نشریهای برای درج مقالات پیشکسوتان، راه اندازی سایت سمپات برای معرفی چهرههای ماندگار آموزش و پرورش، تشکیل و راه اندازی کانالی برای دریافت اطلاعات مورد نظر، از جمله نکاتی بود که سعیدی نژاد به آنان به عنوان اولویت کاری پیشکسوتان در سال جدید اشاره کرد.
وی در پایان توجه به پیشکسوتان در آموزش و پرورش را به عنوان یک موتور پیشران موثر دانست.
خانم دکتر پرتو اعلم عضو دبیرخانه جایزه ملی نیز در این نشست خبری گفت: این جایزه یک رقابت نیست، تبلور یک باور است. معلمان ستون جامعه و نیروی پیش برنده تمدن نوین اسلامی هستند لذا پاسداشت آنان و معلمان شهید مهم است.
وی افزود: این جایزه به عنوان اولین رویداد برای معلمان مولف است که در آن از ۸ پیشکسوت برگزیده، ۷ پیشکسوت شایسته تقدیر و ۳ پیشکسوت مولف تقدیر میشود.
گفتنی است از جمله اهداف برگزاری این جایزه ملی، تجلیل از معلمان و پیشکسوتان برای جلب توجه عمومی و اعتلای تعلیم و تربیت در جامعه اسلامی، بزرگداشت مقام شهید دکتر محمدجواد باهنر، الگوسازی برای معلمان جدید، دستیابی به بانک اطلاعات پیشکسوتان مولف برای بهرهمندی جامعه تعلیم و تربیت است.
براساس این گزارش جایزه ملی شهید محمدجواد باهنر از سوی موسسه فرهنگی سمپات برگزار میشود و ویژه معلمان پیشکسوت مولف است.
شایان ذکر است اختتامیه این جایزه در روز دهم اردیبهشت برگزار خواهد شد.