
مادورو: سیستم سازمان ملل در برابر نقض حقوق بشر در آمریکا فروپاشیده است

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، به نقل از بخش اسپانیولی تارنمای آرتی، «نیکلاس مادورو» رئیسجمهوری ونزوئلا در برنامه تلویزیونی هفتگی خود، با مقایسه اقدامات و روشهای مورد استفاده آمریکا علیه مهاجران با رفتار نازیها اعلام کرد: سیستم سازمان ملل متحد در مواجهه با نقض گسترده حقوق بشر علیه مهاجران در ایالات متحده فروپاشید. من اینگونه میبینم [..]. این سیستم، همانطور که جامعه ملل در زمان خود، در زمان ظهور [آدولف]هیتلر، [بنیتو]موسولینی، [فرانسیسکو]فرانکو فروپاشید. اکنون آنچه که میبینیم این است که حقوق کودکان و کودکان به این شکل زیر پا گذاشته میشود و آنها ربوده میشوند.
مادورو در واکنش به بازداشت غیرقانونی «مایکرلیس اسپینوسا» دختربچه دو ساله که پیش از سوار شدن به هواپیمای بازگشت به کشور از مادرش جدا شده بود، گفت: اگر در این دنیا عدالت وجود داشت، افرادی که این کار را انجام دادند باید زندانی میشدند. کسانی که این دستورات را صادر میکنند شبیه به نازیها هستند.
مادورو افزود: گرفتن یک دختر دو ساله از آغوش مادرش صرفا به دلیل مهاجر بودن، علاوه بر متهم کردن او به عضویت در یک باند جنایتکار بدون مدرک، طبق هر قانون بینالمللی جرم است.
رئیسجمهوری ونزوئلا تصریح کرد: در قرن بیستویکم دیگر جایی برای هژمونی، استعمار یا امپریالیسم وجود ندارد؛ زیرا همه مردم دارای کرامت هستند.
مایکرلیس اسپینوسا پس از اینکه مادرش مجبور شد بدون دختر دو سالهاش سفر کند، در آمریکا تنها ماند. با وجود اینکه «یورِلیس» (مادر کودک) و همسرش «مایکل الخاندرو اسپینوسا» به طور داوطلبانه پس از ورود به ایالات متحده تسلیم مقامهای مهاجرت شدند، آنها نوزاد را از مادرش جدا کردند. علاوه بر این، پدر نوزاد به همراه ۲۵۱ ونزوئلایی دیگر و بدون طی روند قانونی و قضایی به زندان السالوادور فرستاده شده است.
آمریکا اینطور اعلام کرده که ونزوئلا موظف است شهروندان خود را که به طور غیرقانونی مهاجرت میکنند به کشور بازگرداند؛ این در حالی است که کاراکاس واشنگتن را به جرمانگاری مهاجرت متهم کرده است.
دولت آمریکا ماه گذشته (۱۴ مارس/ جمعه ۲۴ اسفند) قانون موسوم به «دشمنان بیگانه» مربوط به سال ۱۷۹۸ میلادی را برای اتهامزنی و دستگیری اعضای ادعایی باند جنایتکار «ترن د آراگوآ» (Tren de Aragua) و اخراج و انتقال آنها به یک زندان امنیتی در السالوادور مورد استناد قرار داد.
این در حالی است که طبق تحلیلی که هفته گذشته توسط بلومبرگ منتشر شد، ۹۰ درصد از بیش از ۲۰۰ نفری که توسط آمریکا در السالوادور زندانی شدهاند، هیچ سابقه کیفری در ایالات متحده ندارند.
ترامپ بر اساس این ادعا که باند جنایتکار ترن د آراگوا، «در حال انجام، تلاش و تهدید به تهاجم یا حمله غارتگرانه به خاک ایالات متحده است» در صدد است تا همه ونزوئلاییهای ساکن این کشور را اخراج کند.
«خوان پاپیر» معاون مدیر دیدهبان حقوق بشر آمریکا پیشتر به خبرگزاری فرانسه گفت: شواهد فزایندهای وجود دارد که نشان میدهند بسیاری از افرادی که به السالوادور منتقل شدهاند از اعضای ترن دِ آراگوا نیستند و در معرض نقض جدی حقوق بشر قرار دارند.
وزارت امور خارجه ونزوئلا در بیانیهای اعلام کرد که «ربوده شدن» مایکرلیس اسپینوسا دو ساله یک مورد از «موارد بسیار نقض حقوق مهاجران ما و در تضاد با استانداردهای بینالمللی و به ویژه اعلامیه جهانی حقوق کودک و منشور ملل متحد» است که توسط آمریکا انجام شده است.